به گزارش پایگاه خبری تبریزمن به نقل از خبرگزاری مهر، حمید احمدیه، روز سه شنبه چهارم دی ماه ۱۴۰۳ در همایش راهی به روشنایی، افزود: هدف اصلی مپینا حمایت از انجام پژوهشهای راهبردی در زمینه پیشگیری و درمان بیماریهایی است که بسیاری از آنها در مقیاس وسیع افراد جامعه را مبتلا میکنند. بر همین اساس، با حمایت از پژوهشهای راهبردی میتوانیم گامهای مؤثری در راستای حفظ گوهر بینایی آحاد جامعه بر داریم.
مدیرعامل مؤسسه مپینا اضافه کرد: تعدادی از بیماریها نیز با وجود شیوع کمتر، به علت شدت اثرگذاری بر روی بینایی افراد، تأثیر منفی بسیاری بر روی کیفیت زندگی مبتلایان میگذارند و تبعات اجتماعی زیادی به دنبال دارند.
استاد گروه چشم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه گفت: در تجربه حرفهای خویش به عنوان یک چشم پزشک، همواره شاهد این واقعیت بودهام که انسانها تا زمانی که آسیبی متوجه سلامت چشم آنها نشده است به اهمیت بینایی واقف نیستند، اما کسانی که به هر علت این توانایی را به طور کامل و یا نسبی از دست میدهند آنچنان از نظر روحی دچار اضطراب و نگرانی میشوند که برخورداری از نعمت بینایی را با حفظ جوهر زندگانی قابل قیاس میدانند.
احمدیه با بیان این مطلب که با وجود تمامی پیشرفتهای بزرگی که در دهههای اخیر رخ داده است هنوز تعدادی از مردم کشور به علل گوناگون از کم بینایی و نابینایی رنج میبرند، افزود: امروز در شرایطی که در جمع ما بینایان دست در دست نابینایان حضور دارند، گردهم آمدهایم تا ضمن پاسداشت گوهر بینایی بر این نکته پافشاری کنیم که حفظ بینایی با پاسداری از زندگی برابری میکند.
وی اضافه کرد: همین واقعیت، انگیزه اصلی بنیانگزاران مپینا را تشکیل میدهد که امیدواریم بتوانیم با حمایت از پژوهشهای راهبردی گامهای مؤثری را در راستای حفظ گوهر بینایی آحاد جامعه برداریم.
این استاد گروه چشم دانشگاه در ادامه گفت: به موازات آن، ایجاد شبکههای اجتماعی نیز یکی دیگر از اهداف مهم مپینا را تشکیل میدهد. حضور هموطنان کم بینا در این زنجیره میتواند همانند یک چراغ راهنما مسیر حرکت ما را روشن کند و این امکان را به ما بدهد که جهت یابی صحیحتر و مناسبتری را اتخاذ کنیم.
احمدیه با اشاره به این نکته که امروز در رویداد راهی به روشنایی سخنان دوستانی را شنیدیم که با وجود بینایی کم، با عزمی پولادین و مثال زدنی از مسیرهای دشوار زندگی با موفقیت گذر کردهاند، گفت: این نمونهها برای همگان به مثابه معلمین بزرگی هستند که تلاشهای مستمر و خستگی ناپذیرشان تحسین برانگیز و الهام بخش است.
نخستین رویداد راهی به روشنایی با تجلیل از ۲۰ تن از حامیان فعالیتهای پژوهشی در حوزه بیماریهای چشم و همچنین پنل تخصصی چالشها و معضلات جامعه کم بینا و نابینای کشور برگزار شد. در این رویداد همچنین تجربیات زیسته تعدادی از نابینایان و کم بینایان موفق روایت شد.