به گزارش تبریزمن به نقل از خبرگزاری ایرنا، بهرام سرمست روز چهارشنبه در دیدار رئیس دفتر هماهنگی و پیگیری امور نمایندگیهای داخلی وزارت امور خارجه با وی، با اشاره به نقش تاریخی تبریز و آذربایجان در حوزه دیپلماسی و روابط خارجی، گفت: زمانی ۱۱ کشور در تبریز کنسولگری داشتند که به مرور زمان تعطیل شدند و امروز یکی از فعالیتهای دیپلماتیک باید گشایش کنسولگریهای جدید در این شهر باشد.
وی با تاکید بر اهمیت دیپلماسی همسایگی، گفت: یک بسته پیشنهادی در جهت نقشآفرینی بیشتر استانهای مرزی به ویژه آذربایجان شرقی ارائه کردهایم و در حال تکمیل آن هستیم.
سرمست تاکید کرد: نقشآفرینی محلی در حوزه دیپلماسی خارجی باید به مسئولان استانهای مرزی واگذار شود و در این زمینه نیز مناسبات اقتصادی در اولویت است.
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به ظرفیتهای استان در حوزه تجارت خارجی ازجمله اتاق بازرگانی تبریز، شهرک سرمایهگذاری خارجی و نمایشگاه بینالمللی تبریز، گفت: این ظرفیتها میتوانند در تنظیم مناسبات اقتصادی با کشورهای همسایه و همچنین جذب سرمایهگذاران خارجی موثر و نقشآفرین باشند.
وی اظهار کرد: از وزارت امور خارجه انتظار داریم در دعوت از سفرا و سرمایهگذاران خارجی به استان آذربایجان شرقی تسهیلگری کنند.
آذربایجان شرقی از کانون های اصلی تجارت کشور است
رئیس دفتر هماهنگی و پیگیری امور نمایندگیهای داخلی وزارت امور خارجه هم در این دیدار آذربایجان شرقی را یکی از کانون های اصلی صادرات و واردات کشور دانست و گفت: تبریز میتواند معین استانهای شمال غرب کشور در حوزه دیپلماسی باشد.
نصرتالله آقامحمدی با اشاره به اهمیت دفاتر نمایندگی وزارت امور خارجه در تسهیل تردد و تعامل شهروندان با کشورهای خارجی، گفت: وجود یک اطلس جامع سرمایهگذاری خارجی در استانها میتواند مبنایی برای جذب سرمایهگذاران قرار گیرد.
وی با اشاره به ظرفیتهای آذربایجان شرقی برای توسعه روابط با کشورهای مختلف، گفت: این استان ظرفیتهای خوبی برای توسعه روابط دانشگاهی دارد و به لحاظ صنعتی بودن نیز قابلیت پذیرش سفرای کشورهای مختلف را دارد.