به گزارش تبریزمن، صفر نصرالهزاده شامگاه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: سال گذشته دانشگاه تبریز دانشگاه برتر در حوزه فناوری، رتبه دوم در زیست بوم فناوری، دانشگاه برتر مطلق در جذب دانشجویان بینالملل و جایزه ثریا را کسب کرد.
وی ادامه داد: سومین دانشگاه از نظر دیپلماسی علمی شناخته شدهایم؛ در سالهای گذشته در علم و صنعت جایگاهی نداشتیم اما در حال حاضر رتبه ۵ قرار داریم.
رئیس دانشگاه تبریز با بیان اینکه در پایگاه رتبهبندی شانگهای، دانشگاه تبریز جزو ۱۰ دانشگاه برتر کشور قرار گرفتهایم، افزود: ارتباط بینالمللی دانشگاه تبریز به چند کشور محدود نمیشود؛ بهطوریکه در رتبههای سالهای پیش در رتبه ۹۰۰ بودیم و الان در ۷۰۰ قرار گرفتهایم.
وی خاطرنشان کرد: ۲۵ نفر از اساتید دانشگاه تبریز جز دانشمندان ۲ درصد قرار گرفتهاند.
نصرالهزاده با تاکید بر اینکه با وجود همه تهدیدات و محدودیتها از نظر علمی و رشد مقالههای معتبر با رشد خوبی روبهرو بودیم، ادامه داد: همانطور که گفتم، دانشجویان خارجی بسیار خوبی جذب دانشگاه شدهاند که اغلب از کشور عراق است.
وی در خصوص مهاجرت دانشجویان دانشگاه یادآور شد: مهاجرت نخبگان ۲ طرفه است و اینگونه نیست که نخبهای از اینجا برود و از آن طرف کسی نیاید ولی مساله این شیب رفت و آمد است؛ آمارهای غیررسمی اعلام میشود که اکثراً صحت ندارد!
نصرالهزاده توضیح داد: عمدتاً اساتیدی که مرخصی گرفتند و به خارج رفتند، برگشتهاند و شاید تعداد اساتیدی که به کل رفتهاند زیر ۱۰ نفر است.
وی متذکر شد: امسال فراخوانهای زیادی برای جذب اساتید دانشگاه تبریز وجود دارد که زمینه خوبی برای کار و ورود به عرصه آموزش است. اخیراً یک فراخوان برای جذب ۴۰ نفر خواهیم داشت.
رئیس دانشگاه تبریز به طرح مسکن دانشگاه اشاره و تصریح کرد: این موضوع در طرح ملی جهش مسکن وارد شده است تا با این کار باری از دوش همکاران برداشته شود.
وی بیان کرد: گروه خودروسازی سایپا، یکهزار نفر بورسیه صنعتاش را به دانشگاهها اختصاص داد. بهطور جد بورسیه صنعتی در حال پیگیری است تا ظرفیت را افزایش دهیم.
نصرالهزاده ادامه داد: ظرفیت ۳۱ هزار طرح دانشجو معلم به دانشگاهها اختصاص یافته است. بر اساس قرار بیش از ۲۳۰ نفر از این بورسیهها به دانشگاه تبریز تخصیص یافته است.
وی با اشاره بر اینکه دانشگاه تبریز بعد از دانشگاه تهران بیشترین مقالات بینالمللی را داریم همچنین به لحاظ سرانه مقاله بعد از تربیت مدرس رتبه دوم را نداریم و با یک نگاه رتبه اول هستیم زیرا تربیت مدرس دانشگاه تحصیلات تکمیلی است.
رئیس دانشگاه تبریز خاطرنشان کرد: دانشگاه تبریز در زمینه فعالیتهای فرهنگی به خوبی عمل کرده است به طوریکه انجمنهای دانشجویی رتبه اول را کسب کردهاند و فعالیت جنبی دانشگاه مورد تاکید و قطعاً در این زمینه گام بر خواهیم داشت.
وی اذعان داشت: مجموعه آموزش عالی با برگزاری و ایجاد کرسی آموزش زبان مخالف نیستیم؛ یکی از افرادی که تأثیر در ایجاد کرسی آموزش زبان داشت خود من بودم که آن زمان رئیس آموزش بودم.
رئیس دانشگاه تبریز خاطرنشان کرد: ۶۲ دانش بنیان در دانشگاه تبریز بود که الآن به ۱۰۱ شرکت دانش بنیان رسیده است؛ ۷۰ شرکت دانش بنیان دیگر نیز پشت خط است.
رئیس دانشگاه تبریز گفت: تا ۱۴۰۳ به ۲۰۰ شرکت دانش بنیان خواهیم رسید. ما شرکتهایی دانش بنیان داریم که در خاورمیانه رقیب ندارند. امید است توسعه زیست بوم فناوری گسترش یابد.
نصرالهزاده ادامه داد: در موضوع فضای سبز دانشگاه تبریز مشکلاتی داریم که علت آن به سالهای قبل بر میگردد؛ اگر از درختان مراقبت نکنیم درمان آن سخت است بهطوریکه شناسایی بیماری گیاهان به مراتب سختتر از بیماری انسانی است.
وی ادامه داد: در حال حاضر بیماریهای موروثی درختان دانشگاه را بررسی میکنیم؛ درختان آلوده را از بقیه جدا میکنیم تا از گسترش آلودگی آن جلوگیری کنیم اما نگران نباشد زیرا همچنان دانشگاه تبریز جز دانشگاههای سبز است و خواهد بود.