به گزارش تبریزمن سیدمرتضی نیرومند روز چهارشنبه در حاشیه تور صنعتی معاونان توسعه مدیریت و منابع دستگاههای اجرایی استان از واحد تولید کننده پرده در شهرک صنعتی سرمایهگذاری خارجی افزود: این واحد تولیدی با ظرفیت تولید سالانه ۹۰ میلیون مترمربع پرده بزرگترین واحد تولیدی در کشور است.
وی اظهار داشت: قبل از شیوع کرونا این واحد تولیدی ۴۵ درصد از محصولات تولیدی خود را به کشورهای مختلف منطقه از جمله عراق، ترکمنستان، ازبکستان و آذربایجان و کشورهای اروپایی صادر میکرد.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی آذربایجانشرقی گفت: این واحد تولیدی در زمینی به مساحت ۶ هکتار احداث شده که چهار هکتار آن مورد بهره برداری قرار گرفته و ۲ هکتار آن در حال توسعه است.
نیرومند اسکویی با بیان اینکه این واحد تولیدی با سرمایه گذاری ۱۰۰ درصد خارجی احداث و راه اندازی شده است، ادامه داد: در این واحد تولیدی بیش از ۶ هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری شده و برای حدود یک هزار نفر به طور مستقیم اشتغال ایجاد شده است.
وی یادآوری کرد: با وجود این واحد تولیدی، رتبه استانی در صنعت نساجی به طور چشمگیری افزایش یافته است و آذربایجان شرقی جزو هشت استان برتر در این حوزه است.
رییس هیات مدیره شرکت شهرکهای صنعتی آذربایجان شرقی با اشاره به واحد تولید پروفیل های آلومینیومی در این شهرک گفت: این واحد تولیدی در زمینی به وسعت ۵۳ هزار مترمربع احداث شده و با سرمایه گذاری حدود ۵ هزار میلیارد ریال برای بیش از ۳۸۰ نفر بصورت مستقیم اشتغال ایجاد کرده است.
نیرومند اسکویی افزود: این واحد تولیدی ۴۰ درصد از پروفیلهای آلومینیومی اختصاصی درب و پنجره کشور را تولید و علاوه بر تامین نیاز بازار داخلی تولیدات خود را به کشورهای عراق، افغانستان، ازبکستان، ترکمنستان و سایر کشورهای منطقه صادر می کند.
وی در بازدید از یک مجتمع صنایع غذایی در این شهرک صنعتی اظهار داشت: این واحد در زمینی به وسعت ۱۲ هزار و ۷۰۰ مترمربع با زیربنای ۶ هزار و ۳۰۰ مترمربع و با سرمایه گذاری بیش از یک هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال احداث شده و برای ۸۲ نفر به طور مستقیم اشتغال ایجاد کرده است.
نیرومند اسکویی ادامه داد: این مجتمع صنایع غذایی دارای ظرفیت اسمی ۱۹ هزار و ۲۵۰ تن در سال بوده و در سال ۹۴ موفق به کسب واحد نمونه فرآوردههای گوشتی کشور شده است.
در جریان این سفر، معاونان توسعه مدیریت و منابع دستگاههای اجرایی استان از خطوط مختلف تولید پرده، تولید پروفیل های آلومینیومی، خط تولید سوسیس، کالباس، همبرگر و خط تولید خمیر پیتزا و پیراشکی بازدید کردند.
شهرک سرمایه گذاری خارجی در زمینی به مساحت ۲۶۰ هکتار در ۱۶۸ قطعه احداث شده و زمینه اشتغال بیش از پنج هزار نفر در آن فراهم شده است.
واحدهای مستقر در این شهرک در بیش از هفت رشته خودروسازی، صنایع سلولزی، فولاد، مواد غذایی، مواد شیمیایی، صنایع تبدیلی، نساجی و واحدهای بزرگ آلومینیوم، درب و پنجرهسازی و پرده نیز در این شهرک صنعتی فعالیت می کنند.
آذربایجان شرقی دارای ۵۶ شهرک و نواحی صنعتی مصوب بوده که از این تعداد ۴۶ شهرک و نواحی در حال بهره برداری است.