به گزارش تبریزمن به نقل از خبرگزاری مهر، صمد حسن زاده رئیس اتاق بازرگانی ایران امروز در نشست با رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار که با حضور رؤسای اتاقهای سراسر کشور، رؤسای کمیسیونهای تخصصی اتاق ایران و جمعی از فعالان اقتصادی برگزار شد، گفت: بررسی مرکز پژوهشهای اتاق ایران نشان میدهد وضعیت محیط کسب و کار در ۴ ماه نخست سال جاری در این شاخص وضعیت مناسبی نداشتیم و بیشتر واحدهای اقتصادی به خاطر ناترازی برق و نامناسب بودن شرایط در حدود ۶۰ درصد از ظرفیتهای واحدهای تولیدی خالی بودند. هم اکنون دچار رشد منفی تولید هستیم.
حسنزاده افزود: در وضعیت اقتصادی فعلی توأم با نارساییها و موانعی که در این مسیر وجود دارد، بهواسطه تحریمها، محدودیتهایی برای اقتصاد ایجاد شده است؛ بااینحال باید بتوانیم با همکاری هم شرایط اقتصادی را روبهجلو هدایت کنیم.
وی با بیان اینکه بورس در دنیا پایگاهی برای توسعه و رشد اقتصادی است، تصریح کرد: چندین سال است که اقتصاد ایران بهسختی مدیریت میشود و متناسب با این وضعیت، بورس به دلیل عدم اعتماد مردم و فعالان اقتصادی به سیاستهای اقتصادی، جایگاه خود را در اقتصاد از دست داده است.
حسنزاده خاطرنشان کرد: بورس باید بتواند بدون دخالت سایر دستگاهها، سرمایههای مردم را در مسیر توسعه به کار بگیرد و ارزشافزودهای را برای این سرمایهها ایجاد کند. از طرفی بورس بهعنوان محلی برای تأمین سرمایه واحدهای تولیدی، نقش کلیدی در اقتصاد دارد.
وی ادامه داد: در بیشتر کشورها، فعالیتهای بورس بهگونهای است که واحدهای اقتصادی را از سرمایههای بانکی و تسهیلات آن بینیاز میکند اما در ایران چنین روندی را شاهد نیستیم و فعالان اقتصادی به دلیل شرایط بورس، وابسته به بانکها هستند و بانکها هم به دلیل نبود منابع و لزوم توجه به تسهیلات تکلیفی، نمیتوانند پاسخگوی نیاز واحدها باشند.
رئیس اتاق ایران تأکید کرد: فعالان اقتصادی معتقدند بورس محلی برای تأمین سرمایه است و میتواند در توسعه اقتصادی مؤثر باشد؛ هرچند امروزه به دلیل بیاعتمادی به برنامههای دولت پولهای خرد در خانهها و صندوقها بدون استفاده منجمد شده است. برای برونرفت از این وضعیت باید اعتماد مردم را جلب کرد تا بتوانیم از این سرمایهها به نفع اقتصاد استفاده کنیم. بورس باید در اختیار همه مردم قرار گیرد و برای پروژههای بزرگ منابع لازم را فراهم کند.