به گزارش تبریزمن به نقل از خبرگزاری مهر، هوشنگ بازوند مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور با اشاره به اینکه توسعه زیرساختهای حمل و نقل تأثیرات اجتماعی، زیست محیطی، فرهنگی و اقتصادی غیرقابل انکاری را به همراه میآورد، گفت: همچنین توسعه زیرساختهای حمل و نقل در کشور موجب کاهش هزینهها، تسهیل در ارتباطات داخلی و بینالمللی و ارتقا کیفیت زندگی مردم میشود.
وی با بیان اینکه سرمایه گذاری در زیرساختهای حمل و نقل نه تنها یک ضرورت بلکه ابزاری برای افزایش رفاه اجتماعی و توسعه پایدار است که باید در رأس برنامههای کشور قرار گیرد، افزود: زیرساختهای حمل و نقل به عنوان یکی از مهمترین ارکان اساسی توسعه همه جانبه از دیرباز تا کنون مورد توجه بوده و امروزه نقش مهم و کلیدی آن برای دولتها به عنوان عنصر توسعه ملی در برنامهریزیهای کلان مد نظر قرار گرفته است.
به گفته بازوند، توسعه زیرساختهای حمل و نقل بسترساز رشد اقتصادی، رضایت اجتماعی و درآمدزایی در سطح ملی و بینالمللی برای کشورهاست. به عنوان نمونه کشوری که شبکه ریلی پیشرفته دارد، ضمن کاهش هزینههای ترانزیت ملی، افزایش صادرات و ارتقا کیفیت زندگی مردم را تجربه خواهد کرد.
وی با تاکید بر اینکه توسعه زیرساختهای حمل و نقل از سویی دیگر موجب تسهیل تجارت و روابط بینالمللی برای کشورها میشود، گفت: در شرایطی که جهانی شدن و رقابتهای اقتصادی رشد فزایندهای دارند، زیرساختهای حمل و نقل کارآمد به کشورها این امکان را میدهد تا در بازارهای جهانی رقابت کنند و حرفی برای گفتن داشته باشند.
بازوند یکی دیگر از مزایای مهم زیرساختهای حمل و نقل پیشرفته برای هر کشوری از دیدگاه صاحبنظران را ایجاد اشتغال و تقویت زیرساختهای اجتماعی در آن جامعه عنوان کرد و افزود: توسعه زیرساختها موجب از بین رفتن شکاف طبقاتی در مناطق مختلف کشور، تقویت همبستگی اجتماعی، دسترسی بهتر به خدمات اجتماعی و در نهایت رضایت عمومی مردم میشود و این یکی از مهمترین اهدافی است که دولتها در برنامهریزیهای کلان آن را مد نظر قرار میدهند.
به گفته وی، توسعه زیرساختهای حمل و نقل تأثیرات اجتماعی، زیست محیطی، فرهنگی و اقتصادی غیرقابل انکاری را به همراه میآورد که ضمن کاهش هزینهها، تسهیل در ارتباطات داخلی و بینالمللی به ارتقا کیفیت زندگی مردم میانجامد. پس سرمایه گذاری در زیرساختهای حمل و نقل نه تنها یک ضرورت بلکه ابزاری برای افزایش رفاه اجتماعی و توسعه پایدار است که باید در رأس برنامههای کشور قرار گیرد.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور با تلاشهای شبانه روزی و بهرهمندی از نیروهای متخصص و با تکیه بر توان و تخصص داخلی پروژههای عظیم راه و بزرگراهی، راه آهن و آزادراه در کشور را به منظور دستیابی به اهداف مزبور در دست ساخت دارد. این شرکت با بهره برداری از پروژهای عظیمی چون آزادراه تهران – شمال، اصفهان – شیراز و مسیرهای ریلی گسترده در کریدورهای شمال-جنوب و شرق به غرب کشور و تکمیل شبکه بزرگراهها و رفع محورهای گلوگاهی گامهای مؤثری در رسیدن به اهداف توسعه کشور برداشته است و تمامی تلاش خود را برای بهرهبرداری از طرحهای وعده داده شده تا پایان سال به پشتوانه عزم ملی و همراهی سایر بخشهای دولت، پیمانکاران، مشاوران و سرمایه گذاران به کار خواهد گرفت.
وی اظهار کرد: امیدواریم با همدلی و همکاری مستمر و سازنده ارتقا کیفی و کمی خدمات در این حوزه محقق شود و بتوان در کنار یکدیگر ضمن حفظ و نگهداری از این زیرساختها به عنوان یک سرمایه ملی به اهداف بزرگتری در این حوزه دست یافت.