0

ربات کوچک چینی جهان را نجات می‌دهد

  • کد خبر : 113860
  • ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲۲:۲۱
ربات کوچک چینی جهان را نجات می‌دهد

محققان چینی یک ربات بسیار کوچک ۲۵ گرمی را ساخته‌اند که می‌تواند دنیا را نجات دهد! اما مگر این ربات چه قدرتی دارد؟

به گزارش خبرآنلاین، تیمی از محققان دانشگاه‌های چینهوا و بیهانگ در چین از کوچک ترین ربات متحول شونده جهان رونمایی کرده‌اند که قادر است هم بر روی زمین حرکت کند و هم در هوا پرواز کند. این ریزربات بی‌سیم، با الهام از قطعات لگو طراحی شده و برای سازگاری در محیط‌های چالش‌برانگیز مانند مناطق فاجعه‌زده ایده‌آل است.
این ربات که تنها ۹ سانتی‌متر طول و ۲۵ گرم وزن دارد، در آزمایش‌های فضای باز توانایی‌های چشمگیر خود را نشان داد.
به نقل از گجت‌نیوز، این ریزربات توانست از موانع پرواز کند، به نرمی فرود بیاید و سپس برای حرکت بر روی زمین تغییر شکل دهد. توانایی آن در مسیریابی در شیب‌ها، سطوح گوه شکل و فضاهای تنگ در ارتفاعات مختلف با تغییر شکل، آن را برای محیط‌های پیچیده بسیار مناسب می‌سازد.

قلب تپنده این دستگاه، یک محرک تغییر شکل‌دهنده پیشگامانه است که انرژی را به حرکت تبدیل می‌کند. این محرک که با استفاده از پلیمرهای منحصربه‌فرد حساس به حرارت ساخته شده، می‌تواند خم شود، قفل شود و شکل خود (همگی تنها با یک منبع انرژی الکتروترمال) را حفظ کند. این طراحی فشرده و در عین حال بسیار مؤثر است و بر چالش طراحی‌های قبلی که با هدف دوگانه تغییر شکل و قفل کردن مشکل داشتند، غلبه می‌کند.

با ترکیب ماژول‌های محرک کوچک با دامنه‌های حرکتی متنوع، تیم تحقیقاتی توانست طیفی از طرح‌های رباتیک، از جمله یک ترانسفورمر، یک هواپیما و حتی یک لاک‌پشت را با استفاده از تکنیکی مشابه ساخت و ساز با لگو بسازد. این فناوری ماژولار، ایجاد ربات‌های پیچیده‌ای را که می‌توانند با فعالیت‌ها و شرایط مختلف سازگار شوند، امکان‌پذیر می‌سازد.
محققان معتقدند این فناوری محرک نه تنها دنیای رباتیک را متحول می‌کند، بلکه می‌تواند در دستگاه‌های پزشکی، سیستم‌های نمایشگر سه‌بعدی پویا و ابزارهای بازخورد لمسی برای واقعیت مجازی و واقعیت افزوده نیز کاربرد داشته باشد.
قابلیت‌های تغییر شکل و قفل‌شوندگی قوی این محرک‌ها، همراه با توانایی حمل وزن، راه را برای ساخت اسکلت‌های بیرونی پیشرفته‌ای که ابزارهای عملکردی مختلفی را در خود جای می‌دهند، هموار می‌کند.
این نوآوری راه را برای کاربردهای آتی در جستجو و نجات، دستگاه‌های پزشکی پیشرفته، و ماشین‌های هوشمندی که قادر به تغییر شکل برای برآورد نیازهای مختلف هستند، هموار می‌کند. جزئیات تحقیقات این تیم در ژورنال معتبر Nature Machine Intelligence منتشر شده است.
۵۸۵۸

لینک کوتاه : https://tabrizeman.ir/?p=113860

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.