تبریزمن – جواد مغربی: تمرکز روزافزون جمعیت در نواحی شهری و رشد سریع شهرنشینی ناشی از مهاجرت، مشکلاتی را در ارائه خدمات مناسب به شهروندان به وجود میآورد. در این رابطه نقش مدیران شهری کاردان در قالب یک نهاد مدیریتی فراگیر و کارآمد در رفع مشکلات و نیازهای روزافزون شهروندان ضرورت پیدا میکند.
شهر تبریز نیز با سابقه تاریخی کهن و افزایش روزافزون جمعیت که در دهههای اخیر اتفاق افتاده، از این قاعده مستثنی نیست. شناسایی عوامل موثر در بهبود ساختار مدیریت شهری و تاثیر آن در توسعه فرهنگ شهر و شهرنشینی تبریز باید مورد توجه قرار گیرد. در این راستا با این فرض که مدیریت شهری تبریز تنها با مشارکت بیشتر شهروندان، حفظ حقوق شهروندی و ارائه خدمات مناسب به آنان میتواند در اداره امور شهر و توسعه فرهنگ شهر و شهرنشینی موفق باشد.
ساختار مدیریت شهری تبریز از انسجام، انعطافپذیری، کارآمدی و مشارکت لازم برخوردار نیست و لازم است جهت ارتقای فرهنگ شهر و شهرنشینی شهروندان توجه بیشتر و برنامهریزی دقیقتری داشته باشد. همچنین با توجه به این موضوع که اکثر شهروندان با مفهوم حقوق شهروندی آشنایی چندانی ندارند و در اداره امور شهر رغبت چندانی از خود نشان نمیدهند؛ بنابراین آگاهسازی، آموزش و توانمندسازی شهروندان جهت ارتقای مهارتها و کسب عادتهای صحیح زندگی اجتماعی پیش شرط لازم در اداره امور شهر میباشد و این امر نیاز به برنامهریزی و سیاستگذاری اجتماعی دارد که مدیریت و حاکمیت شهری تبریز میتواند تنها از این طریق به توسعه فرهنگ شهر و شهرنشینی نزدیکتر شود.
جواد مغربی | حقوقدان و عضو انجمن حقوقدانان ایران