8
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان‌شرقی خبر داد؛

کاهش سهم جمعیتی استان از ۶ به ۴٫۹ درصد!

  • کد خبر : 7388
  • ۰۵ آبان ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۹
کاهش سهم جمعیتی استان از ۶ به ۴٫۹ درصد!
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان‌شرقی امروز (دوشنبه) به مناسبت روز ملی "آمار و برنامه ریزی" با خبرنگاران رسانه های گروهی دیدار کرد و گفت: نظام آمار و برنامه‌ریزی، اهمیت بالایی در توسعه و پیشرفت کشور داشته و مسئولیت سامان رخدادهای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی را برعهده دارد.

به گزارش آژانس خبری تبریزمن، داود بهبودی با اشاره به اینکه در سند تدبیر توسعه، اقتصاد فرهنگی یکی از اولویت‌های کشورمان است گفت: عقب ماندگی تاریخی باعث شده تا طی سنوات گذشته از اقتصاد فرهنگی غافل شویم.
 
وی با تاکید بر اینکه باید کارهای بزرگی در فضای کسب و کار انجام گیرد ادامه داد: باید بستر مناسبی در فضای کسب و کار به وجود آید تا متخصصان امر بتوانند به فعالیت سهل و آسان اقتصاد فرهنگی بپردازند.
 
بهبودی همچنین از سیستم زیرساخت اطلاعات مکانی در آذربایجان شرقی موسوم به SDI سخن به میان آورد و افزود: این سامانه طوری طراحی شده است تا اختیار و مسئولیت به روز رسانی و دسترسی به اطلاعات در آن به عهده خود دستگاه های اجرایی باشد.
 
وی بر لزوم انجام اقدامات لازم از سوی دستگاه های آذربایجان شرقی برای تکمیل سامانه و پیوند اطلاعات خود با آن تاکید کرد و افزود: برای راه اندازی سیستم SDI در هر دستگاه، نیاز به سرور داریم لذا لازم است دستگاه ها با انجام مکاتبات لازم با اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات، امکان تامین سرور را فراهم آورند.
 
بهبودی اضافه کرد: اگر داده های صحیح، به روز و قابل اتکا داشته باشیم یکی از شروط برنامه ریزی اصولی برای ما فراهم است لذا در گذشته نظام آماری مراجعه محور بود و آمارگیری ها از طریق مراجعه حضوری به جامعه هدف میسر می‌شد اما نظام نوین آماری ثبتی مبنا بوده که در این شیوه مراجعات مکرر کاهش می یابد و اطلاعات بهنگام خودبخود تولید می شود.
 
وی یادآور شد: در گذشته نظام آماری مبتنی بر آمارهای توصیفی بود ولی در مقطع کنونی می توانیم پایگاه های اطلاعاتی مکان محور را طراحی کنیم.
 
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان‌شرقی، میانگین نرخ مشارکت اقتصادی کشور و استان را به ترتیب ۴۰ و ۴۲ درصد اعلام و اضافه کرد: میانگین نرخ بیکاری کشور و استان نیز در سال ۹۸ به ترتیب ۱۰٫۶ و ۱۰ درصد بوده است.
بهبودی متذکر شد: نرخ بیکاری استان اغلب از میانگین کشوری کمتر است چرا که چسبندگی به خاک در این منطقه بسیار کم بوده و نیروی کار اگر کاری در استان پیدا نکند برای یافتن شغل به جاهای دیگر می‌رود و بدین ترتیب موج مهاجرت از استان هر روز افزایش می یابد.
 
وی خاطرنشان ساخت: برخلاف انتظار سهم تولید، درآمد و بهره‌وری آذربایجان‌شرقی تنها ۷۲ درصد میانگین کشور بوده و ریشه فقر و مهاجرفرستی استان نیز همین واقعیت است و تا زمانی که سرمایه‌گذاری‌های کلان مورد انتظار که افزایش‌دهنده تولید و درآمد است، در استان اتفاق نیفتد وضعیت به همین منوال خواهد بود.
 
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان شرقی در بخش دیگری از اظهارات خود به اهداف بنیادین توسعه استان اشاره و دستیابی به نقش تخصصی فراملی در سطح بین المللی بویژه حوزه قفقاز، حصول به جایگاه بایسته ملی در توسعه فعالیت های مزیت دار، حفظ پایداری محیط زیست و تعادل سرزمین، انعطاف پذیری قابلیت های توسعه ای مناطق و رفع محتومیت فضایی را از جمله این اهداف برشمرد.
 
بهبودی اضافه کرد: تجربیات جهانی نشان می‌دهد برنامه‌ریزی متمرکز و جامع چندان کارآمد نبوده و رویکردهای جدید به سمت عدم تمرکز و برنامه ریزی برحسب هسته های کلیدی، تعریف قطب ها و تمرکز بر پیشران ها حرکت می کند.
 
این اقتصاددان اعلام کرد: در آذربایجان شرقی سعی داریم انرژی خود را روی ۱۴ هسته کلیدی سند تدبیر توسعه استان و ۶۸ پروژه اولویت دار ذیل این هسته ها متمرکز کنیم که این پروژه ها در مجموع ۴۰ درصد پیشرفت داشته اند.
بهبودی به وضعیت اعتبارات استان نیز اشاره و تصریح کرد: مجموع اعتبارات استان در سال ۹۸ رقم ۱۷۹۰ میلیارد تومان و در سال ۹۹ بیش از ۲۴۰۰ میلیارد تومان است.
 
وی توضیح داد: سهم اعتبارات مصوب استان از کل اعتبارات توزیع شده بین استان ها طی سال های ۸۴ تا ۹۷ روند نزولی را نشان می دهد و از سال ۹۷ به بعد روند اصلاحی را در سهم بودجه استان شاهد هستیم.
 
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان‌شرقی گفت: سهم استان از کل اعتبارات قانون بودجه در سال ۱۳۸۴، حدود ۴٫۶۳ درصد بوده که این رقم در سال ۱۳۹۹ به ۴٫۰۵ درصد تنزل یافته است.
 
وی در پایان اظهارات خود با اشاره به اینکه حدود ۷۰ هزار نفر از کارکنان دولت در دستگاه های مختلف اجرایی آذربایجان شرقی مشغول به کار هستند تاکید کرد: برای این تعداد پرسنل، ماهانه ۵۰۰ میلیارد تومان در قالب بودجه های استانی و کشوری حقوق پرداخت می گردد.
 
شایان ذکر است نرخ رشد جمعیت ۴  میلیونی آذربایجان شرقی پایین تر از میانگین کشوری است، نرخ رشد جمعیت استان یک درصد و میانگین نرخ رشد جمعیت کشور ۱٫۲ درصد است، لذا سهم جمعیتی استان از ۶ درصد به ۴٫۹ درصد کاهش یافته و در آینده نیز این روند کاهشی ادامه خواهد داشت.
 
به گفته بهبودی، اصلی‌ترین تراکم جمعیتی آذربایجان شرقی مربوط به متولدین دهه ۶۰ و سنین بین ۲۵ تا ۳۵ سال است.
.

لینک کوتاه : http://tabrizeman.ir/?p=7388

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.