5
شرکت آب و فاضلاب استان توضیح داد؛

تغییرات اقلیمی عامل طعم و بوی بد آب تبریز

  • کد خبر : 42352
  • ۰۱ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۲:۳۳
تغییرات اقلیمی عامل طعم و بوی بد آب تبریز
مدیریت مرکز پایش آب و فاضلاب استان درباره سوال های مطرح شده در خصوص طعم و بوی آب شرب شهر تبریز و شهرستان هایی که مستقیما از آب تصفیه خانه زرینه رود تامین می گردد جوابیه ای صادر کرد.

به گزارش آژانس خبری تبریزمن، به نقل از روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی، مدیریت مرکز پایش شرکت آب و فاضلاب استان گفت: حدود ۶۶ درصد آب آشامیدنی مورد نیاز شهروندان کلانشهر تبریز از منابع سطحی بوده که از طریق سد شهید کاظمی (بوکان) و از طریق تصفیه خانه زرینه رود واقع در استان آذربایجان غربی با مشخصات ۱۷۷ کیلومتر خط انتقال، ۵ ایستگاه پمپاژ و ۱۲ مخزن ذخیره، با ظرفیت ۵/۲ متر مکعب در ثانیه و سد نهد واقع در ۴۳ کیلومتری شمال تبریز و از طریق تصفیه خانه نهند با ظرفیت ۶/۰ متر مکعب در ثانیه از طریق سازمان آب منطقه ای استحصال و جهت توزیع به شرکت آب و فاضلاب انتقال داده می شود ۳۴ درصد مابقی از طریق چاه های عمیق واقع در دامنه کوه سهند با کیفیت بسیار بالا توسط شرکت آب و فاضلاب تامین می گردد.

در مورد اعلام شهروندان عزیز مبنی بر وجود طعم و بوی اخیر در آب شرب مناطق تحت پوشش تصفیه خانه زرینه اعلام می دارد: با توجه به اینکه تغییرات اقلیمی که یکی از چالش های اساسی در دنیا و کشور عزیزمان ایران مطرح می باشد، افزایش دما، تغییر چرخه هیدرولیکی آب و تغییر الگوی بارندگی، باعث پایین آمدن آب پشت سد مخزن ذخیره سد بوکان بوده که این امر امکان وجود فرایند بی هوازی بیولوژیک در اعماق سد را محتمل نموده موجب تغییرات کیفی آب منجمله طعم و بوی آن در آب های سطحی شده است.

در این راستا همکاران محترم آب منطقه ای و آب و فاضلاب با تلاش های شبانه روزی خود در خصوص کمیت و کیفیت آب از هیچ کوششی دریغ نورزیده و در این شرایط بحرانی کشور که بسیاری از کلانشهر ها با کمبود چندین ساعته قطع آب مواجه می باشد علاوه بر جلوگیری از قطعی آب، با پایش های روزانه خود در تصفیه خانه ها، خطوط انتقال و شبکه توزیع در مجهزترین آزمایشگاه خود در شمالغرب کشور کیفیت آب را نیز تضمین نموده است که این مهم از سوی مرکز بهداشت استان که ارگان ناظر برکیفیت آب و فاضلاب می باشد مورد تایید است.

مطابق مذاکرات متعدد انجام یافته به موازات فعالیت های فوق، همکاران آب منطقه ای در صدد اجرایی نمودن مطالعات خود مبنی بر حذف طعم و بو در تصفیه خانه های آب می باشند.

در حال حاضر امید است با گذر از بحران کم آبی با توجه به مصرف بالای آب و کاهش دمای هوا و بهبود بارندگی های فصلی شاهد ارتقای کیفیت آب از نظر طعم و بو باشیم.

لینک کوتاه : https://tabrizeman.ir/?p=42352

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.