0

تخته‌سنگ دکوری در مدرسه،‌ گنجی قیمتی از آب درآمد

  • کد خبر : 103263
  • ۲۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۲:۲۱
تخته‌سنگ دکوری در مدرسه،‌ گنجی قیمتی از آب درآمد

کارشناسان دریافتند تخته سنگی که به‌عنوان دکور در سالن مدرسه استرالیایی نمایش داده می‌شد، پوشیده از ردپای دایناسورها است.

به گزارش خبرآنلاین، تخته‌سنگی که به‌عنوان دکور در سالن دبیرستان روستایی در استرالیا استفاده می‌شد، پوشیده از ردپاهای دایناسور بود؛ اما حدود ۲۰ سال طول کشید تا کسی متوجه آن شود. این ردپاهای کوچک توسط چندین دایناسور گیاه‌خوار کوچک دوپا در اوایل دوره ژوراسیک ایجاد شده‌اند. تیم پژوهشی یافته‌های خود را در مطالعه‌ای که ۱۰ مارس در مجله Historical Biology  منتشر شده است، توصیف کرده‌اند.
به نقل از زومیت، دبیرستان دولتی بیلولا در شرق استرالیا در نزدیکی معدن زغال‌سنگ کالاید قرار دارد. کارگران در این عملیات بزرگ اغلب سازندهای سنگی را منفجر می‌کنند تا به منابع موردنظر خود دسترسی پیدا کنند.
حدود ۲۰ سال پیش، زمین‌شناسی که در این محل کار می‌کرد، متوجه سازندی سنگی شد که روی آن ردپاهایی شبیه به ردپای مرغ دیده می‌شد که البته به جای چهار یا پنج انگشت، فقط سه انگشت داشت. زمین‌شناس سنگ را برداشت و آن را به دبیرستان دولتی بیلولا اهدا کرد که همسرش در آن‌جا تدریس می‌کرد. سال‌ها، این تخته‌سنگ به‌عنوان نمادی از تاریخ زمین‌شناسی منطقه در مدرسه نمایش داده می‌شد.

پس از توجه رسانه‌های محلی به فسیل‌های تازه کشف‌شده دایناسور در منطقه در سال ۲۰۲۱، مدرسه تصمیم گرفت از کارشناسان بخواهد سنگ مربوط به معدن زغال‌سنگ را به دقت بررسی کند. آنتونی رومیلیو، دیرینه‌شناس دانشگاه کوئینزلند، از دبیرستان مذکور بازدید کرد و به سرعت به اهمیت تخته‌سنگ پی برد.
در مطالعه جدید، رومیلیو و همکارانش مجموعاً ۶۶ ردپای فسیل‌شده از ۴۷ دایناسور مختلف را در بخشی به طول تقریبی ۲۸۰ سانتی‌متر مربع از سنگ مستند کردند.
پژوهشگران پس از تجزیه‌وتحلیل قالب‌های ساخته‌شده از ردپاها، نتیجه گرفتند ردپاها متعلق به دایناسور گیاه‌خواری به نام آنوموپوس اسکامبوس (Anomoepus scambus) بوده است که اوایل دوره ژوراسیک، یعنی حدود ۲۰۰ میلیون سال پیش زندگی می‌کرد. آنوموپوس اسکامبوس جانوری نسبتا کوچک بود که ارتفاع پاهایش از ۱۰ تا کمی بیش از ۳۰ سانتی‌متر متغیر بود.

رومیلیو می‌گوید کشفیاتی مانند آنچه در دبیرستان بیلولا رخ داد، نشانگر این موضوع است که عملیات معدن‌کاری باید با دقت و احتیاط انجام شوند. او می‌افزاید، زمانی این تصور وجود داشت که امکان استخراج و حفظ ردپای دایناسورها در عملیاتی مانند استخراج معدن به روش روباز وجود ندارد؛ زیرا به شدت تخریب‌کننده است. اما این تصور اشتباه است و امکان یافتن و حفظ چنین فسیل‌هایی در این عملیات‌ها وجود دارد.
۵۸۵۸

لینک کوتاه : https://tabrizeman.ir/?p=103263

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.