به گزارش تبریز من، یعقوب هوشیار شهردار تبریز در ششمین نشست خبری خود با اصحاب رسانه شرکت کرد که در ذیل به صحبت های وی به تفصیل می پردازیم:
در حوزه ورزش، یک نکته اساسی وجود دارد که نیازمند همراهی و همفکری مردم است. باید با هم توافق کنیم که آیا وضعیت کنونی تبریز شایسته مردم این شهر است؟ پاسخ واضح است: خیر. این مسئله به تمامی حوزهها مرتبط میشود. اگر بخواهیم شرایط کنونی را با گذشته مقایسه کنیم، شاید در بعضی حوزهها پیشرفتهایی نسبی داشتهایم، اما همچنان این دستاوردها با ایدهآلهای مردم فاصله زیادی دارد.
ما در نشست اول خبری، در مورد اولویتهایمان صحبت کردیم و امروز قصد داریم درباره سه عملکرد اصلی خود توضیح دهیم. در حوزه ورزش، شاهد بودیم که در دوره پنجم شورای شهر، چندین سازمان از جمله سازمان ورزش منحل شدند. در حالی که در اواخر دوره شورای چهارم، بیش از ۲۰ تیم حرفهای در سطح ملی و بینالمللی فعالیت داشتند که ناگهان از بین رفتند. این عملکردها به وضوح قابل مشاهده است؛ چرا که بدون بستر مناسب، ورزشکاران ما نمیتوانند معجزه کنند. ما نیازمند آموزش، حمایت، استعدادیابی و تربیت ورزشکاران در آکادمیهای مختلف هستیم تا بتوانیم در آینده از آنها انتظار موفقیت در تیمهای ملی را داشته باشیم.
در حوزه ورزشهای همگانی نیز پیشرفتهایی حاصل شده است. ما در کشور، دو سال پیاپی مقام اول ورزشهای همگانی را کسب کردیم و اخیراً نیز در زمینه توسعه حوزه ورزش تبریز، مقام اول را به دست آوردیم. همچنین، ۷۵ پروژه ورزشی تکمیل یا در آستانه تکمیل است و در مناطق کمبرخوردار نیز طرحهای ورزشی اجرا شده است.
در حوزه آسفالت:
طی سه سال گذشته، بیش از یک میلیون تن آسفالت در تبریز استفاده شده است که از لحاظ آماری یک رکورد محسوب میشود. با این حال، هدف ما صرفاً هزینهکرد بودجه نیست، بلکه جبران عقبماندگیهای این حوزه است. تا پایان سال ۱۴۰۴، پیشبینی میکنیم که به ۶۰۰ هزار تن آسفالت برسیم. اگر در برخی مناطق، کیفیت آسفالت نامطلوب بوده، هزینه تعمیر آن بر عهده پیمانکاران است و ما تلاش داریم نظارت بر کیفیت آسفالتها را افزایش دهیم.
در حوزه گردشگری:
طی شش ماه نخست سال، آمارها نشان میدهد که ظرفیت هتلها و هتلآپارتمانهای تبریز تقریباً تکمیل بوده است. این موضوع نشاندهنده افزایش جذب گردشگر به دلیل آبوهوای معتدل و موقعیت شهر تبریز است. با این حال، توسعه گردشگری نیازمند عوامل مختلفی است؛ از جمله رویدادهای بینالمللی و تورنمنتهایی که میتوانیم در تبریز برگزار کنیم تا گردشگران بیشتری را جذب کنیم. این امر باعث رونق اقتصادی شهر خواهد شد و نیازمند زیرساختهای مناسب است.
پارک حاشیهای:
شرکت مسئول پارک حاشیهای، گاهی گزارشهایی از برخورد نامناسب با مردم و دریافت مبالغ اضافی داشته است. برای حل این مشکلات، شهرداری با طراحی یک اپلیکیشن، امکان مدیریت پارک حاشیهای را فراهم کرده است. اکنون مردم میتوانند بدون دغدغه، بدون پرداخت مبلغ اضافی و بدون تعامل با افراد، هزینه پارک خود را پرداخت کنند. تلاش داریم با تبلیغ گسترده این اپلیکیشن، استفاده از آن را برای همه شهروندان رایج کنیم. تا کنون شکایتی در این زمینه گزارش نشده است.
سنگفرشها:
در این دوره، هدف ما تغییر نگرش عمومی نسبت به برخی پروژهها بود که یکی از مهمترین آنها سنگفرش معابر است. این پروژه نسبت به آسفالتریزی پیچیدگیهای بیشتری دارد. در سال ۱۴۰۳، بیش از ۱۰۰ محله خواستار اجرای سنگفرش بودند.
نقش شهرداری در میزبانی نوروزی:
شهرداری تبریز در سه حوزه اصلی برای میزبانی از میهمانان نوروزی ورود کرده است:
۱٫ معرفی ظرفیتها: تلاش میکنیم تبریز را با فرهنگ غنی مردم آن به طور شایسته معرفی کنیم. رسانهها در این زمینه نقش مهمی دارند.
۲٫ استقبال از بهار: امسال در ۴۱ مورد، وظایف مشخصی به مناطق ابلاغ شده که نتایج آن به زودی دیده خواهد شد.
۳٫ آمادگی برای بحرانها: علیرغم عدم اعلام رسمی، آمادگی لازم برای مدیریت بحرانهای آبوهوایی وجود دارد.
یادگار امام و تراکتور:
مجموعه یادگار امام تنها مختص فوتبال نیست و ظرفیتهای فراوانی دارد که باید از آنها بهره برداری شود. متأسفانه استخر قهرمانی این مجموعه که ساخت آن از ۲۲ سال پیش آغاز شده، هنوز تکمیل نشده است. این پروژه، به دلیل تغییر متدهای ساخت، دیگر قابلیت تکمیل در قالب طرح اولیه را ندارد. اگر این استخر ۱۵ سال پیش به بهرهبرداری میرسید، اکنون شاید در رشتههای شنا و شیرجه قهرمانان بسیاری داشتیم.
علاوه بر این، پیست دوچرخهسواری یادگار امام همچنان بلااستفاده مانده است. یادگار امام تنها به فوتبال و تیم تراکتور محدود نمیشود؛ این مجموعه دارای زمینی ۲۰۰ هکتاری است که پتانسیل زیادی دارد. ما آمادگی خود را به دولت قبلی و فعلی اعلام کردهایم، اما تاکنون اقدامی صورت نگرفته است. با این حال، خیابانهای اطراف ورزشگاه ترمیم شده، آسفالتریزی انجام گرفته و سرویسهای بهداشتی تجهیز شدهاند.
پروژههای دیگر:
– میدان آذربایجان: در مدت زمان کوتاهی نمای بیرونی این میدان اصلاح شده و در آینده به نورپردازی آن خواهیم پرداخت.
– مقبرهالشعرا: مقایسه وضعیت مقبرهالشعرا در سال ۱۴۰۰ و وضعیت کنونی آن نشاندهنده پیشرفت قابل توجهی است. شهرداری علیرغم اینکه وظیفهای در این زمینه نداشت، به موضوع ورود کرد. با این حال، برای تکمیل پروژه نیازمند تصمیمگیری و تخصیص بودجه هزار میلیارد تومانی توسط دولت هستیم.