به گزارش تبریزمن به نقل از خبرگزاری مهر، رصد هفتگی بازار کالاهای اساسی نشان می دهد قیمت شکر در بازار هر بسته یک کیلو گرمی بین ۴۴.۵۰۰ تومان قیمت دولتی و نرخ آزاد ۵۰ هزار تومانی در نوسان است.
شکر فله ای در مراکز محدودی عرضه می شود که یکی از این مراکز، بازار میوه و تره بار است.
سخنگوی اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران اظهار کرده، اشتباه دولت در نحوه قیمتگذاری و عرضه شکر سبب شده این کالا با قیمتی بالاتر به دست مصرف کننده برسد. وی افزوده است، اکنون قیمت مصوب دولت برای شکر فلهای که به دست مصرفکننده میرسد ۴۲ هزار و ۵۰۰ تومان و شکر بستهبندی شده ۴۹ هزار و ۵۰۰ تومان در هر کیلو گرم است؛ اما مصرفکننده در خوشبینانهترین حالت شکر فله را با قیمت ۵۰ هزار تومان خریداری میکند.
شکر تولید داخل آبان وارد بازار میشود
نرخ خرید تضمینی چغندر قند در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۳، چغندر قند بهاره با عیار ۱۶ درصد ۳۹.۳۰۰ تومان، چغندر قند پاییزه با عیار ۱۵ درصد ۳۸ هزار تومان تعیین شده است.
غلامحسین بهمئی، دبیر پیشین انجمن کارفرمایی تصفیه کنندگان شکر خام درباره وضعیت نرخ شکر در بازار گفت: عرضه شکر در بازار وضعیت مناسبی دارد؛ فقط در چند روز گذشته با کاهش واردات قیمت ها تا حدودی افزایشی شد.
وی با اشاره به عرضه شکر داخلی، افزود: از ۱۵ آبان ماه شکر تولیدی داخل وارد بازار شده و با جبران کمبودها، نرخ این محصول کاهش می یابد.
وی با بیان اینکه شکر تولید داخل معمولاً اواسط شهریور تا اوایل مهر وارد بازار می شود، اظهار کرد: اگر بارشها در کشور خوب باشد تولید شکر بالا بوده و تا اردیبهشت ماه محصول در بازار موجود خواهد بود و اگر بارش کم باشد فقط برای ۳ ماه نیاز بازار پوشش داده می شود.
میزان تولید و نیاز سرانه کشور
بهمئی در ادامه سخنان خود به پیک مصرف شکر اشاره کرد و گفت: در حالی که تابستان اوج مصرف شکر در کشور است، شکر داخلی نداریم و با واردات بازار تامین می شود.
وی گفت: شکر استحصال شده از چغندر قند کم است و بیشترین تولید شکر کشور از چغندر قند بهاره بوده که به ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تن در سال می رسد.
وی افزود: چغندر قند پاییزه مربوط به کشت جنوب و خوزستان است که در بهار برداشت می شود و تولید آن حدود ۲۰۰ هزار تن خواهد بود.
این مسئول صنفی با اشاره به شکر استحصال شده از نیشکر هم عنوان کرد: ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تن از شکر مصرفی کشور نیز از طریق کشت و برداشت نیشکر تامین می شود.
این مسئول صنفی با اشاره به مصرف سرانه شکر گفت: میزان نیاز بازار داخل ۲.۴ میلیون تن است که باید ۸۰۰ هزار تا یک میلیون تن وارد شود.
قیمت مصوب شکر چقدر است؟
بهمئی با بیان اینکه نرخ مصوب شکر فله ای ۳۵ هزار تومان به اضافه ۱۰ درصد ارزش افزوده ۳۸.۵۰۰ تومان است، ادامه داد: این مبلغ برای مصرف کننده در بازار ۴۴.۵۰۰ تومان لحاظ می شود. شکرهای با قیمت بالاتر مربوط به محصولاتی است که خارج از بازارگاه به فروش می رسد.
وی افزود: بر اساس قانون شکر تولیدی داخل و وارداتی باید در بازارگاه عرضه و به فروش برسد؛ اما کنترل توزیع شکر داخلی دشوار بوده و وارداتی ها چون از مجرای گمرک انجام می شود قابلیت کنترل دارد.
بهمئی در پایان با بیان اینکه بخشی از تولید داخل نشت پیدا کرده و با قیمت بالاتر عرضه می شود، اظهار کرد: نرخ شکر از آبان ماه با اضافه شدن شکر تولید داخل به محصولات وارداتی، بازار آن به تعادل می رسد.