به گزارش پایگاه خبری تبریزمن به نقل از خبرگزاری مهر به نقل از مدیکال نیوز تودی، این مطالعه نشان داد که خوردن ۵۰ گرم پسته روزانه به مدت ۱۲ روز به طور قابل توجهی سلامت تراکم نوری رنگدانه ماکولا را بهبود می بخشد.
ماکولا ناحیه کوچکی در مرکز شبکیه در پشت چشم است. برای دید خوب بسیار مهم است زیرا مسئول دید مرکزی، دید رنگی و ثبت جزئیات بصری ظریف است.
دژنراسیون ماکولا علت اصلی از دست دادن بینایی برای افراد بالای ۶۰ سال است.
بر اساس مطالعه جدید دانشکده علوم و سیاست تغذیه فریدمن در دانشگاه تافتس، خوردن روزانه یک مشت مغز پسته میتواند به طور قابل توجهی سلامت چشم را بهبود بخشد.
دژنراسیون ماکولا در افراد جوان نیز ممکن است رخ دهد. عوامل خطر اولیه عبارتند از:
• سیگار کشیدن
• سابقه خانوادگی دژنراسیون ماکولا
• اضافه وزن
• فشار خون بالا.
پسته سرشار از لوتئین زیستی است، رنگدانه گیاهی که از لکه زرد در برابر آسیب نور آبی محافظت میکند. این مطالعه نشان داد که سطح لوتئین شرکت کنندگان تنها پس از شش هفته افزایش یافت و در پایان مطالعه دو برابر شد.
در حالی که ممکن است درمان دژنراسیون ماکولا پیشرفته امکان پذیر باشد، بهتر است این بیماری در مراحل اولیه تشخیص داده شود، زمانی که ممکن است با تغذیه یا مکملها درمان شود.
به گفته محققان، رنگدانه لوتئین به فیلتر کردن و جذب برخی از طول موجهای نور آبی کمک میکند.
در نتیجه، لوتئین به کاهش بخشی از تابش خیره کننده کمک میکند و وضوح و کنتراست بهتری به دید ما میدهد و به جذب بخشی از نور با انرژی بالاتر کمک میکند.
همچنین لوتئین یک آنتی اکسیدان محلول در چربی است که تحقیقات نشان میدهد به دلیل ماهیت ضد التهابی و توانایی آن در کاهش استرس اکسیداتیو میتواند از سلامت چشم، پوست، مغز و قلب محافظت کند.
یکی دیگر از رنگدانه های گیاهی که میتواند دژنراسیون ماکولا را کاهش دهد زآگزانتین است. این یک آنتی اکسیدان محلول در چربی است که در فلفل نارنجی، کلم پیچ و نخود سبز یافت میشود.