به گزارش آژانس خبری تبریزمن، بهروز مرادی افزود: امیدواریم این طرح تا پایان سال آبی به اتمام برسد و در مجموع بتوانیم شاهد انتقال ۶۶٧ میلیون مترمکعب آب به دریاچه ارومیه باشیم.
وی ادامه داد: برنامههای دیگری برای احیای دریاچه ارومیه در دستور کار داریم که ساخت تونل ۳۶ کیلومتری زاب در حال اجرا است و حدود ۱۳۰ متر از این تونل باقی مانده است و پیش بینی میشود که تا پایان سال به اتمام برسد.
مرادی با بیان اینکه احداث ۲ تصفیهخانه ارومیه و تبریز نیز با هدف احیای دریاچه ارومیه به عنوان بزرگترین طرح زیست محیطی کشور در دستور کار قرار دارد اضافه کرد: با انجام این ۲ پروژه ۱۱۴ میلیون متر مکعب آب به دریاچه منتقل خواهد شد.
معاون برنامهریزی و نظارت شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران در خصوص برآورد هزینههایی که تاکنون توسط وزارت نیرو برای اجرای این فعالیتهای سازهای صورت گرفته است گفت: حدود ۶ هزار میلیارد تومان تاکنون هزینه شده است که از این رقم یک هزار و ۴۳۰ میلیارد تومان آن برای ساخت تونل بود.
به گفته وی سد کانی سیب و تونل مربوطه که حدود ۵۵۶ میلیون متر مکعب آب را از طریق یک تونل، کانال و رودخانه متصل به دریاچه از حوزه زاب به دریاچه ارومیه انتقال میدهد مهمترین منبع پایدار دریاچه ارومیه خواهد شد.