به گزارش آژانس خبری «تبریزمن»، در این مراسم که حضور ۴۰ کامیون حامل تجهیزات اصلی احداث فاز ۳ تغلیظ گرامی داشته شد، مدیرعامل صنایع مس ایران، نماینده ورزقان و خاروانا در مجلس، معاون اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی، مدیر مجتمع مس سونگون، فرماندار و امام جمعه ورزقان، مدیران دستگاه های اجرایی و تعدادی از مردم منطقه حضور داشتند.

استارت فاز ۳ تغلیظ، امیدوارکننده است
مدیر مجتمع مس سونگون آذربایجان با اشاره به اینکه زندگی بدون امید لحظه ای میسر نیست گفت: در موقعیت فعلی که ایجاد ناامیدی در کشور از سوی بیگانگان صورت می گیرد هر خبر خوب و امیدبخش باید به سمع و نظر مردم برسد.
رضا شریفی افزود: صنایع مس ایران با ایجاد اشتغال قصد توسعه واحدهای صنعتی را دارد.
وی ادامه داد: قرارداد این واحدها و قطعات در سال ۹۰ منعقد شده بود و جاده ای هم که در حال ساخت است در همان سالها استارت خورده است.
شریفی با ذکر این نکته که در زمان زلزله ارسباران نیز تلاش شد وضعیت مساکن منطقه سر و سامان یابد، اضافه کرد: ۱۵ واحد مسکونی نیز به صورت مستقیم از سوی شرکت صنایع مس ایران احداث گردیده است.
وی در پایان تاکید کرد: خوشبختانه فاز ۳ تغلیظ استارت خورده و در ۳۶ ماه آینده به اتمام خواهد رسید تا تولید مس کاتدی از ۳۶۰ هزار به ۴۵۰ هزار تن برسد.

دولت در اندیشه محرومیت زدایی است
یحیوی؛ فرماندار ورزقان نیز با ذکر این نکته که در سفر رئیس جمهور به استان، ایشان دستور دادند تا کارخانه ای که متوقف شده بود آغاز به کار کند گفت: دولت سیاست های محرومیت زدایی را به انجام می رساند لذا ایجاد و تجهیز بیمارستان ورزقان، احداث جاده خواجه به خاروانا و راه اندازی مرحله جدید صنایع مس از جمله مواردی بود که برای اشتغال جوانان منطقه انجام گردیده است.
با اتمام ذوب، شاهد نقش آفرینی ورزقان خواهیم بود
معاون اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی نیز گفت: توسعه و اقتصاد معدن با محوریت مس جزو اولویت های استان است.
جهانگیری افزود: امیدواریم با مراحل ذوب مس، شاهد نقش آفرینی شهرستان ورزقان باشیم زیرا صنایع مس می تواند این منطقه را متحول سازد.
کاهش تولید کاتد، متاثر از تفکرات بسته بود
نماینده مردم ورزقان و خاروانا در مجلس شورای اسلامی هم گفت: مجتمع مس در سال ۹۲ با یک میلیارد دلار برآورد آغاز و نزدیک ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشت، با تغییر تفکرات و مدیریت مس متوقف شد و پس از گذشت چند سال تلاش کردیم تا قانع کنیم و برخی ها بدانند که کارشان برای توقف صنایع مس اشتباه بوده و باید به سوی توسعه حرکت نماییم.
علیزاده افزود: در حالی که باید امروزه به تولید ۵۰۰ تن کاتد در روز می رسید که البته فعلا نصف آن تحقق یافته است لذا زیاندهی و کاهش تولید کاتد در صنایع مس متاثر از بسته بودن تفکرات برخی مدیران است.
وی اضافه کرد: عوامل انسانی در بنگاه های اقتصادی، بزرگترین سرمایه واحدهای تولیدی و صنعتی به شمار می آیند که باید توجه کافی به این قشر مبذول گردد.

با تمام وجود برای اعتلای سونگون تلاش می کنیم
مدیرعامل صنایع ملی مس ایران نیز گفت: در خصوص اجرای این طرح، مسئولان ذیربط پیگیر پیشرفت پروژه هستند.
سعدمحمدی ادامه داد: خوشبختانه عنصر مس در اتحادیه اروپا جزو ۱۰ عنصر برتر بوده و ما نیز باید تلاش کنیم تا با تدبیر و برنامه ریزی به حد قابل قبول دست یابیم.
وی افزود: این پروژه حداقل ۱۳۰ میلیون دلار درآمدزایی در سال داشته و حداقل برای یک قرن آتی ذخیره برای منطقه خواهیم داشت و با اکتشافات جدید می توانیم این میزان را افزایش دهیم.
سعدمحمدی اضافه کرد: با تمام وجود، قول می دهم تمام تلاش مان را در اعتلای مس سونگون انجام خواهیم داد.
شایان ذکر است به گفته مدیر مجتمع مس آذربایجان (سونگون)، حدود ۱۲۰ کامیون دیگر حامل تجهیزات اصلی پروژه احداث کارخانه تغلیظ فاز ۳ مس سونگون در راه هستند تا با ورود به منطقه ورزقان، عملیات اجرایی فاز ۳ رسما وارد مرحله عملیاتی گردد.
شهرام صادق زاده
آذربایجان وپیرامون-در انتظار بهار
سلام-چرا با وجود امکان ساخت تجهیزات کارخانه مس این تجهیزات به خارج از استان احتمالا اصفهان واراک وتهران سفارش شده گردش مالی ارزش ریالی این تجهیزات چقدر به کسب وکار در منطقه رونق می بخشید؟