به گزارش تبریزمن به نقل از خبرگزاری مهر، امروز سه شنبه ۸ آبان ۱۴۰۳ نشست خبری سرپرست سازمان دامپزشکی کشور در محل این سازمان برگزار شد. علیرضا رفیعی پور، سرپرست سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به سخنان رهبری گفت: مقام معظم رهبری عنوان کردند مدیران، مسئولان و دولت در شرایط جنگی باید آرایش جنگی بگیرد. شرایط عادی در سازمان دامپزشکی هم شرایط جنگی است زیرا در ۳۶۵ روز در تمام ۲۴ ساعت به عنوان مرزبان حوزه غذایی تلاش دارند.
وی با اشاره این سازمان از سال ۱۲۹۶ خورشیدی، افزود: علم دامپزشکی جایگزین ندارد. ماهیت آن همیشه پدافندی بوده و اولویت نخست اهداف سازمان دامپزشکی است.
وی ادامه داد: در حوزه پیشگیری مدیریت بحران جز وظایف ماست و اجازه داده نمیشود بحرانی رخ دهد که نیاز باشد هزینه بسیار برای رفع آن در نظر گرفته شود. با هزینه کمتر از بحران جلوگیری میکنیم.
سرپرست سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه در حوزه پدافند غیرعامل، گلبول سفید حوزه اقتصاد و بهداشت هستیم، اظهار کرد: یکی از برنامههای ما جلوگیری از بیماریهای اپیدمی است که مرتبط با سلامت دامی و جامعه است. با حداقل هزینه حداکثر مراقبت را داریم. عدم بروز بیماریهای اپیدمی در چند سال اخیر در حوزه پرندگان، کرم ابریشم و… در قالب ماهیت پدافندی و مدیریت بحران وظایف این سازمان و برنامههای تدوین شده ملی در تمام حوزهها پیگیری شد.
رفیعی پور اعلام کرد: از سال ۱۳۹۳ تا ۱۴۰۳ هیچ بیماری اپیدمی رخ نداده است.
وی با اشاره به افزایش حیوانات خانگی و بیماریهایی مثل هاری یادآور شد: سالانه ۴۰۰ هزار مورد حیوان گزیدگی داریم. تعداد تلفات پایین است و تلاش دامپزشکی واکسیناسیون حیوانات است که آمار دقیقی از سگهای ولگرد وجود ندارد.
سرپرست سازمان دامپزشکی کشور اضافه کرد: یکی از مشکلات ما در حوزه چگونگی برخورد با سگهای پرسه زن مسئله آمار است و شهرداری آمار دقیقی از آنها ندارد.
خودکفایی کشور در تولید واکسن
رفیعی پور درباره واکسیناسیون دامها در خصوص بیماری تب برفکی گفت: در مرحله نخست پیش بینی شده تا ۳۳ میلیون رأس دام سبک و ۱.۵ میلیون رأی دام سنگین واکسینه شوند که از این آمار برای دامهای سبک بیش از ۷۰ درصد و دامهای سنگین ۸۳ درصد کار انجام شده است.
وی با بیان این که واکسیناسیون به شکل رایگان صورت میگیرد، ادامه داد: تا کنون برای ایمنی دامهای سبک و سنگین به ترتیب ۲۳ میلیون دوز و ۱۲۰۰ میلیون دوز واکسن از تولیدات داخل مصرف شده است.
وی اضافه کرد: نگرانی نسبت به حیوان گزیدگی وجود ندارد و واکسن به اندازه کافی در کشور موجود است.
وی یادآور شد: کشور در تولید دارو، واکسن و ریزمغذیها در حال رسیدن به جایگاهی است که ضمن تأمین نیاز داخل به سمت صادرات نیز حرکت کنیم.
سرپرست سازمان دامپزشکی کشور به آمار واحدهای تولیدی دارو کشور اشاره کرد و گفت: ۶۰ کارخانه تولید دارو، ۱۲۰ واحد تولد داروهای مکمل، ۵۰ واحد تولید مواد ضدعفونی، ۱۰ واحد تولیدکننده داروهای پروبیوتیک و… در کشور فعالیت دارند که ضمن پوشش نیاز داخل میتوانند صادرات هم داشته باشند.
وی افزود: واردات در کنار تولید مکفی کشور به دلیل تنوع درخواست مصرف کنندگان هم انجام میشود.
رفیعی پور با تاکید بر این که کشور در تولید واکسنهای دامی تقریباً خودکفا است و ظرفیت صادراتی دارد، گفت: واکسن طیور به دلیل جوجه ریزی سالانه ۲ میلیارد جوجه، بخشی در داخل تولید و بخشی وارد میشود.
این مسئول دولتی در پایان درباره آمار واردات گوشت قرمز اظهار کرد: کشور در تولید گوشت قرمز کمبود دارد. تلاش وزارت جهاد کشاورزی در این راستا است تا خلأ بازار را با واردات پر کند؛ در این خصوص بیش از ۱۰۰ هزار تن گوشت قرمز در ۶ ماهه نخست سال وارد کشور شد.