علیرضا چیذری رئیس انجمن صنفی تولید، تأمین، توزیع و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی و دارویی، در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: رشد ۸ درصدی با ثبات اقتصادی به وجود میآید، حضرت آقا از وضعیتهایی که پیش آمده و دستاندازهایی که برای تولید، سختگیریها در صدور مجوزها و کم لطفی مسئولین، چند بار گله کردند. البته ایشان اظهار لطف و دلجویی از بقیه کردند، اما بهترین بستر پیشرفت، بستر ثبات است، باید از جراحیهای اقتصادی سالانه چند بار، جلوگیری کنیم تا امنیت سرمایه گذاری به وجود بیاید.
وی افزود: مهمترین بخش، صلح و آرامش جامعه است که خدا را شکر داریم و مسئله بعدی، برنامهریزیهای صحیح اقتصادی برای ثبات ارزش پول ملی است که بتوانیم یک بستر تحقیقاتی، ثباتی و علمی داشته باشیم و در آن بستر بتوانیم برنامهریزی کنیم. مثلاً وقتی دو سال تغییر نرخ ارز نداشته باشیم قطعاً پیشرفت تولید و سرمایه گذاری و گردش پول را خواهیم داشت ولی وقتی یک باره جهش ۴۰ تا ۶۰ درصدی در ارزش پول ملی آن هم به صورت منفی به وجود میآید، سرمایهگذار از اینکه سرمایه گذاری کند؛ میترسد و پولش را تبدیل به آن چیزی میکند که خودش باعث تورم است. به طوری که ملک، طلا و ارز می خرد که ارزش پولش را حفظ کند، به جای اینکه سرمایه گذاری کند.
چیذری ادامه داد: هیچ وقت با جهشهای ارزی و عدم ثبات حتی رشد اقتصادی یک درصدی هم اتفاق نمیافتد، در بهترین حالت وضعیت همان میماند. برای کشوری که طبق آماری که وزیر اقتصاد اعلام کرد ۲۸ میلیارد دلار تراز مثبت ارزی دارد، جهشهای نرخ تقریباً ۴۰ تا ۵۰ درصدی را شاهد هستیم، یک گریز سرمایه و عدم ثبات است و غیر ممکن است رشد ۸ درصدی را به جز در پایه پولی ایجاد کند. برای اینکه دولت ما به التفاوتها را پوشش دهد، مجبور است متناسب با رشد نرخ ارز، کاهش ارزش پول ملی، ریال چاپ کند که باعث عدم ثبات اقتصادی و تورم پیش میآید.
وی با عنوان این مطلب که در بستر تورمهای دور رقمی و کاهش ارزش پول ملی، سرمایه گذاری و رشد تولید اتفاق نخواهد افتاد چون مواد اولیه گران خواهد شد، افزود: توان مصرف کننده در خرید قطعاً به نسبت تورم و بالاتر از آن، پایین خواهد آمد و وقتی خرید و فروش انجام نشود، تولید و سرمایه گذاری انجام نمیشود؛ در نتیجه این رشد محقق نخواهد شد.
رئیس انجمن صنفی تولید، تأمین، توزیع و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی و دارویی تاکید کرد: تا نتوانیم ثبات اقتصادی در جامعه داشته باشیم، نرخ سود بانکها را متناسب با میزان نیاز سرمایهگذاری نگه داریم و نشان دهنده اقتصاد پویا باشیم مثل سودهای دو درصدی، نمی گویم مثل ژاپن منفی باشیم اما ۴ درصدی و ۵ درصدی که در کشورهای پیشرو وجود دارد که سرمایهگذار بتواند از منابع ملی استفاده کند و تا زمانی که اینگونه نباشد، این رشد متأسفانه و شوربختانه فقط روی کاغذ خواهد بود و محقق نمیشود.