به گزارش آژانس خبری تبریزمن، جلال رحیم زاده در گفتوگو با خبرنگاران، سطح زیر کشت گوجه فرنگی در فضای باز و مزارع استان را ۳۱۰۰ هکتار اعلام کرد و گفت: از این میزان مساحت کشت، مقدار ۱۴۰ هزار تن محصول گوجه فرنگی برداشت میشود.
وی با بیان اینکه کاشت گوجه فرنگی به صورت تابستانه و برداشت محصول هم به صورت تابستانه در سطح استان انجام میپذیرد، افزود: سطح زیر کشت تابستانه گوجه فرنگی استان ۳۱۰۰ هکتار است که عمدتا در شهرستانهای مرند، آذرشهر، شبستر، بناب، ملکان، تبریز و میانه کشت میشود.
وی، متوسط تولید محصول گوجه فرنگی در هر هکتار را ۴۵ تن اعلام کرد و گفت: میزان تولید محصول گوجه فرنگی استان حدود ۱۴۰ هزار تن است که علاوه بر تامین نیاز داخلی استان به سایر استانهای همجوار نیز ارسال میشود.
رحیم زاده، ارقام عمده مورد کشت گوجه فرنگی در استان را شامل ارقام متین، ۸۳۲۰، سوپر چیف ، سوپر استراین B، اوربانا، الیسا و … دانست و افزود: عمده مصرف محصول تولیدی گوجه فرنگی به صورت مصرف تازه خوری یا مصرف کارخانههای رب سازی و یا به صورت تولید رب خانگی است.
وی به مشکلات تولید محصول گوجه فرنگی در استان اشاره کرد و افزود: محدودیت منابع آبی جهت کاشت گوجه فرنگی به خصوص در شهرستانهای حوزه دریاچه ارومیه، کمبود وجود بذر اصلاح شده گوجه فرنگی در سطح استان و بالا بودن قیمت بذر اصلاح شده گوجه فرنگی و عدم توان خرید توسط کشاورزان از جمله مشکلات این بخش است.
وی به اقدامات انجام یافته در زمینه افزایش تولید گوجه فرنگی اشاره کرد و ادامه داد: استفاده از ارقام پرمحصول و بازار پسند از جمله ارقام متین و ۸۳۲۰ و استفاده از روشهای نوین آبیاری از جمله کاربرد نوار تیپ در آبیاری مزارع گوجه فرنگی جهت کاهش مصرف آب از جمله اقدامات انجام یافته توسط سازمان جهادکشاورزی استان در زمینه افزایش تولید گوجه فرنگی بوده است.
به نقل از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی، وی با بیان اینکه ۱۴۰ هزار تن محصول تولید شده گوجه فرنگی مربوط به فضای باز و مزارع بوده است، ادامه داد: از ۱۱۰ هکتار گلخانه گوجه فرنگی در استان که زیر نظر مدیریت باغبانی سازمان است، با تولید میانگین ۳۰۰ تن در هکتار، حدود ۳۳ هزار تن گوجه فرنگی تولید شده است که با تجمیع تولید مزارع میتوان گفت در سالجاری ۱۷۳ هزار تن محصول گوجه فرنگی در استان آذربایجان شرقی تولید شده است.