6

رژیم غذایی غربی به حافظه بویایی آسیب می رساند

  • کد خبر : 8009
  • ۱۶ آبان ۱۳۹۹ - ۶:۱۵
رژیم غذایی غربی به حافظه بویایی آسیب می رساند

مشکلات مرتبط با حس بویایی از نشانه های اولیه زوال شناختی در افراد مبتلا به دیابت نوع۲ است.

به گزارش خبرنگار مهر، محققان دریافتند موش‌های تغذیه شده با یک رژیم غذایی پرقند و با چربی متوسط، شبیه به رژیم غذایی غربی، کاهش توانایی شأن در یادگیری و حفظ بوهای جدید سریع‌تر بود.

در برخی افراد مبتلا به دیابت نوع ۲، علائم اختلال بویایی نظیر مشکلات در تشخیص، تمایز یا یادآوری رایحه‌ها وجود دارند یا حتی به طورکامل حس بویایی شأن را از دست می‌دهند.

این علائم ارتباط قوی ای با اختلال شناختی دارد و می‌تواند علامت اولیه این عارضه در افراد مبتلا به دیابت نوع۲ باشد.

در زمان یک، سه و هشت ماهگی موش‌ها، تیم تحقیق آزمایشاتی را برای ارزیابی عملکردهای مختلف بویایی در آنها انجام داد. موش‌ها از لحاظ تغذیه به دو گروه تقسیم شدند: رژیم غذایی پرچرب با میزان قند متوسط (HFD) و رژیم غذایی پرقند با میزان متوسط چربی (WD).

در هشت ماهگی، هر دو موش تغذیه شده با HFD و WD در مقایسه با موش‌های تحت کنترل در تشخیص بو، یادگیری بو و حافظه بویایی دچار اختلال شدند. با این حال موش‌های تغذیه شده با WD در دو توانایی اخیر کاهش سریع‌تری داشتند و از ۳ ماه پس از شروع رژیم، اختلال عملکرد بویایی را نشان دادند.

این یافته‌ها نشان می‌دهد که محتوای زیاد قند در رژیم غذایی، به جای افزایش قند خون یا افزایش وزن، با از بین رفتن زودهنگام عملکردهای بویایی مربوط به یادگیری و حافظه مرتبط است.

محققان بر انجام تحقیقات بیشتر در این زمینه تاکید دارند.

۵۰۶۴۶۱۵

لینک کوتاه : http://tabrizeman.ir/?p=8009

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.