به گزارش پایگاه خبری تبریزمن به نقل از خبرگزاری مهر به نقل از هلث دی نیوز، نتایج نشان میدهد افرادی که چرت میزنند و در ساعات بسیار متفاوتی از خواب بیدار میشوند، ۲۶ درصد بیشتر در معرض خطر مشکل قلبی هستند.
محققان دریافتند افزایش این خطر، چه این افراد ۷ تا ۹ ساعت خواب شبانه توصیه شده خود را داشته باشند یا نه، رخ میدهد.
تیم تحقیقاتی به سرپرستی «ژان فیلیپ چاپوت»، از مؤسسه تحقیقاتی انتاریو شرقی در کانادا، میگوید: «نتایج ما نشان میدهد که منظم بودن خواب ممکن است بیشتر از مدت زمان خواب کافی در تعدیل خطر عوارض قلبی عروقی مؤثر باشد.»
برای این مطالعه، محققان دادههای بیش از ۷۲۰۰۰ نفر را در بریتانیا تجزیه و تحلیل کردند.
شرکت کنندگان به مدت هفت روز از یک ردیاب فعالیت برای ثبت خواب خود استفاده کردند. بر اساس این اطلاعات، محققان امتیازی از نظم خواب آنها را محاسبه کردند.
محققان دریافتند افرادی که الگوهای خواب بسیار نامنظم دارند- به خواب رفتن و بیدار شدن در ساعات مختلف هر روز- در معرض خطر بیشتر حمله قلبی، سکته مغزی یا مرگ ناشی از مشکلات قلبی هستند.
در واقع، نتایج نشان میدهد که هر چه خواب افراد بی نظم تر باشد، خطر حمله قلبی یا سکته مغزی کشنده بیشتر است.
تجزیه و تحلیل نشان داد که خواب کافی میتواند خطر سلامت قلب را در میان افرادی که الگوهای خواب آنها تا حدودی نامنظم است تعدیل کند.
محققان حدس میزنند که الگوهای خواب نامنظم ممکن است با اختلال در نحوه مدیریت قند خون، کلسترول، التهاب و عملکرد سیستم ایمنی بدن به سلامت قلب آسیب برساند.