2

مسئولان به داد آذربایجان برسند / کویر آذربایجان از دست می رود

  • کد خبر : 79907
  • ۱۶ مهر ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۸
مسئولان به داد آذربایجان برسند / کویر آذربایجان از دست می رود
در حالی که مدیر کل میراث فرهنگی اذعان دارد مخالف هرگونه برداشت از کویر شوش قوم بوده و مجوزی در این رابطه صادر نشده است از سویی مدیر کل صمت استان به عنوان دستگاه متولی صدور مجوز معادن اظهار می کند، صدور مجوز برداشت از شوش قوم با مجوز و موافقت مدیر کل میراث فرهنگی صورت گرفته است!

به گزارش تبریزمن به نقل از خبرگذاری نصر، تماشای آسمان پرستاره‌، تجربه‌ سکوتی دلنشین و آرامش‌بخش و لذت بردن از حال و هوای طبیعت و دور بودن از  تمام دغدغه های امروزیو استشمام هوای پاک و بدون آلودگی، از آرزوهای خیلی ار افراد می باشد.
کویر تنها جایی است  که می توان به عظمت و زیبایی آسمان شب پی برد و حضور خدا را بیشتر از هرجای دیگری احساس کرد. صدای سکوت کویر آرامش بخش ترین صداهاست. سکوت کویر، هوای دلنشین و آسمان پر ستاره ی شب آن، رویایی ترین صحنه ها را می آفریند. کویر همان دنیای خیالی است که مردمانش همیشه در صلح اند، همان طبیعت بکر و دست نخورده ای که به گمان خیلی ها چیزی ندارد که به تاراج برده شود اما … کویر سرشار است از بودن و زندگی، که زندگی را در همین سکوت مرموز و بودن را در همین یکی شدن گذشته و حال و آینده باید جستجو کرد.
متأسفانه بی‌آنکه توانسته باشیم از نعمت کویر در دل کوهستان بهره ببریم شاهد از بین رفتنشان هستیم، در ایران ۵۰ قطعه نمکزار وجود دارد که بزرگترین‌شان کویر مرکزی ایران است؛ با راه‌اندازی صنایع بزرگ، در اطراف کویرها و همچنین رونق گردشگری در آنها می‌توانستیم از وجود کویر، بهترین بهره را ببریم.
اگر در آذربایجان شرقی صحبت از “کویر” باشد فکر همه به مرنجاب، لوت، خور و بیابانک و دیگر جا ها می رود! اما آذربایجان زیبا در دل خود کویری دارد که زیبایی اش همه گردشگران را جذب خود کرده و جنس این کویر متفاوت از دیگر کویر های ایران به دلیل مواد موجود در دل آن است.
کویر گونه “شوش قوم” در جنوب شهرستان هریس و در فاصله ۸۰ کیلومتری تبریز و ۱۰ کیلومتری هریس واقع شده است.
این منطقه گردشگری پدیده ای طبیعی و نادر زمین شناسی بوده که با مساحت بیش از۹۰هکتار به مانند کویری کوچک در دل منطقه زیبا و خوش آب و هوای روستای مقصودلوی از توابع بخش مرکزی هریس قرار دارد.
اکنون در هریس شاهد هجوم و صدور مجوز توسط برخی از دستگاه ها به کویری هستیم که در شمالغرب کشور نعمتی خدادادی است و در سایه بی ضابطه و تصمیم برخی از مدیران استان اکنون شاهد از دست رفت و تخریب این بیابان هستیم.
شوش قوم علاوه بر منطقه گردشگری خاصیت درمانی هم دارد، آب درمانی های شوره زار در شوش قوم از دیگر قابلیت های این منطقه برای هدف گردشگری است، این منطقه پدیده‌ای بسیار زیباست که در دنیا نادر است.
این منطقه زیبا و منحصر به فرد که نگین شهرستان است، سالانه گردشگران زیادی را از سراسر کشور به دامان پرمهر خود می‌کشاند. چشم انداز طبیعی منطقه شوش قوم که به مانند کویر خود نمایی می‌کند، تنها در این نقطه از استان مشاهده شده و به مناطق کویری یزد و کرمان شبهات دارد.
شوش قوم به این معنی است که در خاکش ذرات دیگری پیدا نمی‌کنید، ذراتی یکسان، یکرنگ، تمیز و خالص است که زیبایی آن را می‌توانید در روستای مقصودلو ببینید.
“نصر” به عنوان یک رسانه حافظ محیط زیست و طبیعت خدادادی در راستای رسالت رسانه ای خود به موضوع تخریب این کویر زیبا پرداخته و در تلاش است تا مسئولین امر جلوی از دست رفت این منطقه بکر را گرفته و اندک فرصت باقی مانده را از دست ندهند. (این در حالی است که تا روز انتشار این گزارش بخش عظیمی از کویر شوش قوم تخریب و توسط سرمایه گذار برداشت شده است).

میراث فرهنگی مخالف است
“احمد حمزه زاده” مدیر کل میراث فرهنگی استان در گفتگو با نصر با تاکید بر این که در سال های گذشته در کارگروه گردشگری شهرستان هریس بر لزوم تبدیل منطقه شوش قوم به محل تولید ثروت پایدار اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه این منطقه کویری یکی از مهم ترین جاذبه های گردشگری آذربایجان شرقی است، انتظار داریم با همراهی فرمانداری شهرستان وضعیت مجوز برداشت معدنی این منطقه به زودی مشخص شود تا با مشارکت سازمان صمت و اداره کل محیط زیست، بتوانیم این منطقه را به ثبت ملی برسانیم تا از بروز هرگونه گزند و آسیب به این منطقه جلوگیری شود.

میراث فرهنگی موافق است
“عبدالحمید سرتیپی” در گفتگو با نصر در واکنش به خبرنصر گفت: در قانون معادن آمده است که هر کسی که در هر جای کشور می تواند معدن را ثبت کند، برای اخذ مجوز نیز لازم است از طریق صمت اقدام شود که در قدم اول برای استعلام به منابع طبیعی فرستاده می شود، در سال ۹۲ اداره میراث فرهنگی برای این کویر مجوز بلامانع را صادر کرده است.
وی ادامه داد: صمت به تنهایی نمی تواند جلوی برداشت معدن را بگیرد، برای این امر نیز نیاز به مجوز قانونی و راهکار قانونی است که باید طی شود.
سرتیپی گفت: فرمانداری هریس نیز قبلا در این رابطه اعتراض کرده بود که موضوع به شورای معادن استان به ریاست مرحوم آقای خرم برگزار و پس از طرح موضوع مستندات ارائه و نتیجه جلسه چنین شده است که سرمایه گذار می‌تواند کار خود را انجام دهد و بلامانع است.
وی خاطرنشان کرد: اگر میراث اکنون مخالف برداشت آن منطقه است باید از طریق قانونی اقدام کند، نامه موافقت میراث فرهنگی در صمت وجود دارد و بدون مجوز آن ها و دیگر سازمان ها امکان صدرو مجوز وجود ندارد.
مدیر کل صمت استان گفت: در صورت مخالفت میراث فرهنگی از برداشت کویر شوش قوم لازم است تا اداره میراث فرهنگی مستقیما موضوع را در شورای معادن مطرح و موارد لازم را طرح نماید.
گزارش نصر می افزاید؛ پاسکاری مدیران استان نشان می دهد با از دست رفتن فرصت، بزودی شاهد خبر تلخ تخریب کامل این کویر از رسانه ها خواهیم بود؛ ضروری است مسئولین استانی؛ استاندار، دادستان و .. به این مسئله مهم ورود داشته و جلوی تخریب و از دست رفت این ظرفیت ویژه در استان باشند.
نصر تا حصول نتیجه قطعی و رضایت بخش این گزارش را ادامه خواهد داد.

لینک کوتاه : https://tabrizeman.ir/?p=79907

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.