تبریزمن، سرویس شهری؛ رئیس شورای شهر تبریز در ابتدای این جلسه مهم ترین مناسبت هفته جاری را سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) دانست و گفت: این امام والا مقام در تربیت علمی و عقلانی جامعه خود خدمات بسیار بزرگی را انجام داده اند.
شکور اکبرنژاد افزود: امروزه نیز در جوامع اسلامی اگر عقلانیت به عنوان پیامبر درونی انسانها توسعه پیدا کند مشکلات آنها برطرف خواهد شد.
وی اضافه کرد: اگر ما نیز انسانهای وارسته ای تحویل جامعه دهیم به طور حتم به بخش قابل توجهی از سیره ائمه اطهار پاسخ خواهیم داد والا با تزویر هیئت های شاه حسین کاری از پیش نخواهیم برد.
غلامحسین مسعودی ریحان در نطق میان دستور خود با انتقاد از اینکه اعضای شورای شهر تبریز پس از شروع به کار شورای پنجم دچار روزمرگی شدهاند گفت: آیا حضور اعضای شورای شهر طی ۸ ماه گذشته اثرات مثبتی داشته است؟ آیا کسی پیگیر عملیاتی و اجرایی شدن مصوبات بوده است؟ ما به عنوان سیاستگذاران شهر و شهرداری متاسفانه هیچ اعمال سیاستی در شهر و در بدنه شهرداری نداشتهایم و پس از ۴ سال باید پاسخگوی مردم و رسانهها باشیم.
وی افزود: در بحث محیط زیست و استخراج از قناتها نیز با وجود تصویب در بودجه، اقدامات چشمگیری صورت نگرفته است شهرداری تبریز هماکنون در بحث صرفهجویی در مصرف آب چقدر از تجهیزات و امکانات آبیاری مکانیزه استفاده میکند؟ به چه میزان از انرژی خورشیدی برای تامین برق ادارات استفاده میشود؟
رئیس کمیسیون سرمایهگذاری و بهبود فضای کسبوکار شورای شهر تبریز با تاکید بر اینکه پیش از وقوع بحران باید چارهاندیشی کرد ادامه داد: در چند سال اخیر، شهر تبریز در فصل زمستان و بخصوص در ماههای دی و بهمن همواره دچار معضل آلودگی هوا بوده است و متاسفانه هیچ برنامه راهبردی برای مقابله با این پدیده وجود ندارد که باید از هماکنون چاره اندیشید نه اینکه پس از وقوع بحران در شهر به دنبال چاره اندیشی بود.
ریحان با اشاره به معضل حاشیهنشینی در اطراف شهر تبریز، یادآوری کرد: هر کاری کنیم باید بر اساس آمار و ارقام باشد و کمیت در کنار کیفیت مهم است اما متاسفانه چنین آمار و ارقامی در بحث حاشیهنشینی وجود ندارد و باید پرسید که در ارتباط با حاشیهنشینی و مسایل فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و عمرانی مناطق حاشیهنشین تبریز چه اقدامات تاثیرگذاری انجام دادهایم؟
وی با بیان اینکه اصلیترین وظیفه شورا نظارت است تصریح کرد: متاسفانه نظارتی بر اجرای مصوبات شورای شهر وجود ندارد. نظارت مستلزم استخدام و بکارگیری چندین کارشناس در حوزههای مختلف است و آیا چنین کارشناسانی برای نظارت به پروژهها ومصوبات شورا وجود دارد؟
ریحان ادامه داد: تشکیل اتاق فکری مشترک بین اعضای شورا و بدنهی اجرایی شهرداری جهت بررسی راهکارهای افزایش کارآمدی و ارتقای بهرهوری نیروهای انسانی ضرورت دارد و بدین منظور باید شهرداران مناطق چندگانه و روسای سازمانهای شهرداری با اعضای شورا ارتباط و تعامل و تبادل افکار مستقیم داشته باشند چرا که همگی سوار بر یک کشتی هستیم که اگر از زیر فردی آب خارج شود، ناگریز همه غرق شدنی هستیم فلذا باید هماهنگ باشیم که خروجی آن خدمت به مردم و شهر است.
عضو شورای شهر تبریز با انتقاد از عدم برگزاری کنفرانس خبری توسط شورای شهر پنجم و بخصوص شخص رئیس شورا خاطرنشان کرد: وضعیت شورا و مصوبات آن باید از طریق رسانهها تحلیل و بررسی شود و رسانهها باید بتوانند ما را نقد کنند اما متاسفانه تاکنون کنفرانس خبری جهت تعامل و ارتباط مستقیم با اصحاب رسانه توسط شورای شهر برگزار نشده است و به تعبیری ما با مردم فاصله گرفتهایم و عملاً به شورای شهرداری تبدیل شدهایم نه شورای شهر!
وی در پایان به لزوم تاسیس مجمع خیرین شهرساز جهت توسعه عمرانی مناطق حاشیهنشین و ایجاد بازارچههای مختلف در محلههای مختلف تبریز جهت ساماندهی دستفروشان تاکید کرد.
در ادامه جلسه لوایح ارجاعی به صحن علنی از جمله لایحه افزایش کرایه تاکسی های درون شهری تبریز در سال ۹۷ برگشتی از کمیسیون عمران، حمل و نقل و ترافیک شورای شهر مورد بحث و بررسی منتخبان مردم قرار گرفت و در نهایت با در نظر گرفتن حق و حقوق مسافران و رانندگان مورد تصویب قرار گرفت که چندی پیش از سوی فرمانداری تبریز رد شده بود.
اعضای شورا اظهار امیدواری کردند که با تصویب این لایحه، درآمد رانندگان تاکسی به حد قابل قبول ارتقا یابد.
شایان ذکر است کریم صادق زاده و محرم محمدزاده ۲ عضو شورای شهر تبریز به دلیل سفر به کشور ژاپن که در راستای توسعه روابط فرهنگی و گردشگری فی مابین صورت می گیرد غایبان جلسه امروز بودند.
خبرنگار: شهرام صادق زاده
http://tabrizeman.ir/?p=58089