به گزارش خبرنگار خبرگزاری مهر، نشست خبری دوازدهمین کنگره بینالمللی، قرآن عترت و سلامت ویژه جامعه پزشکی در فرهنگستان علوم پزشکی ایران برگزار شد، مهدی مصری عضو گروه قرآن عترت و سلامت فرهنگستان علوم پزشکی ایران گفت: در این نشستها، نقش ایمان و معنویت در ارتقا سلامت جسمی و روحی افراد مورد بحث قرار میگیرد.
مصری ادامه داد: قرآن و نهجالبلاغه بهویژه در بخشهای مربوط به سلامت جسم و روح، توصیههایی برای زندگی سالم دارند.
وی افزود: باورهای دینی میتوانند تأثیر شگرفی در خود مراقبتی و پیشگیری از بیماریها داشته باشند. افراد با ایمان، سریعتر میتوانند اقدامات پیشگیرانه و بهداشتی را در زندگی روزمره خود به کار گیرند.
مصری ادامه داد: ارتباطی نزدیک بین ابعاد معنوی انسان و سلامت جسمی او وجود دارد. این همافزایی بین ایمان و بهداشت، میتواند به بهبود سطح کیفیت زندگی انسانها و حفظ سلامت جامعه کمک کند.
وی همچنین بر لزوم گنجاندن این مفاهیم در برنامههای آموزشی و تحقیقاتی دانشگاهها و مؤسسات علمی تأکید کرد و گفت: برای بهرهبرداری بهتر از این مبانی، این حرکت میتواند به افزایش آگاهی عمومی در زمینه پیشگیری از بیماریها و ارتقا کیفیت زندگی افراد جامعه کمک کند.
در ادامه نشست، جواد باقری رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت در ارتباط مجازی با فرهنگستان علوم پزشکی ایران گفت: کنگره بینالمللی قرآن و سلامت در تاریخ ۲۳ و ۲۴ بهمنماه سال جاری در دانشگاه تهران برگزار میشود.
وی افزود: این کنگره بهمنظور گسترش فرهنگ قرآن و تأثیر آن بر سلامت جامعه، به ویژه در حوزه دانشگاههای علوم پزشکی، برگزار خواهد شد.
به گفته باقری؛ در این کنگره، علاوه بر حضور نخبگان و برگزیدگان قرآنی دانشگاهها، برنامههای ویژهای برای تبادل تجربیات علمی در زمینههای قرآنی و سلامت در نظر گرفته شده است.
جواد باقری ضمن تأکید بر اهمیت این رویداد، از نقش کلیدی دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی در ترویج آموزههای قرآن در علوم پزشکی سخن گفت و اظهار داشت که این کنگره فرصتی طلایی برای ارتقا همافزایی بین دانشگاهها و مراکز پژوهشی کشور در حوزه قرآن و سلامت است.
باقری همچنین افزود که در این کنگره، برنامههای متنوعی از جمله جشنواره برگزیدگان قرآنی، سخنرانیهای علمی و کارگاههای آموزشی برگزار خواهد شد تا پژوهشگران، استادان و دانشجویان دانشگاههای مختلف در راستای پژوهشهای قرآنپژوهی و تأثیر آن بر بهداشت و سلامت بدن و روان به بحث و تبادل نظر بپردازند.
رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت در پایان از تمامی همکاران دانشگاهها و مراکز علمی درخواست کرد تا در برگزاری این کنگره مشارکت فعال داشته باشند و با همکاری بیشتر در جهت پیشبرد اهداف علمی و قرآنی این رویداد گام بردارند.