به گزارش تبریزمن، احمدرضا عامری، مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای مسافربری کشور در گفتوگو با خبرنگار مهر، با اشاره به افزایش عادی قیمت بلیتهای حمل و نقل جادهای در ایام اربعین؛ گفت: پیشاز شروع اربعین ناوگانهای حمل و نقل اتوبوس با سیلی از مسافران به سمت مناطق مرزی عراق مواجه است که اتوبوس از مبدا به سمت مقصد با ظرفیت تکمیل حرکت میکند اما در مسیر برگشت از طرف مرزها به سمت ترمینالهای مربوطه خالی بازمیگردند.
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای مسافربری کشور در ادامه تصریح کرد: اگر اتوبوسها بخواهند از سمت مرزها مجدد با ظرفیت تکمیل از مسافرین بازگردند باید چند شبانه روز در مرزهای عراق مستقر شوند که رانندگان همچنین کاری قطعاً نخواهند کرد و برای جبران مسیر یک طرفه باید قیمت بلیتها در حد نرمال جبران خسارت افزایش یابد که این موضوع تعجبانگیزی در ایام اربعین نیست.
وی افزود: اتوبوسها قطعاً نمیتوانند یک مسیر خالی از مسافر را طی کنند زیرا؛ دچار زیان ۵۰ درصدی خواهند شد و تا به امروز نرخ مصوبی برای قیمت بلیتهای اتوبوس تعیین نشده است.
احمدرضا عامری با اعلام خبر کاهش تعداد ناوگانهای اتوبوس جادهای؛ گفت: با تأسف باید اعلام کرد که تعداد بسیار کمی اتوبوس فعال برای حمل و نقل جادهای وجود دارد و حدود ۶ هزار و ۵۰۰ فروند اتوبوس در حال خدمات رسانی که تعداد ناوها باید افزایش پیدا کند.
این مقام مسئول در خصوص تأمین کمبود تعداد اتوبوس برای اربعین اعلام کرد: برای معضل کمبود ناوگان حمل و نقل جادهای در ایام اربعین تعدادی اتوبوس از کشور ترکیه اجاره و تمهیدات لازم برای خدماترسانی به زوار انجام شده است.
با توجه به نزدیکی اربعین حسینی و نیاز مردم به حمل و نقل عمومی به ویژه اتوبوس، خبرها حاکی از افزایش قیمت بلیط اتوبوس است. در روزهای نزدیک به اربعین شاهد افزایش نرخ حمل و نقل در سرویسهای منتهی به مرزهای عراق هستیم که بلیت اتوبوس تهران – ایلام به طرز عجیبی یک شبه از ۱۸۰ به ۶۵۰ هزار تومان افزایش قیمت داشته است.
بر اساس نظریه برخی از مسئولین مربوطه قیمت بلیت اتوبوس در ایام اربعین برای مقاصد شهرهای مرزی با عراق باید دو برابر قیمت روزهای عادی افزایش یابد و این افزایش قیمت طبیعی است؛ در بازه زمانی ویژه اربعین حسینی اتوبوسها یکسر خالی از مقاصد شهرهای مرزی با عراق بر میگردند. در زمان رفت زائران، اتوبوسها خالی برمیگردند و در زمان برگشت زائران ناوگان اتوبوسی بدون مسافر عازم شهرهای مرزی با عراق میشوند. ضمن اینکه معمولاً توقفهای طولانی در این مسیر به اتوبوسها تحمیل میشود.
پیگیریهای حاکی بر این است که برای جبران این موارد باید یک افزایش قیمتی در بلیتهای اتوبوس داشته باشیم تا این ضرر برای ناوگانهای جادهای جبران شود.