به گزارش تبریزمن به نقل از خبرگزاری مهر ، حکیم جوادی، رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای کشور صبح امروز در برنامه «تحول دیجیتال-افق آینده» با تاکید بر ضرورت تحول دیجیتال در حوزه اداری دولت بر نقش کلیدی بخش خصوصی در این فرآیند تاکید کرد.
جوادی به اهمیت تحول دیجیتال و نقش آن در بهبود بهرهوری و رضایت مردم اشاره کرد و گفت: تحول دیجیتال دیگر محدود به الکترونیکی کردن فرایندها نیست. امروز هدف ایجاد دگردیسی در ساختار سازمانی با استفاده از فناوری اطلاعات است، به گونهای که بهرهوری افزایش یابد و خدمات به صورت ۲۴ ساعته و غیرحضوری ارائه شود.
وی افزود: در حال حاضر، سرمایهگذاری جهانی بخش خصوصی در این حوزه به بیش از ۲.۴ تا ۲.۶ تریلیون دلار رسیده و زیرساختهای ایجاد شده در این زمینه به ارزش ۴.۶ تریلیون دلار است که بازگشت سرمایه را در بهرهوری و کاهش هزینهها به همراه داشته است.
چالشهای تحول دیجیتال در بخش دولتی
وی با اشاره به چالشهای موجود، گفت: سازمانهای سنتی تمایل به تغییر ندارند و بیشترین مقاومت نیز از سوی افرادی صورت میگیرد که خود در جشنوارهها رتبههای برتر را کسب کردهاند. علاوه بر این، جذب، نگهداری و توسعه نیروهای متخصص (تلنتها) در بخش دولتی با مشکلات جدی مواجه است.
رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای کشور تاکید کرد که بخش خصوصی میتواند با سرمایهگذاری و ارائه مشاوره در این زمینه نقش موثری ایفا کند.
وی همچنین خواستار برگزاری سمینارهای بیشتر برای تعامل بخش خصوصی و دولت شد و اعلام کرد: در سازمان نظام صنفی رایانهای کشور، ما با بیش از ۲۸ هزار عضو و کمیسیونهای تخصصی متعدد آمادگی داریم تا در برنامههای تحول دیجیتال دولت همکاری کنیم. برای نمونه، کمیسیون هوش مصنوعی ما با همکاری ۵۰۰ شرکت فعال، ظرفیتهای بالایی برای این تحول دارد.
امنیت سایبری، یک اولویت اساسی
جوادی ضمن اشاره به اهمیت امنیت سایبری در تحول دیجیتال از نظارت دقیق و اقدامات دولت در این حوزه تشکر و اظهار کرد که با افزایش استفاده از فناوری اطلاعات، امنیت به یک دغدغه کلیدی تبدیل شده است.
آمادگی بخش خصوصی برای همکاری
وی تاکید کرد که بخش خصوصی آماده است تا با مشارکت در برنامههای تحول دیجیتال و بازنگری فرآیندهای سازمانی، نقش موثری در ارائه خدمات نوین دولتی به مردم و بنگاههای اقتصادی ایفا کند.
امیدواریم با همکاری دولت و استفاده از ظرفیتهای عظیم بخش خصوصی، شاهد تحولی اساسی در ارائه خدمات دولتی باشیم.