1

پیش‌بینی زمستان سرد و راهکارهای جلوگیری از ناترازی گاز

  • کد خبر : 77555
  • ۱۱ دی ۱۳۴۸ - ۳:۳۰
پیش‌بینی زمستان سرد و راهکارهای جلوگیری از ناترازی گاز

ناترازی گاز هر ساله نگرانی‌هایی را برای اقشار مختلف ایجاد می‌کند، اکنون ۲۶۰ میلیون متر مکعب ناترازی گاز وجود دارد که به نظر می‌رسد در زمستان برای جبران این عدد محدودیت‌هایی اعمال شود.

به گزارش تبریزمن به نقل از خبرگزاری مهر، هفته گذشته بود که سعید توکلی مدیر عامل شرکت ملی گاز از ناترازی ۲۶۰ میلیون مترمکعبی در روز سخن گفت و توضیح داد اما این بدان معنا نیست که وزارت نفت اقداماتی انجام نداده است، تدابیر خوبی در این حوزه در نظر گرفته شده و امیدواریم زمستان امسال آمادگی کامل داشته باشیم. همان روز هم محمد رضا عارف معاون اول رئیس جمهور اعلام کرد که از الان مشخص است که زمستان با ناترازی گاز روبه‌رو خواهیم شد. بعد از آن هم در تابستان ناترازی برق خواهیم داشت.

در روزهای سرد زمستان بیش از یک میلیارد و ۱۵۰ میلیون مترمکعب گاز برای تأمین بخش‌های خانگی، تجاری، اداری، صنایع، نیروگاه‌ها، پتروشیمی‌ها و کشاورزی نیاز داریم که از این رقم در بیشترین میزان، امکان تأمین ۸۵۰ میلیون مترمکعب گاز را برای مصارف داخلی داریم. که نشان دهنده بیش از ۲۵۰ میلیون متر مکعب ناترازی است که با تخصیص فرآورده‌های نفتی به صنایع و نیروگاه‌ها و محدودیت و قطع گاز پتروشیمی‌ها و صنایع سعی بر جبران آن می‌شود می‌شود.

پیش بینی‌های سازمان هواشناسی حاکی از آن است که امسال هم زمستان سختی پیش رو خواهیم داشت که این موضوع اگر اتفاق بیفتد روند مصرف گاز را دو چندان افزایش می‌دهد و در حالت خوشبینانه احتمال آنکه ناترازی گاز ۳۰۰ میلیون متر مکعب هم گذر کند، وجود دارد و مشخص نیست شرکت ملی گاز امسال چه تدابیری را برای تأمین گاز بخش خانگی و سایر بخش‌ها در نظر بگیرد. آیا تنها به تعرفه‌های پلکانی بسنده می‌کند یا باید از ۶ ماهه ابتدایی سال موضوعات دیگری را نیز در نظر می‌گرفت.

یکی از راهکارهای کاهش ناترازی گاز جایگزینی وسایل پر بازده و پرداخت تسهیلات تا چنین امکانی برای خانوارها و صنایعی که از تجهیزات قدیمی استفاده می‌کنند وجود داشته باشد حتی سال گذشته در دولت سیزدهم طرح جایگزینی بخاری‌های راندمان بالا در نظر گرفته شد؛ چرا که در صورت محدودیت برای پتروشیمی‌ها و صنایع زیان‌های هنگفتی برای کشور و عدم نفع آنها وجود دارد، چرا که ارزآوری کشور ارتباط مستقیمی با صنایع دارد. که در صورت ذخیره سازی گاز در شش ماهه ابتدایی سال توسط صنایع این امر می‌توانست راهگشا باشد.

کشف و توسعه میادین جدید و همچنین ایجاد بستری امن برای سرمایه گذاری داخلی و خارجی نیز می‌تواند مثمر ثمر واقع شود چرا که در این شرایط می‌توان به استفاده از فناوری‌های نو و برداشت بیشتر از پارس جنوبی امیدوار بود.

ناترازی گاز مساله جدیدی نیست و طی سال‌های اخیر بیش از پیش نمود پیدا کرده است به همین دلیل دولت چهاردهم از همین ابتدای کار باید راهکارهایی نظیر ذخیره سازی توسط پتروشیمی‌ها و صنایع که در دولت قبل هم مطرح شد اما آنطور که گفته می‌شود راه پر پیچ و خمی دارد را در نظر بگیرد و تسهیلات ویژه ای به آنها پرداخت کند تا در زمستان‌ها با چنین مشکلی دست و پنجه نرم نکرده و بدون ایجاد مشکل برای پتروشیمی‌ها و صنایع از زمستان گذر کنیم.

لینک کوتاه : https://tabrizeman.ir/?p=77555

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.