به گزارش تبریزمن به نقل از خبرگزاری مهر، محمد محسن صدر در مراسم افتتاحیه رویداد ” نقش تنظیم گری ۵G-AIoT در توسعه اقتصاد دیجیتال” که امروز در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد با اظهار تأسف و ناراحتی درباره حادثه بندرعباس گفت: دلیل اصلی از بین رفتن این کانتینرها سه کلید واژه اساسی دارد که در این رویداد از آن صحبت میشود، این عبارات شامل اقتصاد دیجیتال، زیرساخت و تنظیم گری است.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران افزود: وقتی صحبت از حوزه اقتصاد دیجیتال میشود باید توجه داشت که آیا زیر ساخت مناسب را داریم یا اگر داریم برای توسعه آن چکار باید کنیم، وقتی زیر ساخت مناسب تبادل داده نباشد تحقق اقتصاد دیجیتال امکان ندارد.
وی افزود: تا زمانی که بستر تبادل داده مهیا نباشد، سخن گفتن از هوش مصنوعی یا Industry ۴.۰ فقط در حد شعار باقی میماند. باید داده را از حالت انحصاری خارج کنیم. نگاه به داده نباید امنیتی و محدودکننده باشد. دادهها ابزار توسعهاند، نه صرفاً منابعی برای حفاظت.
صدر ادامه داد: لازم است از داده محافظت شود اما نه اینکه از آن استفاده نکنیم، بلکه باید اجازه دسترسی به کسب و کار را به وسیله دادهها داد. چرا در حادثه بند شهید رجایی باید ۱۳۰ هزار کانتینر در بندرعباس دپو شود و اگر سوال شود نمیتوانند گزارشی داشبوردی ارائه کنند که مشخصات آنها به چه صورتی بوده است.
وی گفت: توسعه فناوریهای نوین و دادهها به راحتی میتوانست از بروز این مشکلات جلوگیری کرد.
وی افزود: باید واژه هوش مصنوعی و تحول دیجیتال را از فانتزی خارج کنیم، ابعاد هوش مصنوعی کاملاً مشخص است یکی داده و یکی پردازش است، یکی از عمده مسائلی که داریم موضوع داده است موضوعی که سازمان فناوری اطلاعات به عنوان متولی تلاش میکند فضای دستیابی و کسب و کار را برای دادههای ما فراهم کند.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران افزود: سنگاپور یک جزیره کوچک و پرترافیک است که با مسیر حکمرانی داده و توسعه شبکه زیرساختی و اقتصاد دیجیتال این کار را انجام میدهند، ای کاش مقاومتها را بشکنیم و اجازه به سیستمهای جدید بدهیم. سال هاست از جی نف صحبت میشود اما وقتی سراغ قانون دوام میرویم محفوظ مانده است چون ابزار دقیق برای ورود و خروج کالا نداریم.
وی گفت: دستگاهها باید برنامه تحول دیجیتال داشته باشند باید بدانیم که به چه قانون و مقرراتی نیاز دارد نه اینکه بعد از مدتی بگوییم داده نداریم، بنابراین یکی از هدف اصلی ما حکمرانی داده در کشور است اینکه یک نظر واحد در مورد داده داشته باشیم، همچنین باید از مسیر امن امکان تبادل داده را فراهم کنیم.
صدر با بیان اینکه ناترازی انرژی، صنایع بزرگ را زمینگیر کرده است، گفت: ما برنامهای ملی برای رفع این مشکل طراحی کردهایم و در چهار پایلوت، همراه با بخش خصوصی به دنبال پیادهسازی مدلهایی هستیم که در آنها مصرف انرژی هوشمندانه شود. وزارت ارتباطات برنامه دارد به وسیله این طرح ۳۰ درصد انرژی کشور را ذخیره کند.