به گزارش آژانس خبری تبریزمن به نقل از ایرنا رئیس اداره راه و شهرسازی این شهرستان روز سهشنبه در آیین بهرهبرداری از آن اظهار داشت: برای خرید و راهاندازی این دستگاه یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان هزینه شد تا کانون دقیق وقوع زلزله را در زمانی کوتاه به مرکز مدیریت بحران ارسال کند.
احد خالقی عملکرد این دستگاه را در دو حوزه مطالعاتی و مدیریت بحران مورد ارزیابی قرار دارد و بیان کرد: در حوزه مطالعاتی شتاب مبنای زلزله هر چهار سال بر اساس آییننامه ۲۸۰۰ بروزرسانی میشود و در بخش مدیریت بحران نیز وقوع زلزله در بازه زمانی ۲۰ تا ۳۰ ثانیه در صورت لینک به ادارات آب، برق و گاز ارسال می گردد ال امکان قطع آنها قبل از رسیدن موج مخرب زلزله فراهم شود.
وی با تاکید بر اینکه این دستگاه توان تعیین دقیق کانون زلزله و ارسال آن به مرکز مدیریت بحران کشور را دارد، بیان کرد: با وجود این شیوه اطلاعرسانی، نیروهای امدادی نزدیک به کانون زلزله در زمان طلایی پسازلزله در محل حضور مییابند.
وی اضاه کرد: از دیگر مزیتهای این دستگاه اعلام هشدار یک دقیقه قبل از وقوع زلزله است تا دستگاههای خدماتی و مرتبط فرصت مقابله با این حادثه غیرمترقبه را داشته باشند.
با این شتابنگار زلزله که در محوطه فرمانداری هشترود راهاندازی شد، از نسل چهارم این دستگاههاست.