به گزارش آژانس خبری تبریزمن به نقل از ایرنا اسماعیل قلیزاده افزود: بیشترین تعداد خرگوش های شکار شده از سوی شکارچیان متخلف مربوط به شهرستان های زنجان، ماهنشان و ابهر است که در این رابطه نیز ۳۲ شکارچی خاطی دستگیر شدند.
وی با بیان اینکه ۲۱ نفر از شکارچیان دستگیر شده غیربومی و ۱۱ نفر مابقی نیز بومی بودند، اظهار داشت: متاسفانه شکارچیان خرگوش با شکار این جانوران، تغذیه حیوانات گوشتخواری چون گرگ، روباه و انواع پرندگان شکاری بزرگ جثه همچون عقاب ها را با تهدید و خطر جدی مواجه می سازند.
قلیزاده، افزود: این شکارچیان غیرمجاز پس از تشکیل و تکمیل پرونده تخلف و واریز جریمه به حساب محیط زیست از بابت ضرر و زیان وارده به طبیعت و حیات وحش، به مراجع قضایی استان نیز معرفی شدند تا مورد اعمال قانون قرار گیرند.
وی تصریح: متخلفان دستگیر شده به ازای شکار هر سر خرگوش نر به مبلغ ۱۵۰ هزار تومان و خرگوش ماده به ۴۵۰ هزار تومان جریمه محکوم می شوند که به عنوان ضرر و زیان وارده به طبیعت و حیات وحش باید به حساب محیط زیست واریز کنند و از جنبه عمومی جرم نیز، نوع جریمه نیز بسته به رای و نظر قاضی پرونده است.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل حفاظت محیط زیست استان زنجان گفت: برهم زدن تعادل چرخه غذایی حیوانات و دخالت انسان در یک اکوسیستم پویا که انسان ها نیز جزئی از آن هستند می تواند صدمات جبران ناپذیری به حیات جانداران و حتی خود انسان وارد کند.
قلیزاده با بیان اینکه وقتی جانداران گوشتخوار منبع غذایی خود را از دست بدهند به ناچار برای تامین غذا وارد جوامع انسانی میشوند، افزود: عدم دخالت بشر در طبیعت، حفظ تعادل و پایداری اکوسیستم را به همراه خواهد داشت.