به گزارش تبریزمن به نقل از خبرگزاری مهر، برنامه کاربردیلیکیشن نوا، بخش دیگری از موکب سقا است که در آن نوای مادحین اهل بیت (ع) در دسترس عموم قرار گرفته است.
بر اساس این گزارش، این برنامه کاربردیلیکیشن خدمات متنوع دیگری نیز دارد بر همین منظور مهدی عباسی، از اعضای تیم توسعهدهنده این برنامه کاربردی، به تشریح آن پرداخت و گفت: نوا یک برنامه کاربردیلیکیشن کاربردی مداحی است که نسبتاً طرفدار خوبی دارد. این اپلیکیشن جامع و بهروز است و از نظر رابط کاربری عملکرد خوبی دارد. ما در غرفه نوا چند کار انجام میدهیم. یکی از کارها این است که برنامه کاربردیلیکیشن نوا را با محتوای آفلاین کپی میکنیم و در اختیار مخاطب قرار میدهیم. کار اصلی این است که از نوجوانان دعوت میکنیم برای امام حسین (ع) مداحی کنند و میان آنها قرعهکشی سفر به مشهد مقدس داریم. مداحی نوجوانان در برنامه کاربردیلیکیشن نوا منتشر میشود.
وی بیان کرد: استقبال از این برنامه بیش از چیزی بوده که تصور میکردیم. جو خیلی خوبی در این برنامه تشکیل ایجاد میشود و ما هم سعی میکنیم این بچهها را تشویق کنیم تا این راه را ادامه دهند. نوجوانان آذری، بوشهری، شمالی، مشهدی و از سایر نقاط ایران در این برنامه شرکت کردهاند. در این برنامه همچنین ما از پیرغلامان استقبال میکنیم. آنان در این مراسم روضهخوانی میکنند و افراد حاضر نیز از آن بهرهمند میشوند.
تجسم عاشورا در میدان زنده کربلا
همچنین بر اساس این گزارش، در بخش دیگری از موکب سقا که میتوان آن را از قدیمیترین برنامههای این موکب دانست که سالهای گذشته به همت سازمان فضای مجازی سراج به راه افتاد و تا امروز طرفداران زیادی را نیز به خود اختصاص داده، به تصویر کشیدن صحنه نمایش عاشورا با استفاده از فناوری واقعیت مجازی است. به همین منظور حسن مختاری، مسئول غرفه نمایش سقا، در توصیف این برنامه و استقبال از آن گفت: سالهای گذشته که توفیق داشتیم تصویرنگاری از شهادت حضرت ابوالفضل عباس (ع) را به نمایش بگذاریم، در انتهای این رسانه تصویری و در اوج لحظه شهادت، مخاطب رها میشد و خیلی بار سنگینی بر فضای سالن حاکم بود. آن روضهای که پخش میکردیم افراد را در فضای احساسی قرار میداد. قسمت جدیدی که اضافه شده، شهادت حضرت علی اصغر (ع) است و دو بعد مختلف دارد.
وی اضافه کرد: یکی اینکه کسانی که داخل سالن هستند از ابعاد مختلفی با عاشورا ارتباط برقرار میکنند؛ به خصوص پدر و مادرهایی که یک فرزند کوچک دارند. صحنههای شهادت حضرت علی اصغر (ع)، سختی و اضطراری که امام حسین (ع) تحمل میکند، به تصویر میکشد. یک بعد دیگر این است که مخاطب بر روی یک اوج رها میشود و بار سنگینی را تجربه میکند و مخاطب را در آن فضا قرار میدهد.
مختاری اظهار داشت: در مجموع بستهای که در این اربعین عرضه شده، کاملتر است؛ هرچند هنوز هم خیلی جای کار دارد. در آینه حتماً این بسته تکمیل و بهتر خواهد شد و صوتهای حرفهای و تخصصی نیز روی آن قرار خواهد گرفت. مداحی تخصصی دو زبانه یکی از همین برنامهها برای آینده این رویداد است.
استقبال گسترده مردمی از خدمات و اجراهای موکب سقا
مختاری همچنین درباره میزان استقبال از این برنامه خاطر نشان کرد: استقبال از مراسم امسال خیلی خوب و زیاد بوده است و ما تلاش کردیم از همه دوستان استقبال کنیم و اجازه ندهیم کسی پشت درب بماند. البته با این حال ظرفیت ما مشخص است و در برخی سانسها، علیرغم تعداد زیاد مراجعهکنندگان سعی کردیم به نحوی آنان را پذیرا باشیم. سالهای گذشته مدت زمانی را برای آمادهسازی فضا، ورود مراجعهکنندگان و خروج ایشان صرف میکریم که امسال سعی بر آن بود تا این مدت زمان به حداقل کاهش یابد. البته گفتنی است که مدت زمان نمایش هم بیشتر شده و این خود نیاز به مدیریت دارد. اگر مدیریت زمان را به خوبی و منظم انجام دهیم، میتوانیم در مدت یک ساعت، پذیرای جمعیتی حدود ۳۰۰ الی ۴۰۰ نفر باشیم. امسال به خاطر گرما سانسهای روز کوتاهتر شده است ولی از هشت صبح تا دوازده ظهر چهار ساعت اجرا داریم.
مسئول غرفه نمایش سقا در این موکب در ادامه گفت: بعدازظهرها نیز از ساعت پنج تا نماز مغرب و پس از نماز از ساعت هشت تا دو بامداد نمایش ادامه پیدا میکند. در نهایت اجرای مفید ما در روز به حدود دوازده ساعت میرسد و روزانه از حدود سه هزار و ششصد تا چهار هزار نفر میزبانی میکنیم. تخمین میزنیم که در سال پذیرای حداکثر چهل هزار زائر باشیم.
مختاری همچنین دربارهی چگونگی شناختهشدن این برنامه در میان زائران اربعین حسینی (ع) گفت: تبلیغات این نمایش عمدتاً به صورت سینهبهسینه و نقلی اتفاق افتاده است و مردم خود رسانه تبلیغاتی این رویداد بودهاند. هرساله افراد شرکتکننده در صفحات شخصی خود در فضای مجازی، این برنامه را تبلیغ کردهاند و رفته رفته بر جمعیت علاقهمندان به آن اضافه شده است.