2

تاثیر هورمون های تیروئید مادر بر سن بیولوژیکی نوزاد هنگام تولد

  • کد خبر : 8439
  • ۲۳ آبان ۱۳۹۹ - ۱:۲۴
تاثیر هورمون های تیروئید مادر بر سن بیولوژیکی نوزاد هنگام تولد

طبق نتایج مطالعه جدید، افزایش قرارگیری جنین در معرض هورمون های تیروئید می تواند تاثیرات سودمندی بر سن بیولوژیکی نوزاد در زمان تولد داشته باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، درحالیکه تلومرها معمولاً با افزایش سن کوتاه می‌شوند، تلومرهای کوتاه در یک سن مشخص پیش بینی کننده ریسک بیماری و مرگ و میر هستند.

قبلاً مشخص شده است که قرارگیری نوزاد در معرض هورمون‌های استرس مادر و همچنین بی ثباتی در طی رشد جنین منجر به تلومرهای کوتاه، یعنی پیری سلولی تسریع شده، می‌شود.

در مطالعه جدید، محققان آزمایش خود را بر روی پرندگان انجام دادند.

«آنتون استیر»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه تورکو فنلاند، در این باره می‌گوید: «بیولوژی تلومر انسان‌ها به بیولوژی تلومر پرندگان نزدیک است. طول تلومرها به روش کم تهاجمی از نمونه‌های خون اندازه گیری می‌شود.»

در حالیکه محققان این مطالعه دلایلی برای احتمال وجود تلومر کوتاه‌تر در جوجه‌های متولدشده از تخم‌های تزریق شده با هورمون‌های تیروئید داشتند، اما با کمال تعجب دریافتند که این جوجه‌ها بلافاصله بعد از تولد دارای تلومرهای طویل‌تری بودند.

استیر در ادامه می‌افزاید: «براساس کاهش طبیعی طول تلومر با افزایش سن، ما برآورد کردیم جوجه‌هایی که از تخم‌های تزریق شده با هورمون‌های تیروئید متولد شدند، تقریباً “از بدو تولد” ۴ سال جوان‌تر از جوجه‌هایی بودند که از تخم‌های کنترل شده خارج شدند.»

محققان معتقدند این یافته‌ها می‌تواند در درمان ضدپیری مؤثر باشد.

۵۰۷۰۱۴۳

لینک کوتاه : http://tabrizeman.ir/?p=8439

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.