شهرام کلانتری خاندانی، در گفتوگو با خبرنگار مهر گفت: مشکلات جامعه داروسازی ایران در بخشهای مختلف خدمات از داروخانه، تولید و صنعت و واردات با هم متفاوت است ولی فصل مشترک تمامی این مشکلات، دخالت نهادها و وزارتخانههای غیر تخصصی در مسائل تخصصی حوزه بهداشت درمان به عنوان تولیت سلامت کشور است.
وی افزود: انتظار جامعه داروسازی ایران از رئیس جمهور دولت چهاردهم، اعلام موضع شفاف در این خصوص است که چه کسی قرار است خط مشی نظام دارویی از تولید و صنعت گرفته تا سطح عرضه را مشخص کند.
کلانتری با طرح این سوال که آیا در دولت بعدی هم قرار است هیأت مقررات زدایی برای حوزه سلامت سیاستگذاری کند، ادامه داد: آیا قرار است در دولت چهاردهم باز هم وزیر ارتباطات برای عرضه دارو در اینترنت، دستورالعمل بنویسد و به وزارت بهداشت تحمیل کند.
وی افزود: آیا قرار است در آینده نیز وزیر بهداشت هر چند وقت به کمیسیون اصل نود مجلس احضار شود و هرچه میگویند برای حوزه دارو و درمان کشور اجرا شود.
کلانتری گفت: انتظار جامعه داروسازی ایران این است که رئیس دولت به هیچ نهاد و ارگان و وزارتخانه غیر تخصصی اجازه دخالت در سیاست گذاری و تعیین خط مشی وزارت بهداشت را ندهد.
وی افزود: انتظار این است وزیر بهداشت در برابر دستورات غیر تخصصی، قاطعانه بایستد.
رئیس انجمن داروسازان ایران تاکید کرد: انتظار این است که دولت از توسعه واقعی خدمات در بخش خصوصی حمایت اصولی کند و به حرف بسنده نکند.
کلانتری گفت: انتظار داریم دولت چهاردهم مانع از بنگاهداری و داروخانهداری توسط نهادهایی از جمله هلال احمر، وزارتخانهها، نیروهای نظامی، دانشگاهها و دانشکدهها شود و خدمات را از بخش خصوصی خریداری کند و سهم ۵۵ درصدی دولت از بازار دارویی را کاهش دهد.
وی اظهار داشت: انتظار داریم رئیس جمهور نسبت به صیانت از محرمانگی اطلاعات پزشکی و دارویی مردم در فضای مجازی و پلتفرمها با تسامح برخورد نکند و اجازه ندهد عدهای به بهانه همگامی با تکنولوژی، اصول اخلاق جامعه پزشکی را پایمال کنند.
کلانتری گفت: از دولت چهاردهم انتظار داریم با همکاری مجلس شورای اسلامی، بودجه مورد نیاز برای نظام سلامت و طرح دارویار را به مقدار واقعی و متناسب با نیاز مردم مصوب کند تا صنایع داروسازی بتوانند بر آن مبنا برای تولید دارو برنامهریزی صحیحتری انجام دهند.
وی افزود: از دولت انتظار داریم به صنعت دارو به عنوان یک صنعت مادر و استراتژیک نگاه کرده و برای نوسازی این صنعت برنامهریزی اصولی نماید.
کلانتری گفت: باید به این باور برسیم که با حرف درمانی، خصوصی بازی به جای خصوصیسازی واقعی و انکار صورت مسئله، طی چند سال آینده بسیاری از مزیتهای امروز صنایع داروسازی در منطقه خاورمیانه را به رقبا خواهیم باخت.
وی افزود: داروسازان ایران از رئیس جمهور بعدی انتظار دارند که بودجههای بیمههای درمانی کشور به مقدار کافی بسته شده و نظم در پرداخت وجود داشته باشد و سازمانهای بیمهگر در قبال تسویه خدمات خریداری شده از داروخانهها و مراکز درمانی و پرداخت مطالبات، پاسخگو و عندالزوم موظف به پرداخت جریمه باشند.