به گزارش آژانس خبری تبریزمن، به نقل از ایسنا، محمد خانی روز دوشنبه، ۲۳ مرداد، در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: باتوجه به وضعیت جمعیتی استان، باید از ذخیره آب موجود به خوبی استفاده کرد نه اینکه کم مصرف کنیم بلکه درست و بهینه مصرف کنیم و از مصارف غیر ضرور چون شستشوی خودرو و آبیاری باغچه باید خودداری کنند تا جزء کم مصرفترینها شده و کمکی برای تأمین آب سایر شهروندان کنند.
به گزارش ایسنا، وی ادامه داد: متوسط مصرف، به ازای هر فرد در هر شبانه روز ۱۵۰ لیتر تعیین شده است که با این مقدار تمامی مصارف ما تأمین میشود اما باتوجه به اینکه معمولاً اکثر ما پرمصرف هستیم، این مقدار به ۲۲۵ لیتر رسیده است.
وی افزود: مسئلهی آب بهگونهای نیست که تنها یک سازمان بر روی آن کار کند، بلکه تمامی سازمانها و ارگانها باید همکاری کنند تا استفادهی بهینهای از آب داشته باشیم.
خانی ادامه داد: شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی در ۶۹ نقطه شهری با ۳ میلیون نفر جمعیت شهرنشین و ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر روستایی خدمات ارائه میدهد.
وی با بیان این که متأسفانه امسال با کاهش بارندگی روبه رو هستیم، گفت: در مقایسه با بلند مدت ۲۲ میلی متر کاهش بارندگی داریم ولی نسبت به سال قبل میزان بارشها برابر است. در شمال استان بارندگی خوب ولی در جنوب استان بارندگی کم بود.
مدیرعامل آب و فاضلاب آذربایجان شرقی در خصوص مشکل آب شرب در روستاهای استان اظهار کرد: ۷۰۰ روستای استان با مشکل تأمین آب مواجه است. در کلانشهر تبریز تأمین آب پایدار بوده و قطعی نداریم، البته به صورت مقطعی و در حوادث ممکن است قطعی جزئی داشته باشیم. وضعیت تأمین آب شرب آذربایجان شرقی نسبت به دیگر استانها پایدارتر است.
وی افزود: در مقایسه با کلانشهرها، تبریز تنها کلانشهری است که بدون قطعی آب بوده ولی شهروندان توجه کنند که شرایط شکننده است. در شهر تبریز میزان تولید و مصرف آب برابر است و اگر مصرف بالا برود و یا حادثهای اتفاق بیفتد احتمال قطعی آب وجود دارد و باید شهروندان در مصرف آب مدیریت درست را در اولویت قرار دهند.
وی ادامه داد: پروژه آبرسانی ارس که از رودخانه ارس در حال اجراست در دراز مدت برای تبریز و شهرهای مسیر و صنایع میتواند مشکل آب شرب تبریز را برطرف کند.
وی گفت: در ۲۶۰ روستا طی سال جاری عملیات آبرسانی درحال انجام بوده و از این تعداد عملیات اجرایی ۱۳۰ روستا امسال به پایان میرسد و مابقی زمان بر است و در سال دیگر به اتمام خواهد رسید. پروژه آبرسانی در ۱۲۱ روستا در ورزقان، کلیبر، خداآفرین و هشترود از سمت قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) اجرا میشود و هم اکنون بیش از ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد. تا سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ تمامی روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان آذربایجان شرقی از نعمت آب شرب بهره مند میشوند.
وی در خصوص تصفیه خانههای استان نیز گفت: هشت تصفیه خانه در استان درحال اجرا است که پروژه مدول دوم تبریز و تصفیه خانه آذرشهر مهمترین آنها هستند چراکه خروجی این تصفیه خانهها به دریاچه ارومیه منتقل میشود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی ادامه داد: در سفر اخیر ریاست جمهوری به استان به این دو تصفیه خانه ۴۵۰ میلیارد تومان تخصیص یافته است. با راه اندازی فاز اول مدول دوم در هفته دولت به صورت آزمایشی میتوانیم ۵۰ میلیون مترمکعب آب در سال به دریاچه ارومیه منتقل کنیم. اعتباری که برای راه اندازی فاز اول هزینه شده در طول شش سال اخیر ۴۰۰ میلیارد تومان است.