سرهنگ حجت الله جاوید پور در گفتوگو با خبرنگار مهر، ضمن اینکه فعالیت در فضای مجازی میبایست بسیار با دقت صورت گیرد زیرا یک نوع ریسک محسوب میشود، بیان کرد: مهترین نکته در فضای مجازی برای مقابله با سو استفادهها، ارتقای سواد رسانهای و آشنایی با کارکردهای آن است.
وی با بیان اینکه همانطور که با فضای حقیقی نیاز داریم که مهارتهایی را بیاموزیم، در فضای مجازی هم میبایست سواد رسانهای خود را ارتقا ببخشیم، افزود: این ارتقای سواد رسانهای به ما کمک شایانی میکند تا بتوانیم نگاه نقادانه و همراه با تشکیک داشته باشیم.
حفظ حریم خصوصی
رئیس پلیس فتای استان سمنان با بیان اینکه نخستین اصل این است که میبایست بدانیم هر نوع عکس و تصویر و محتوایی را نباید در فضای مجازی نشر داد، ابراز کرد: پروندههای مشابه بسیاری در پلیس فتای استان سمنان وجود دارد که متأسفانه کاربران عکسی از سفر خودشان منتشر کردهاند و همین امر سبب شده تا منزل آنها مورد سرقت قرار گیرد.
جاوید فرد با بیان اینکه کاربران فضای مجازی باید حریم خصوصی خود را ابتدا شناخته و آن را حفظ کنند، بیان داشت: در وهله دوم کاربران فضای مجازی میبایست به حریم خصوصی دیگران هم در فضای مجازی احترام بگذارند.
وی با بیان اینکه توصیه پلیس فتا پیشگیری است یعنی از اساس مردم عکس و اطلاعات خود را در فضای مجازی منتشر نکنند، افزود: منتشر کردن عکسها و فیلمها علاوه بر دردسرهایی که دارد حتی در قانون نیز جرم انگاری شده است.
باید مراقب بود
رئیس پلیس فتای استان سمنان با بیان اینکه وقتی عکسی را منتشر میکنیم، دیگر مالک آن نیستیم حتی اگر عکس خودمان باشد، گفت: توصیه ما به مردم این است که اطلاعات شخصی شأن را به خصوص اطلاعات محل سکونت و هویتی و همچنین مالی را به اشتراک نگذارند.
جاوید پور با بیان اینکه حتی به اشتراک گذاشتن یک کارنامه آموزشی یک محصل میتواند برای ما در فضای مجازی دردسر زا باشد، بیان کرد: این اطلاعات میتواند توسط مجرمان سایبری مورد سو استفاده قرار بگیرد و خسران آن شامل خانوادهها میشود.
وی با بیان اینکه متأسفانه پروندههای سایبری زیادی در این باره در استان سمنان تشکیل شده است، افزود: بنا بر تحقیقی که ما انجام دادهایم دریافتهایم که ۷۰ الی ۸۰ درصد علل بزهکاری و در دام افتادن مردم میشود، غفلت خود کاربران فضای مجازی است.
راه اندازی پویش کودکان سایبری
رئیس پلیس فتای استان سمنان با بیان اینکه مجرمان سایبری منتظر این نوع اشتباهات هستند تا سو استفاده کنند، گفت: بسیاری مردم ما به همین طریق ساده گرفتاریهایی را برای خود درست کردهاند.
جاوید پور ادامه داد: در همین راستا و با هدف ارتقای سواد رسانهای به خصوص در زمینه کودکان و خانوادهها پویش کودکان سایبری بر مبنای ارتقای دانش مجازی با استفاده از تجارب سالیان اخیر از ۲۴ الی سی ام آذرماه در دست اجرا است که در استان سمنان نیز شاهد اجرای این پویش هستیم.
وی با بیان اینکه سطح مواجه نوجوانان و جوانان خیلی در فضای مجازی زیاد شده و حتی کودکان بسیاری در همین استان زیر سن مجاز هم وارد فضای مجازی شدهاند، تاکید کرد: این موضوع نیازمند مراقبت است و در نتیجه هدف این پویش ارتقای آگاهیها در خصوص فضای مجازی است.
رئیس پلیس فتای استان سمنان گفت: پلیس فتا تلاش میکند که با این پویش به والدین مخاطرات مرتبط با کودکان را در فضای مجازی گوشزد کند و خانوادهها نیز مراقبت جدی تری از کودکان و نوجوانان خود در این فضا داشته باشند باید به یاد داشت که آموزشهای مجازی حتی سطح دسترسی کودکان و نوجوانان به فضای مجازی را بیشتر هم کرده در نتیجه مراقبتها هم باید بیشتر شود.