1
استاندار آذربایجان شرقی:

آذربایجان، محور مبادلات تجاری و اقتصادی در مسیر جاده ابریشم است

  • کد خبر : 82226
  • ۲۸ مهر ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۷
آذربایجان، محور مبادلات تجاری و اقتصادی در مسیر جاده ابریشم است
استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه آذربایجان در طول تاریخ محور مبادلات تجاری و اقتصادی در مسیر جاده ابریشم بوده، گفت: دولت دکتر پزشکیان به دنبال گسترش مراودات تجاری و اقتصادی با همه کشورها به‌ ویژه کشورهای همسایه است و آذربایجان شرقی می‌تواند در این زمینه نقش محوری و تعیین‌کننده داشته باشد.

به گزارش تبریزمن به نقل از خبرگزاری ایسنا، بهرام سرمست در دیدار با سفیر جمهوری ازبکستان در ایران اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران در دوره‌ای که با ریاست‌جمهوری دکتر پزشکیان شروع شده به دنبال گسترش مراودات تجاری، اقتصادی و سیاسی با همه کشورهای دنیا به‌ویژه همسایه و منطقه است.

وی افزود: اخیراً به هیأت دولت پیشنهادی ارائه کرده‌ایم تا آذربایجان شرقی محور توسعه روابط ایران با کشورهای همسایه باشد که مورد پذیرش دکتر پزشکیان قرار گرفته و قرار است طرحی در این خصوص به دولت ارائه شود.

وی با اشاره به اینکه آذربایجان در طول تاریخ محور مبادلات تجاری و اقتصادی در مسیر جاده ابریشم بوده است، گفت: آذربایجان شرقی علاوه بر داشتن صنایع مادر و شهرک‌های صنعتی فعال، دارای شهرک سرمایه‌گذاری خارجی نیز بوده و همچنین منطقه آزاد تجاری ارس به‌ عنوان ظرفیت مهم در منطقه نقش ایفا می‌کند.

استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه صنعتگران نام‌آور و نام‌آشنایی در دنیا داریم، بیان کرد: اتاق بازرگانی تبریز اولین اتاق ایران بوده و بعضی از محصولاتی که در استان تولید می‌شود مانند فرش، چرم و کفش، خشکبار، شیرینی و شکلات در دنیا مشهور است.

وی به ظرفیت‌های کم‌نظیر استان در حوزه معدن هم اشاره کرد و گفت: جاذبه‌های گردشگری و طبیعی استان از روستای تاریخی کندوان گرفته تا مقبره‌الشعرا و مسجد کبود، نشان‌دهنده تاریخ غنی آذربایجان است که مورد بازدید گردشگران داخلی و خارجی قرار می‌گیرد.

وی مطرح کرد: در زمینه صادرات غیرنفتی نیز آذربایجان شرقی دارای سابقه و پیشینه بوده و رئیس اتاق بازرگانی ایران نیز از تجار خوشنام تبریز است.

سرمست با اشاره به قرارداد تجارت ترجیحی بین ایران و ازبکستان خاطرنشان کرد: در این قرارداد، تعداد کالاها برای کاهش تعرفه تجاری ۲۹ قلم بوده که از این تعداد، ۱۸ قلم مورد پذیرش واقع شده و انتظار داریم این اقلام افزایش یابد.

وی با اشاره به اشتراکات فرهنگی دو کشور اذعان کرد: خواهان افزایش مراودات تجاری و اقتصادی با ازبکستان هستیم و انتظار داریم که ازبکستان هم همانند دولت جمهوری اسلامی ایران، دریافت ویزا را برای اتباع ایرانی لغو کند.

 

 

 

سفیر جمهوری ازبکستان در ایران هم در این دیدار با ابراز خرسندی از سفر به تبریز اظهار کرد: همکاری ما با ایران و در رأس آن آذربایجان شرقی در تمام زمینه‌ها گسترش خواهد یافت.

فریدالدین نصری‌یف یادآوری کرد: هرسال ۱۵ میلیون گردشگر از سراسر دنیا به ازبکستان سفر می‌کنند و تمایل داریم مردم تبریز و گردشگران ایرانی هم به کشور ما سفر کنند.

وی ادامه داد: چندین مذاکره با اتاق بارگانی تبریز درخصوص افزایش مراودات تجاری داشتیم که امیدواریم با پیگیری دو طرف عملیاتی شود.

وی با اشاره به دیدار هفته گذشته روسای جمهور ایران و ازبکستان در عشق‌آباد، گفت: در ازبکستان مرکزی برای فعالیت سرمایه‌گذاران خارجی آماده کرده‌ایم و علاقه داریم شرکت‌های آذربایجان شرقی هم در این مرکز حضور یابند.

لینک کوتاه : https://tabrizeman.ir/?p=82226

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.