8
رئیس نظام پرستاری شهرستان‌های منطقه قره داغ:

تاکنون ۱۴۲ پرستار در ارسباران مبتلا به کووید۱۹ شده اند/ کمبود ۲۰۰ نیروی پرستاری در بیمارستان اهر

  • کد خبر : 8838
  • ۲۹ آبان ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۳
تاکنون ۱۴۲ پرستار در ارسباران مبتلا به کووید۱۹ شده اند/ کمبود ۲۰۰ نیروی پرستاری در بیمارستان اهر
ام البنین مهتدی‌فر رئیس نظام پرستاری شهرستان‌های منطقه قره داغ گفت: شمار پرستاران شاغل در بیمارستان باقرالعلوم اهر در مقایسه با تعداد تخت‌های بستری، بسیار کم‌تر از استانداردهای معمولی است.

به گزارش آژانس خبری تبریزمن به نقل از ارس‌نامه؛ رئیس نظام پرستاری شهرستان‌های منطقه قره‌داغ در گفت‌و‌گو با خبرنگاران با اشاره به این‌که کادر درمان اعم از پزشکان و پرستاران منطقه، علی‌الخصوص بیمارستان باقرالعلوم اهر روزهای سختی را سپری می‌کنند، اظهار داشت: از زمان شیوع ویروس کرونا تا به امروز ۱۴۲ نفر از پرستاران شهرستان‌های اهر، کلیبر، ورزقان و هریس به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند و از این تعداد، ۹۰ پرستار از کادر بیمارستان باقرالعلوم اهر هستند.
مُهتَدی‌فر در پاسخ به سوالی مبنی‌بر این‎‌که چه تعداد کمبود نیروی پرستاری در بیمارستان‌های اهر، کلیبر، ورزقان و هریس داریم؟؛ افزود: در بیمارستان‌های اهر، کلیبر، ورزقان و هریس با کمبود شدید نیروی پرستاری مواجه هستیم به طوری که تاکنون آمار نیروهای پرستاری در اندازه استاندارد چارت سازمانی به حد نصاب نرسیده و تا امروز به این حد بیمار و مراجعه‌کننده نداشتیم تا کمبود نیروی پرستاری قابل لمس باشد.
رئیس سازمان نظام پرستاری منطقه ارسباران ادامه داد: مراجعات بیماران قابل بستری در بخش‌های داخلی و بخش مراقبت‌های ویژه بیش از حد افزایش یافته و همین امر باعث شده تا فشار کاری مضاعفی به پرستاران وارد شود که البته چون اغلب بیماران بدحال هستند به همین علت به مراقبت و کار زیادی نیاز دارند.
مُهتَدی‌فر گفت: کمبود شدید نیروی پرستاری، ابتلای پرستاران به ویروس کرونا، افزایش بیش از حد مراجعات، بعضاً درگیری لفظی همراهان بیماران و خستگی و فرسودگی بیش از حد به کادر درمان فشار بسیار زیادی وارد می‌کند و از طرفی تحمل ساعت‌ها لباس‌های حفاظت فردی شرایط را فرسایشی کرده است.
وی تصریح کرد: وقتی پرستاری به ویروس کرونا مبتلا می‌شود و بعد از گذراندن دوره قرنطینه – که فشار کاری مبتلایان بر دوش بقیه همکاران می‌افتد – پس از بازگشت به بیمارستان و تحمل عوارض این بیماری،‌ وضعیت جسمانی تحلیل رفته باعث می‌شود بازتوانی و بازدهی قبل را نداشته باشند و شاید هم شرایط جسمانی‌شان بر اثر فشار کاری و روانی بیشتر هم شود.
وی با ذکر این‌که به ازای ۱۹۵ تخت بیمارستانی در بیمارستان باقرالعلوم اهر حدود ۱۵۲ پرستار بالینی وجود دارد، گفت: شمار پرستاران شاغل در بیمارستان باقرالعلوم اهر در مقایسه با تعداد تخت‌های بستری بسیار کم‌تر از استانداردهای معمولی است؛ به طوری که فقط در بیمارستان باقرالعلوم اهر حدود ۲۰۰ نیروی پرستاری کمبود داریم و هر اندازه که از شهرهای بزرگ به شهرهای کوچک بیاییم کمبود نیروی پرستاری بیشتر قابل لمس می‌شود.
مُهتَدی‌فر تاکید کرد: در بخش‌های کرونایی بیمارستان باقرالعلوم اهر؛ هر پرستار به ۱۵ بیمار رسیدگی می‌کند و در حالی که باید هر پرستار در بخش‌های عادی از ۷ بیمار نسبتاً سرحال‌تر مراقبت کند و در بخش مراقبت‌های ویژه به ازای هر ۲ بیمار باید یک نفر پرستار به آن‌ها رسیدگی کند. جالب است که هم‌اکنون هر پرستار بخش مراقبت‌های ویژه از ۴ بیمار بدحال مراقبت می‌کند و به عبارتی پرستاران بیمارستان باقرالعلوم اهر در شرایط کرونایی دو یا سه برابر فعالیت می‌کنند.
مهتدی‌فر با تاکید بر این‌که حقوق دریافتی پرستاران در شرایط فعلی نسبت به سایر کارکنان دولت بسیار ناچیز است، ابراز داشت: بر خلاف تصورات جامعه و تبلیغات رسانه‌ای؛ حقوق دریافتی پرستاران نسبت به سایر کارمندان دولت بسیار کم‌تر است و از زمان شیوع ویروس کرونا که تاثیر منفی زیادی بر درآمدهای بیمارستان داشته و همین امر باعث شده تا کارانه پرستاران با کاهش روبرو شود. شاید همه تصور کنند که درمان بیماران برای بیمارستان درآمد دارد در حالی که بالا بودن قیمت داروها و افزایش فعالیت کادر درمان؛ خلاف این تصور را ثابت می‌کند.
رئیس سازمان نظام پرستاری منطقه ارسباران اضافه کرد: با وجود تورم و نیاز به افزایش حقوق کادر درمان؛ نه تنها حقوق‌های پرستاران افزایش نیافته بلکه کارانه‌ای که دریافت می‌کردند نیز به طور چشمگیری کاهش یافته و این مهم به درآمد بیمارستان بستگی دارد چون درآمد بیمارستان کاهش یافته و توان پرداخت کارانه را هم ندارد. از طرفی بی‌احترامی و توهین و افترا از سوی برخی از همراهان بیماران فشار کاری را بر پرستاران مضاعف‌تر می‌کند.
مُهتَدی‌فر با اشاره به این‌که کادر درمان بر خلاف دورکاری یا کاهش زمان فعالیت سایر کارمندان دولت، حتی یک روز هم دورکاری نداشته‌اند، یادآور شد: ساعات کاری کادر درمان نه تنها کاهش نیافته و دورکاری را در شرایط کرونایی تجربه نکرده‌اند، بلکه فشار کاری و فعالیت‌هایشان نیز افزایش قابل توجهی داشته است، آیا باید در برابر افزایش فشار کاری خدماتی هم به کادر درمان داده می‌شد یا نه؟ در حالی که خدمات و امتیازاتی نه تنها نگرفته‌اند بلکه برعکس در دریافتی‌هایشان نیز تاثیر منفی داشته است.
وی در پاسخ به این سوال که در استخدامی‌های وزارت بهداشت؛ چه تعداد نیروی پرستاری به مجموعه بیمارستان اهر وارد شدند؟ خاطرنشان کرد: بر خلاف تبلیغات استخدام هزاران نیروی پرستاری؛ تنها ۵ نفر استخدامی جدید به بیمارستان اهر اختصاص داده‌اند که ۲ نفر از این پرستاران جزو نیروهای شرکتی بودند و تبدیل وضعیت شدند. ٣ نفر هم جدیدالاستخدام داشتیم که یک نفر به کلیبر انتقالی گرفت و تنها ٢ نیروی پرستاری جدید به بیمارستان اهر وارد شدند.

لینک کوتاه : http://tabrizeman.ir/?p=8838

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.