11
با حضور خانواده شهدا؛

یادواره شهدای بهداشت و درمان در تبریز برگزار شد

  • کد خبر : 61722
  • ۲۰ مهر ۱۴۰۲ - ۱۴:۱۰
یادواره شهدای بهداشت و درمان در تبریز برگزار شد
یادواره شهدای بهداشت ودرمان با عنوان بربال فرشتگان ذیل کنگره ۱۰هزار شهید استان آذربایجان شرقی، به همت دانشگاه علوم پزشکی تبریز با حضور خانواده شهدا در تالار وحدت دانشگاه برگزار شد.

به گزارش تبریزمن، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز صبح پنج شنبه در یادواره شهدای حوزه بهداشت و درمان با پاسداشت نام و یاد شهدا گفت: مجموعه بهداشت و درمان آذربایجان شرقی ۱۵۰ شهید را تقدیم انقلاب کرده است.

بهمن نقی پور ضمن عرض خیر مقدم اظهار کرد: ۲۵ دانشجوی شهید، ۱۷ کارمند شهید و ۲۰ مدافع سلامت از دانشگاه علوم پزشکی تبریز، ۶۸ شهید از بهداری ارتش، سپاه و نیروی انتظامی و ۲۰ شهید از هلال احمر جان خود را در راه دین و وطن نثار کردند.

وی با تقدیر از حضور خانواده شهدا و مدیران ارشد استانی در این یادواره گفت: ما اینجا جمع شده ایم تا یادی از شهدا بکنیم، شهدایی که هرچه داریم از جایگاه والای آنها است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز، با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص شهدا گفت: ایثار، یعنی ندیدن و به حساب نیاوردن خود، این، اوّلین موضعگیریِ شهید است. شهدا این هدیه‌ی الهی را آسان و رایگان به‌دست نیاوردند؛ به قیمت مجاهدت به‌دست آوردند؛ در راه خدا جهاد کردند، از خودشان گذشتند و خدا این هدیه را به آنها داد.

نقی پور افزود: مقام معظم رهبری می‌فرمایند “فرهنگ شهادت یعنی فرهنگ تلاش کردن با سرمایه‌گذاری از خود برای اهداف بلندمدّت مشترک بین همه‌ی مردم؛ که البتّه در مورد ما آن اهداف، مخصوص ملّت ایران هم نیست، برای دنیای اسلام بلکه برای جهان بشریت است. “

وی گفت: شهدا ایثار و از خودگذشتگی را به معنای واقعی معنا بخشیدند و آنان قهرمانان واقعی کشور ما هستند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز، با تاکید بر اینکه بالاتر از شهدا هیچ مقامی نداریم اظهار کرد: شهدا حق بزرگی بر گردن ما دارند و برگزاری یادواره‌ها و کنگره‌های از این دست حداقل کاری است که ما می‌توانیم برای زنده نگه داشتن نام و یاد شهدا انجام دهیم.

دکتر نقی پور با تاکید بر الگو سازی از شهدا خاطرنشان کرد: ما باید در تمام لحظه‌ها شهدا را ناظر بر اعمال خود بدانیم، آنها را الگو قرار داده و خود گذشتگی و ایثار آنها را سرلوحه عمل قرار دهیم.

وی تاکید کرد: مراکز دانشگاهی وظیفه مهمی را در راستای معرفی شهدا بر عهده دارند تا با شناساندن شهدا به نسل جوان الگوهای بی بدیلی را به آنها معرفی کنند.

وی با اشاره به از خودگذشتگی کادر بهداشت و درمان در روزهای سخت همه گیری کرونا افزود: همکاران ما در برهه‌های حساس نشان دادند که راه شهدا ادامه دارد و با خلوص نیت در راه خدمت به مردم قدم برداشتند و جان خود را در این راه تقدیم انقلاب کردند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز زنده نگه داشتن فرهنگ ایثار و شهادت را وظیفه همگانی دانست و گفت: مگر می‌شود در مکتبی که امام حسین (ع) و زینب (س) است فرهنگ شهادت از بین رود از این رو همه بدانند که این فرهنگ همچنان ادامه دارد.

نقی پور ضمن تقدیر از کادر اجرایی این مراسم گفت: ما مفتخر به خدمت به شهدا هستیم و امروز با مقتدای خود تجدید پیمان می‌کنیم، تا آخرین قطره خون خود در ادامه راه شهدا و زینب (س) کم نخواهیم گذاشت و راه شهدا را ادامه خواهیم داد.

شهدا سرنوشت ما را تغییر دادند

سردار سرتیپ دوم پاسدار اصغرعباسقلیزاده، فرمانده سپاه عاشورای استان آذربایجان شرقی در این مراسم ضمن تبیین جایگاه عالی شهدا و خانواده معظم ایشان، مراسم گرامیداشت و یادواره تجلیل ازخانواده معظم شهدا وشهدای عرصه بهداشت و درمان را مقدمه‌ای برای برگزاری کنگره ده هزار شهید استان دانست وگفت: این کنگره در ذیل کنگره بزرگ ده هزار شهید آذربایجان شرقی حرکت ارزشمندی است.

وی با وصف مقام شهید با اشاره به آیه‌ای از قرآن کریم گفت: به غیر از قرب و نزدیکی به خداوند و زندگی با سعادت بعد از مرگ، چه مرگی بالاتر از شهادت است وشهدا سرنوشت مارا تغییر دادند.

وی در ادامه ضمن تبریک پیروزی و افتخار آفرینی رزمندگان مقاومت در عملیات طوفان القصی جنایت ۷۸ ساله صهیونیست‌ها برملت مظلوم فلسطین با توطئه استکباری جهانی به سرکردگی انگلیس، آمریکا وبرخی کشورهای اروپا را محکوم کرد.

وی گفت: آزادی بیت المقدس آرزوی ما است و همچنانکه مقام معظم رهبری فرمودند رژیم غاصب صهیونیستی ۲۵ سال آینده را نخواهند دید و ادامه دادند که آنها عجله دارند ۲۵ سال خیلی زودتر تمام شود ما رسیدن آن روز را آرزومندیم.

سردار عباسقلیزاده با اشاره به مقام شامخ شهدا افزود: شهدا زنده اند و ناظر وشاهد اعمال ما هستند و بالاترین نیکی شهادت است و تمامی هدایت‌های ما برگرفته از آیات الهی ودستور خداوند تعالی وسیره و روش ائمه (س) است.

وی ادامه داد: امام امت فرمودند: مردم ما، بهترین مردم دوران بشریت از دوران صدر اسلام تا کنون هستند.

سردار عباسقلیزاده با اشاره به نمونه‌هایی از نتایج اعتماد به بیگانگان و اعتماد به ولایت گفت: شاه با آنهمه خوش خدمتی به کشورهای غربی از اعتماد به کشورهای بیگانه سودی نبرد و بعد از آوارگی، در کشور مصر از دنیا رفت و صدام نیز با اعتماد به کشور ستمگر آمریکا و با پشتیبانی کشورهای مختلف به دست همان کشورهای زورگو از بین رفت.

وی با بیان اینکه اعتماد به ولایت باعث اقتدار، ماندگاری و ثبات ان کشور می‌شود افزود: تمام قرائن و شواهد حاکی از اینست که نظام جمهوری اسلامی ایران با استقلال و آزادی از بند استکبار و اعتماد به ولایت بهترین نظام و بهترین انقلاب در طول تاریخ است.

فرمانده سپاه عاشورا در خاتمه سخنان خود خاطر نشان شد: با اتکا به فناوری‌های جدید پزشکی روز، آموزش و ارتقا توانمندیهای پزشکان و متخصصین، کشور ما توانست با عبور از تحریم‌ها و تنگناهای شدید و علیرغم این همه فشار شدید، پزشکان مجرب، متعهد و انقلابی را تربیت و تحویل انقلاب، جامعه و عرصه سلامت بکند.

شهید و شهادت، قابلیت ماندگاری را در این کره خاکی دارا ست

جعفررزمی، سرپرست معاونت امنیتی و انتظامی استانداری آذربایجان شرقی نیز در این مراسم گفت: شهید و شهادت قابلیت باقی بودن و ماندگاری را در این کره خاکی داراست و با وجود تمام اتفاقات در طول سال‌ها باز این کلمات قابلیت ماندگاری خود را از دست نداده اند.

وی افزود: در طول تاریخ این امر صادق شده است که اگر طرفداران حق وارد میدان شوند بدون شک باطل رفتنی است و ما در بحث شهید و شهادت هم باید با گرامیداشت و زنده نگه داشتن یاد و خاطره آنان، نقش شهیدان را در جامعه پررنگ‌تر کنیم.

وی افزود: بعضی از افراد بدنبال این بودند که مفاهیم شهید وشهادت دچار فراموشی شده و کمرنگ شود اما در این بین مقام معظم رهبری به عنوان سردمدار این حرکت بعد از دفاع مقدس در عرصه‌های مختلف با تشویق و تأیید حرکت‌هایی همچون راهیان نور، سخنرانی با متولیان کنگره‌های یادواره‌های شهدا، بیان مفاهیم مثل “زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدا مانند خود شهادت است “، با ارائه کتب و تاریخ شفاهی رزمندگان و شهدای دفاع مقدس و تشویق این بزرگواران درعرصه های مختلف و مباحث مربوط به ارزشهای دفاع مقدس “مثل کتاب نورالدین پسر ایرانی ” بدنبال زنده نگه داشتن یاد و خاطره این عزیزان در دوران بعد از دفاع مقدس هستند.

وی ادامه داد: حضرت امام (ره) در اواخر سال ۶۷ در پیامی با اشاره به دستاوردهای دفاع مقدس فرمودند” جنگ ما فتح فلسطین را بدنبال خواهد داشت” و ما در جنگ ابهت دو ابر قدرت شرق و غرب را شکست دادیم و ثابت شد که ما روی پای خود ایستاده ایم و این مفاهیم باید انتقال و به اشتراک گذاری شود.

وی افزود: ادامه این روند و ارزشها بعد از دوران دفاع مقدس در دوران کرونا ظهور و بروز پیدا کرد وشهدای مدافعین سلامت در عرصه بهداشت و درمان راه شهیدان را پیمودند و در راه خدمت به خلق خدا به شهادت رسیدند.

وی ادامه داد: یاد و خاطره شهیدان در جامعه ما هنوز کمرنگ نشده است و ما با برگزاری این قبیل کنگره‌ها، یادواره‌ها، گرامیداشت‌ها و تکرار این ارزش‌ها و به اشتراک گذاشتن این پیام‌ها به این موضوع ارج می نهیم که زنده نگه داشتن یاد شهدا به عنوان یک واجب و یک فرض حتمی برای همه دلدادگان مجموعه انقلاب اسلامی ضروری است.

سرپرست معاونت امنیتی و انتظامی استانداری آذربایجان شرقی ضمن معرفی کتاب ” حرمان هور” که شرح حال نخبه پزشکی شهید احمد رضا احدی است گفت: این شهید والا مقام حتی در دوران دانشجویی نیز عرصه دفاع را ترک نکرد و وصییتنامه وی به عنوان کوتاه‌ترین وصیت در بین شهدای دفاع مقدس با عنوان “نگذارید حرف امام روی زمین بماند”برای همه ما درس‌های بسیاری دارد.

تجلیل از یادگاران شهدای بهداشت و درمان

گفتنی است در پایان این کنگره که با حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز، سردار فرمانده سپاه عاشورا، جمعی از فرماندهان و مسئولین استانی از همسران، فرزندان، مادران و دیگر اعضای خانواده‌های گرانقدر و ارجمند شهدای والای مقام حوزه بهداشت و درمان استان با تقدیم لوایح تقدیر و تجلیل شد.

دراین مراسم از کتاب حماسه‌ی امدادگران نوشته محسن اعلایی، کتاب‌های پلاک سفید ۱ و۲ به نویسندگی معصومه سپهری که روایتی از زندگی شهیدان علیرضا کاظمیان و مجید سرچمی است، کتاب‌های پلاک سپید ۳و۴و ۵و ۶ به نویسندگی فاطمه محمدی که به ترتیب زندگی نامه‌های شهیدان محمدشایان مهر، عبدالرئوف کریمی، منصور خدایی ومحمدجوادآل سحاق را روایت می‌کنند، کتاب کشش عشق او نوشته نرگس اصغری که خاطرات دانشجو شهید اصغری را باز گو می‌کند رونمایی و از خدمات آنان در خدمت به فرهنگ ایثار و شهادت تقدیر شد.

همچنین در ادامه این مراسم از نرم افزار پلاک سپید جهت دسترسی به زندگی نامه، خاطرات، وصایا وتصاویر شهدای دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز رونمایی شد.

در این مراسم تمثال شهید محمدرضا زیوری نخستین شهید دانشجوی حوزه و بهداشت ودرمان توسط یکی از دانشجویان علوم پزشکی طراحی و به خانواده این شهید تقدیم شد.

از دیگر تجلیل شوندگان این مراسم تعداد ۹ تن از اساتید برجسته و پیشکسوت حوزه بهداشت ودرمان استان بود.

لینک کوتاه : https://tabrizeman.ir/?p=61722

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.