2
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی:

جوجه ریزی در آذربایجان شرقی باید به ۳.۵ میلیون قطعه برسد

  • کد خبر : 30284
  • ۲۰ آبان ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۴
جوجه ریزی در آذربایجان شرقی باید به ۳.۵ میلیون قطعه برسد
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: با ۳.۵ میلیون جوجه ریزی در استان میزان تولید و مصرف سر به سر خواهد بود.

به گزارش آژانس خبری تبریزمن، اکبر فتحی در اولین نشست قرارگاه امنیت غذایی استان آذربایجان شرقی، ضمن تاکید بر اینکه توجیه مرغداران در زمینه استفاده از تخم‌مرغ نطفه دار بر عهده معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان از طریق مدیریت‌ها و معاونت‌های امور دام جهادکشاورزی شهرستان‌ها است، اظهار داشت: در قرارداد شرکت پشتیبانی دام محدودیت‌هایی ایجاد شده است که شرکت پشتیبانی در صورتی که سایر استان‌ها این قرارداد را حذف نموده‌اند می‌تواند به حذف آن اقدام کند و این امر از طریق ارجاع به شرکت پشتیبانی دام کشور مورد پیگیری قرار خواهد گرفت تا مشکلاتی که در این زمینه وجود دارد برطرف گردد.

وی ضمن اشاره به اینکه ۶۱۲ واحد فعال با ظرفیت حدود ۱۱ میلیون قطعه در استان وجود دارد، افزود: این بدان معناست که با توجه به ظرفیت موجود ماهانه حدود ۳.۵ میلیون قطعه جوجه ریزی در استان می‌تواند صورت می‌گیرد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان افزایش تولید را در دو قالب امکان پذیر دانست و گفت: افزایش تولید از طریق افزایش سطح یعنی افزایش ظرفیت و واحد و نیز از طریق افزایش تعداد در واحد یا افزایش بهره وری میسر می‌باشد.

فتحی ضمن بیان اینکه با ۳.۵ میلیون جوجه ریزی میزان تولید و مصرف سر به سر خواهد بود، تاکید کرد: این میزان نباید مبنا قرار گیرد زیرا در تأمین امنیت غذایی میزان تولید سر به سر مفهوم نداشته و حداقل ۲۰ درصد بالاتر از این میزان باید لحاظ گردد تا امنیت مدنظر محقق گردد لذا در صورت عملی شدن ماهانه ۴.۵ میلیون جوجه ریزی در استان امنیت کامل ایجاد خواهد شد مازاد تولید نیز طبق برنامه ریزی می‌تواند مشمول بحث صادرات و تأمین نیازهای دیگر استان‌ها و یا ذخیره گردد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان ضمن تاکید بر اینکه موضوع بیماری‌های پرندگان همانند آنفولانزای فوق حاد باید مورد توجه قرار گرفته و ذخایر استراتژیک مورد نیاز در صورت شیوع این بیماری‌ها پیش بینی گردد افزود: از این رو ۴.۵ میلیون قطعه جوجه‌ریزی باید مبنای افزایش تولید قرار گیرد.

وی افزایش جوجه ریزی در واحدهای فعال از ۱۰ قطعه به ۱۲ قطعه در هر مترمربع را راهکاری جهت افزایش تولید دانست و ادامه داد: این کار تاکنون در ۸۰ واحد تولیدی اجرا شده است و تسری آن به تمام واحدهای تولیدی به افزایش یک میلیون و ۳۰۰ هزار قطعه‌ای منجر خواهد شد که این امر بدون افزایش تأسیسات یا استعلامات دیگر و تنها با تغییر پروانه تولید امکان پذیر خواهد بود.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان راهکار دیگر افزایش تولید را در واحدهایی دانست که تاکنون به صورت غیرمجاز اقدام به تولید کرده‌اند، گفت: با ساماندهی این واحدها و استفاده از اختیارات استانی و کارگروه‌های دیگری در این راستا تلاش شده است این واحدها وارد چرخه تولید شوند که در این برهه زمانی ضرورت این امر بیش از پیش احساس می‌گردد.

وی اجرای این امر را از طریق طرح تولید قراردادی امکان پذیر دانست که ۳۱ واحد تولیدی غیرمجاز شناسایی شده در استان با ظرفیت ۲۱۲ هزار قطعه، گرچه بصورت انفرادی نمی‌توانند مجوز تولید بگیرند اما در قالب تولید قراردادی و مدیریت واحدی که تمام این واحدها را پشتیبانی می‌نماید، می‌توانند مجوز تولید کسب کنند که شناسه یکتای این واحدها توسط معاونت بهبود تولیدات دامی وزارتخانه صادر شده و جوجه و نهاده‌های این واحدها تأمین خواهد شد.

لینک کوتاه : http://tabrizeman.ir/?p=30284

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.