به گزارش تبریزمن از سازمان توسعه تجارت، «سیدرضا فاطمیامین» وزیر صنعت، معدن و تجارت در دیدار «صالح بن سعید مسن» معاون وزیر تجارت و صنعت عمان با وی، ضمن خوش آمدگویی به هیات عمانی، به آمادگی ایران و شرکتها و کارخانههای ایرانی برای سرمایهگذاری در عمان اشاره کرد و افزود: اکنون یکی از کارخانههای تولید لوازم خانگی آماده احداث خط تولید در عمان است، اما پیشنهاد میکنیم که این خط تولید با سرمایهگذاری مشترک تجار عمانی و ایرانی احداث شود.
وی به رشد ۷۰ درصدی تجارت ایران و عمان در هفت ماه سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ اشاره و خاطرنشانکرد: بیشتر مواردی که در سفر به عمان با همتایان عمانی توافق شده بود، محقق شده است و مواردی نیز باقیمانده که نیاز به پیگیری بیشتر دارد.
وزیر صمت به اهمیت موضوع تهاتر کالایی میان ایران و عمان اشاره کرد و یادآور شد: شروع تهاتر کالایی به تقویت خط کشتیرانی منظمی که میان دو کشور راه افتاده، منجر میشود.
رشد ۱۰۳ درصدی صادرات به عمان
در ادامه این دیدار «علیرضا پیمانپاک» معاون وزیر صمت و رئیس سازمان توسعه تجارت ایران نیز با بیان اینکه صادرات ایران به عمان نسبت به سال گذشته رشد ۱۰۳ درصدی داشته، گفت: برای توازن تراز تجاری دو کشور لازم است که تجار ایرانی با ظرفیتها و تولیدات همتایان عمانی خود آشنا شوند و نیازهای خود را به طرف عمانی اعلام کنند.
وی در همین خصوص به حضور شرکتهای صنایع غذایی ایرانی در نمایشگاههای عمان در روزهای آتی اشاره کرد و از آمادگی سازمان توسعه تجارت برای پربایی نمایشگاهی در ایران جهت معرفی محصولات و تولیدات عمانی خبر داد.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به ساخت گمرک سبز در توافق با روسیه میان این کشور و جمهوری اسلامی ایران، پیشنهاد احداث گمرک سبز میان ایران و عمان را مطرح کرد که این پیشنهاد با استقبال طرفهای عمانی همراه شد.
وی همچنین به مذاکرات برای امضای توافقنامه تجارت ترجیحی میان دو کشور اشاره و تاکید کرد: بههمین منظور در انتظار فهرست کالایی مدنظر عمانیها در توافقنامه تجارت ترجیحی و همچنین فهرست کالاهای تهاتری هستیم تا در قالب یک بسته برای تصویب به مجلس ارائه کنیم.
پیمانپاک به موضوع همکاری مشترک دو کشور در ایجاد پلتفرمهای فروش آنلاین کالا اشاره کرد و گفت: این موضوع سبب رونق و افزایش مبادلات تجاری میان ایران و عمان میشود.
وی از سرمایهگذاران عمانی دعوت کرد تا در پروژههای داخل ایران سرمایهگذاری داشته باشند و خاطرنشانکرد: این افراد میتوانند در تولید مشترک محصولات ایرانی در عمان نیز سرمایهگذاری کنند.
در این نشست طرفین درخصوص راهکارهای توسعه تجارت و مبادلات تجاری میان دو کشور سرمایهگذاریهای مشترک، تهاتر کالا، توافقنامه تجارت ترجیحی و حضور شرکتها و کارخانههای ایرانی در عمان بحث و تبادل نظر کردند.
درخواست عمانیها برای سرمایهگذاری ایرانیها در صنایعدارویی و لوازم خانگی
صالح بن سعید مسن، معاون وزیر تجارت و صنعت عمان، در این نشست به بازدید خود از مجتمعهای صنعتی و کارخانههای ایرانی در تهران و اصفهان اشاره کرد و گفت: در این بازدیدها متوجه شدیم که ایران بسیار پیشرفت کرده و به همین علت خواستار سرمایهگذاری کارخانههای ایرانی از جمله دارویی و لوازم خانگی در عمان هستیم.
وی ادامهداد: در این مسیر تسهیلات ویژه مالیاتی و تعرفهای برای ایرانیها در نظر گرفتهایم و حاضریم در هر نقطهای که طرف ایرانی مایل باشد، زمین برای ساخت کارخانه و خط تولید در اختیار قرار دهیم.
معاون وزیر تجارت و صنعت عمان به بازدید خود از یک شرکت داروسازی در تهران اشاره کرد و گفت: قرار است در عمان شهرک پزشکی تاسیس شود و امروز به این شرکت ایرانی پیشنهاد دادیم بهعنوان نخستین شرکت در این شهرک کار خود را برای تولید دارو آغاز کند.
وی به سفر رئیس بانک مرکزی عمان در هفته گذشته به تهران و دیدار با همتای ایرانی خود اشاره کرد و افزود: در این دیدار بسیاری از مشکلات تبادلات مالی بررسی و برای حل آنها راهکار در نظر گرفته شده است.
صالح بن سعید مسن همچنین به افتتاح صرافی مشترک دو کشور در عمان و در روزهای آتی اشاره کرد و بیانداشت: دولت عمان درصد زیادی از بودجه درمانی خود را صرف خرید دارو از اروپا و آمریکا میکند و مایل هستیم تا از ظرفیت دارویی ایرانیها نیز بهره ببریم.