به گزارش تبریزمن به نقل از ایرنا ابراهیم سلیمانی افزود: این دستگاه توسط «رضا محمدیجهان» کارمند شرکت آب و فاضلاب مراغه در مدت سه سال طراحی و ساخته شده و هماکنون در این شرکت مورد استفاده قرار گرفته است.
وی ادامه داد: این سامانه میتواند در زمینه بهینهسازی مصرف انرژی به ویژه آب و برق و نیز جلوگیری از هدر رفت انرژی در چاهها و مخازن تولید آب شرب کاربرد داشته باشد.
وی اضافه کرد: با بهرهگیری از این دستگاه در مخازن و چاههای عمیق، نیازی به استفاده از اپراتور و عامل انسانی نیست و تمامی مراحل تامین آب به صورت خودکار انجام میشود.
وی بیان کرد: برای اولین بار نیز این دستگاه پس از سپری کردن مراحل آزمایشی، در مخزن و چاه آب روستای «اسفستانج» مراغه نصب شده و در حال بهرهبرداری است.
وی افزود: همچنین این دستگاه پس از کسب موفقیت در مراحل آزمایش، به زودی در چاهها و مخازن مختلف شهری و روستایی این شهرستان نصب و راه اندازی خواهد شد.
وی با اشاره به تلاش چند ساله مخترع این دستگاه، ادامه داد: برای ساخت این سامانه در مدت سه سال حدود ۵۰ میلیون تومان هزینه شده که با بومیسازی و تامین قطعات لازم، هزینه ساخت هر دستگاه کمتر خواهد شد.
این دستگاه تلهمتری مجهز به هوش مصنوعی با شماره ۱۰۳۲۶۵ در ادارهکل ثبت شرکتها و مالکیتهای صنعتی ایران به عنوان اختراع ثبت شده است.
شهرستان مراغه با حدود ۲۶۸ هزار نفر جمعیت در ۱۲۷ کیلومتری تبریز، مرکز آذربایجانشرقی قرار دارد.