14
مدیر عامل ارس:

شبکه همیاران از الزامات ژئوپارک‌هاست

  • کد خبر : 14227
  • ۲۵ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۶:۳۲
شبکه همیاران از الزامات ژئوپارک‌هاست
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس وجود شبکه همیاران ژئوپارک را یکی از الزامات و استانداردهای ژئوپارک های جهانی دانست و گفت: تمامی ژئوپارک ها برای عضویت در شبکه ژئوپارک‌های جهانی یونسکو باید حائز یک سری استانداردهایی باشند که ایجاد شبکه همیاران یکی از این استانداردها است.

به گزارش آژانس خبری تبریزمن به نقل از ایرنا محسن نریمان در آئین رونمایی از لوگوی شبکه همیاران ژئوپارک ارس که با حضور معاونین اقتصادی و سرمایه گذاری،  فرهنگی اجتماعی و گردشگری،  توسعه مدیریت، مدیر گردشگری میراث فرهنگی و صنایع دستی و اعضای شبکه همیاران ژئوپارک ارس برگزار شد، افزود:  ژئوپارک ارس در مسیر الحاق به این شبکه جهانی پروژه تشکیل شبکه همیاران را در یک سال اخیر کلید زد و توانست این پروژه را با موفقیت به پایان برساند.

وی در ادامه عنوان کرد: طبق اعلام نظر مشاور عالی ژئوپارک ارس که از افراد صاحب نظر و جزو کمیته مشاورین یونسکو می باشد، شبکه همیاران ژئوپارک ارس به خوبی می تواند تایید ارزیابان بین المللی یونسکو را جلب کند.

نریمان یادآور شد: شبکه همیاران ژئوپارک ارس طیف کاملی از حرفه ها و کسب و کارها را پوشش می دهد و اعضای این شبکه جزو بازیگران اصلی آینده ژئوپارک جهانی ارس خواهند بود.

در  آیین رونمایی از لوگوی شبکه همیاران،  در فاز اول گواهینامه های اعضای شبکه، به همیاران شرکت کننده در تمامی کارگاه های متعدد که توسط یک موسسه تخصصی مشاور ژئوپارک ارس برگزار شده بود، اعطا شد.

شبکه همیاران ژئوپارک ارس متشکل از برخی اشخاص حقیقی و حقوقی از جامعه محلی می باشد.ژئوپارک ارس شامل بیش از بیست ژئوسایت است که از بین آن کوه علی‌باشی، کوه کیامکی، کوه گئچی قالاسی، آبشار ماهاران و آبشار آسیاب خرابه هر کدام نمونه‌های زمین‌شناسی کم‌نظیری دارند و یکی از مهمترین و بارزترین جاذبه‌های علمی منطقه ارس، مرز دوره‌های زمین‌شناسی «پرمین» و «تریاس» است که تنها در چند نقطه‌ی معدود در جهان قابل مشاهده است و از بین آن‌ها جلفا بهترین نقطه به شمار می‌رود.

این ژئوپارک دومین ژئوپارک خاورمیانه است که در مسیر ثبت جهانی قرار گرفته و در صورت ثبت جهانی آن می توانیم شاهد تاثیر مثبت در توانمندسازی اقشار مختلف مردم در این منطقه باشیم.

پرونده‌ی ژئوپارک ارس در سال ۱۳۸۹ به شبکه‌ی جهانی ژئوپارک‌ها فرستاده شد و پس از بازدید ارزیابان این شبکه از منطقه ارس در سال ۱۳۹۰، این منطقه واجد شرایط کافی برای معرفی به عنوان ژئوپارک جهانی تشخیص داده نشد.

در سال های اخیر با توجه ویژه مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس و تلاش های معاونت فرهنگی اجتماعی و گردشگری این سازمان، زیرساخت های لازم تامین شده و ژئوپارک ارس مورد توجه شبکه‌ جهانی ژئوپارک‌ها قرار گرفته است.

پدیده «پرمین ـ تریاس» که گذر ۲۵۰ میلیون ساله زمین را در یک سنگ نشان می‌دهد مهمترین ویژگی ژئوپارک ارس است که جزو آثار کم نظیر در جهان است.

 

 

منطقه ارس در شمال غرب ایران، یکی از نقاط منحصر به فرد کشور از دیدگاه پدیده‌های کم‌نظیر زمین‌شناختی است که می‌توان از آنها به عنوان «میراث زمین‌شناختی» یاد کرد.

لینک کوتاه : https://tabrizeman.ir/?p=14227

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.