گفتوگویی کوتاه با این شاعر خوشمشرب خوزستانی ترتیب دادهایم که با هم میخوانیم:
▪️لطفا کمی از بیوگرافیتان بگویید؟
امین نوروزی هستم. ۴۰ سال سن دارم. در خوزستان و شهرستان هنرپرور ایذه متولد شدهام. حدود ۳۰ سال در اهواز سکونت داشتم و در حال حاضر ۶ سال هست که ساکن تبریز هستم.
در مقطع فوق لیسانس مدیریت اطلاعات سلامت تحصیل کردهام و دو مجموعه غزل به چاپ رساندهام؛ “دوریات روی من قدم میزد” با انتشارات شهریاران تهران و “خیابان خیال” توسط انتشارات فصل پنجم.
▪️از چه زمانی به سرودن شعر روی آوردید؟
شعر را به صورت جدی از ۱۸ سالگی شروع کردم. هرچند که جسته و گریخته از سنین پایینتر کار نوشتن رو آغاز کرده بودم. البته به غیر از شعر، به موسیقی کلاسیک و ادبیات داستانی نیز علاقهمندم.
▪️زندگی شاعرانه با شاعرانه زندگی کردن چه تفاوتی دارد؟
زندگی شاعرانه، شاعر را کاملا درگیر شعر و ادبیات میکند. شاعر شبانهروز خودش را با شعر و حوزههای مرتبط با شعر میگذراند. گویی شعر شغل و زندگی و مونس شاعر هست. نمونه زندگی شاعرانه، زندگی مرحوم اخوانثالث هست و یا استاد سایه و استاد شفیعی کدکنی.
شاعرانه زندگی کردن اما بیشتر به تاثیر احساس ناشی از شعر در زندگی انسان برمیگردد. حتی میشود شاعر نبود ولی شاعرانه زندگی کرد.
▪️با شعر به چه چیزی رسیده و یا از دست دادهاید؟
من با شعر به احساس رسیدم و با احساس بود که فهمیدم زندگی چه معنای دلنشینی دارد. بدون شک شعر، ناامیدی را از من دور کرد. هر وقت از جور این زمانه خسته میشوم تنها پناهم شعر است. اعتقاد دارم انسانی که شعر نمیخواند در زندگی یک گمشده دارد.
▪️کتب کدام شعرا را مطالعه و کدام قالب شعری را بیشتر میپسندید؟
از نظامی و سعدی و حافظ و شعرای پیشین اگر بگذریم، از معاصران مرحوم منزوی که باعث تحول غزل معاصر شدند و مرحوم قیصر امینپور و همینطور محمدعلی بهمنی. و از شعرای جوانتر کارهای فاضل نظری را دنبال میکنم.
اما بدون شک مبگویم؛ محمدعلی بهمنی در شعر من تاثیر زیادی داشتند.
▪️در مجالس شب شعر شرکت میکنید؟
من هم در اهواز و هم در تبریز در جلسات متعددی شرکت کردم. معتقدم شرکت در این جلسات شاعر را در فضای شعر قرار میدهد و ذهن و روح شاعر را برای خلق اثر آماده میکند. و حضور در این جلسات مطمئنا تاثیر بسیار زیادی در پیشرفت شعری شاعر خواهد داشت.
▪️فکر نمیکنید شرکت در این مجالس باعث پیشرفت یا حداقل حمایت ارگانی از شما گردد؟
البته بحث حمایت ارگانها وقتی به درد میخورد که شاعر هم استعدادی در سرودن شعر مطلوب داشته باشد. حمایت بدون پشتوانه به شاعر جوان و تازهکار بیشتر ضربه خواهد زد.
▪️چه توصیهای به شاعران جوان دارید؟
تنها توصیه من برای دوستان جوان شاعر که تازه پا در این عرصه گذاشتهاند، این است تا جایی که میتوانند مطالعه کنند.خواندن آثار بزرگان شعر، اولین قدم در شاعر شدن است و البته مهمترین قدم.
▪️و جمله پایانی؟
تشکر میکنم از شما بابت این مصاحبه و وقتی که در اختیار بنده قرار دادید. انشاا… که برای خوانندگان مفید واقع شود.
من گرفتار شبم در پی ماه آمدهام
سیب را دست تو دیدم به گناه آمدهام
سیب دندانزده از دست تو افتاد زمین
باغبانم! که فقط محض نگاه آمدهام
چال اگر در دل آن صورت کنعانی هست
بیبرادر همه شب در دل چاه آمدهام
شب و گیسوی تو تا باز به هم پیوستند
من به شبگردی این شهر سیاه آمدهام
این همه تند نرو شعر مرا خسته نکن
با تو در هر غزلم این همه راه آمدهام
گفتوگو: ناصرغلامی هوجقان