1

حاکمیت وظیفه دارد جلوی فرسودگی پرستاری را بگیرد

  • کد خبر : 84552
  • ۱۳ آبان ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۵
حاکمیت وظیفه دارد جلوی فرسودگی پرستاری را بگیرد

معاون پرستاری وزارت بهداشت گفت: بر حاکمیت فرض است دقت کند که نیروی پرستاری دچار فرسودگی نشود.

به گزارش پایگاه خبری تبریزمن به نقل از خبرگزاری مهر، عباس عبادی، در مراسم تجدید میثاق پرستاران با آرمان‌های امام (ره) و رهبری، افزود: کارکنان نظام سلامت کشور بیش از ۵۷۰ هزار نفر هستند که از این تعداد ۲۳۰ هزار نفر جامعه پرستاری را تشکیل می‌دهند که شامل پرستار، کارشناس اتاق عمل، کارشناس هوشبری، بهیار، کمک بهیار و بخش فوریت‌های پزشکی هستند.

وی ادامه داد: در بخش خدمات درمانی در بیمارستان‌ها، نزدیک به ۶۰ درصد از مجموعه کارکنان هر بیمارستان را گروه پرستاری تشکیل می‌دهند. اگر کل نظام سلامت را در نظر بگیریم با مجموع حوزه بهداشت، دارو و حتی آموزش، پرستاران نزدیک به ۳۰ درصد نظام سلامت را تشکیل می‌دهند. می‌توانیم بگوییم بزرگترین شاکله نظام سلامت را گروه پرستاری به خود اختصاص داده است.

معاون پرستاری وزارت بهداشت افزود: عرصه خدمات گروه پرستاری، علاوه بر مراکز درمانی که مردم بیشتر آن را می‌شناسند بسیار گسترده است، اما پرستاران در حوزه بهداشت، توانبخشی و سایر عرصه‌ها هم مشغول به ارائه خدمت هستند.

وی بیان کرد: پرستاری به عنوان یک رشته دانشگاهی در ۲۱۲ دانشکده پرستاری چه در بخش دولتی و چه غیر دولتی سالانه بیش از ۱۵ هزار نفر دانشجو را در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا تربیت می‌کند.

عبادی گفت: پرستاری ۱۴ رشته کارشناسی ارشد دارد که سالانه هزار نفر دانشجو پذیرش می‌کند و در مقطع دکترا که عموماً در د انشکده‌ها و به عنوان عضو هیئت‌علمی مشغول به‌کار هستند، بیش از دو هزار نفر عضو هیئت‌علمی گروه پرستاری در مقاطع مختلف علمی از استادیار تا استاد تمام مشغول به خدمت و تربیت نیروی انسانی هستند.

معاون پرستاری وزارت بهداشت اضافه کرد: اگر بخواهم پرستاری ایرانی را تعریف کنم، نظریه‌ای در پرستاری ایران داریم که بر اساس تعریف مادر پرستاری نوین ایران سرکار خانم دکتر مداح، پرستاری مراقبت به توان عشق است. یعنی پرستاری را در دو کلمه مراقبت و عشق خلاصه کردند.

وی ادامه داد: مراقبت جنبه علمی حرفه پرستاری است و جنبه علمی پرستاری، موضوعی است که شاید کمتر به آن توجه شده است.

عبادی افزود: شاید ریشه پرستاری که در عطوفت مادری بوده است، باعث می‌شود اذهان به سمت عاطفی بودن این حرفه حرکت کند، البته این موضوع خود می‌تواند نقطه قوت پرستاری باشد، اما همان طور که گزارشی از وضعیت آکادمیک پرستاری دادم، جنبه علمی و رفتار عالمانه و مراقبت مبتنی بر شواهد علمی هم بسیار ارزشمند و مهم است.

معاون پرستاری وزارت بهداشت گفت: البته باید در نظر داشت اگر مراقبت توأم با عشق نباشد، تبدیل به رفتاری مکانیکی می‌شود، همان رفتاری که احتمالاً در آینده نزدیک توسط ربات‌ها و هوش مصنوعی ممکن است اتفاق بیفتد.

وی با اشاره به سخنان پرستار امام (ره) در مراسم تجدید میثاق پرستاران اظهار کرد: در صحبت‌های دکتر سیرتی، پرستار حضرت امام (ره) زمانی که درباره ارتباط خود با شخصیت بزرگ جهان اسلام و دنیا، حضرت امام خمینی (ره) می‌گفتند، تاکید بر جنبه ارتباط عاطفی چه از طرف پرستار و چه از طرف گیرنده خدمت پرستاری بود. بدون شک، بدون عشق و عاطفه ارائه خدمت نمی‌تواند اثربخش باشد.

عبادی ادامه داد: چیزی که همه بزرگان دینی ما بر آن تکیه دارند، جنبه معنوی بودن پرستاری است. می‌خواهم به همکاران پرستار خود بگویم این موقعیت را قدر بدانند، چرا که در کمتر حرفه‌ای این قدر با دقت به جنبه معنوی بودن آن تاکید شده است.

معاون پرستاری وزارت بهداشت گفت: همان طور که پرستاران جنبه علمی حرفه خود را انجام می‌دهند، بر حاکمیت فرض است که دقت کند این سرمایه بزرگ انسانی علمی که عاشقانه خدمت می‌کنند، دچار فرسودگی شغلی و خستگی و مشقت نشوند که گاهی متأسفانه به‌خاطر کم‌کاری ما اتفاق می‌افتد.

لینک کوتاه : https://tabrizeman.ir/?p=84552

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.