0

بیمارستان‌های به جا مانده از جنگ جهانی دوم!

  • کد خبر : 107977
  • ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۶
بیمارستان‌های به جا مانده از جنگ جهانی دوم!

وجود بیمارستان هایی به جا مانده از دوران جنگ جهانی دوم در کشور، نشان از یک واقعیت تلخ دارد و آن هم، بی عدالتی در نظام سلامت است.

به گزارش پایگاه خبری تبریزمن به نقل از خبرگزاری مهر، وجود ساختمان‌های فرسوده برخی از بیمارستان‌های کشور، زنگ خطری برای زمان بحران است. در هنگام وقوع حوادث طبیعی و غیر مترقبه، اولین پایگاه خدمات رسانی به مصدومان این قبیل حوادث، مراکز درمانی هستند. حالا اگر قرار باشد این مراکز در زمان حادثه محل بحران باشند؛ تکلیف چه خواهد بود.

موضوع بیمارستان‌های فرسوده فقط مختص به مناطق محروم و دور افتاده کشور نیست و در همین کلانشهر تهران نیز با چنین مشکلی مواجه هستیم.

بر اساس گزارش‌های وزارت بهداشت، سازمان آتش نشانی و…، تعداد زیادی از ساختمان بیمارستان‌های پایتخت، از شرایط استحکام لازم برخوردار نیستند و لازم است نسبت به نوسازی آنها اقدام شود.

مقاوم سازی نشدن بیمارستان در مناطق زلزله خیز

حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با انتقاد از وضعیت ساخت بیمارستان‌ها در مناطق زلزله خیز مانند مسجدسلیمان، گفت: مگر نمی‌دانستند که این منطقه زلزله‌خیز است، چرا در ساخت بیمارستان‌ها استانداردهای مقاوم‌سازی رعایت نشده است، چرا با مقصران برخورد قضائی نشده و مجازات صورت نگرفته است، اینها ضعف در سیستم اجرایی را نشان می‌دهد.

حاتم بوستانی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اهواز، با اشاره به پیامدهای جنگ تحمیلی بر توسعه استان خوزستان، گفت: پس از جنگ، خوزستان به استانی تبدیل شد که هیچ‌گاه شاخص‌هایش به شرایط پیش از جنگ بازنگشت. برخی از شهرهای بزرگ استان هنوز بیمارستان ندارند و برخی دیگر دارای بیمارستان‌هایی هستند که قدمت آنها به دوران جنگ جهانی دوم بازمی‌گردد.

وی افزود: خوزستان یکی از مهمان پذیرترین و پرترددترین استان‌های کشور است، اما در ۴۰ تا ۵۰ سال گذشته هیچ بیمارستان جدیدی در بسیاری از مناطق ساخته نشده است. باید نگاهی ویژه به توسعه سلامت در خوزستان داشت. ما در چاه عدم توسعه افتاده‌ایم و نیازمند اراده‌ای هستیم که ما را از این وضعیت خارج کند.

تعدادی از بیمارستان‌ها اخطار فرسودگی دارند

نادر توکلی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران، درباره وضعیت فرسودگی، بازسازی و جایگزینی بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه، گفت: به صورت مستند مشخص است که تعدادی از بیمارستان‌ها اخطار فرسودگی دارند و از مجموعه این دانشگاه نیز بیمارستان حضرت رسول جزو این بیمارستان‌ها بود.

وی همچنین با اشاره به بیمارستان لولاگر، افزود: بیمارستان لولاگر نیز به دلیل شرایط خاصی که داشت بخش بستری بیمارستان به دلیل فرسودگی تعطیل شد و به دنبال جایگزینی برای آن هستیم. اما کلینیک‌های سرپایی این بیمارستان فعال هستند.

توکلی درباره بیمارستان فیروزآبادی نیز گفت: این بیمارستان هم جایگزین شده و ساختمان جدید بیمارستان شهدای هفتم تیر هم در حال ساخت است. بیمارستان شهدای یافت‌آباد هم فرسوده است. در بیمارستان امام حسین نیز در کنار بیمارستان طرح توسعه داریم.

تعلل در ایمن‌سازی بیمارستان‌های فرسوده

میانگین عمر مفید بیمارستان‌های کشور تنها ۳۰ تا ۴۰ سال است و بسیاری از مراکز درمانی در ساختمان‌هایی فرسوده و غیراستاندارد فعالیت می‌کنند. در حالی که بیمارستان‌های بین‌المللی در تلاش برای دستیابی به استانداردهای برتر جهانی هستند، بیمارستان‌های ایران با چالش‌های متعددی مواجه اند که آنها را از این استانداردها دور می‌کند.

مهرداد لاهوتی عضو کمیسیون عمران مجلس، معتقد است؛ تعلل در ایمن‌سازی بیمارستان‌های فرسوده، بی‌توجهی به سلامت مردم است و در صورت تداوم این رویه قوه قضائیه و دادستانی باید ورود کنند.

وی افزود: همه بیمارستان‌های ناایمن و پرخطر در پایتخت شناسایی شده‌اند اما مشخص نیست چرا در ایمن سازی آنها تعلل می‌شود. تعلل در ایمن سازی مراکزی که باید در زمان بحران خدمات رسانی کنند، به هیچ وجه جایز و شایسته نیست و نشانه بی‌توجهی به جان و سلامت مردم است.

بر اساس گزارش وزارت بهداشت، قدمت برخی از بیمارستان‌های کشور به ۱۰۰ سال می‌رسد و ایمن سازی آنها کار راحتی نیست.

اعتباری که سال گذشته معاونت درمان وزارت بهداشت برای ایمن سازی بیمارستان‌های کشور اعلام کرده بود، نزدیک به ۱۸ هزار میلیارد تومان بوده است.

لینک کوتاه : https://tabrizeman.ir/?p=107977

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.