تبریزمن – جواد مغربی: شوراها به عنوان پل ارتباطي بين مردم و مسوولين دستگاههای اجرايی و انتقالدهنده نيازمندیهای آنان به مسوولين میباشند. اجراي اصول فصل هفتم از قانون اساسي در سال 1377 و برگزاری انتخابات شوراهاي اسلامي شهر و روستا، اولين گام در جهت واگذاری قدرت به مردم در شوراهای اسلامی شهرها و روستاها برداشته شد. شوراها براساس اصل يکصدم قانون اساسی با هدف تسريع در انجام برنامههای اجتماعی، فرهنگی، اقتصادس و… از طريق مشارکت و همکاری مردم جهت اداره امور در نقاط مختلف شهر و روستا تشکيل گرديد.
شوراي اسلامی شهر طبق قانون دو وظيفه اصلی در پارلمان شهری عهدهدار میباشد، قانونگذاری و نظارت بر عملکرد شهرداری که نقش و مشارکت مردم در حل مسايل و مشکلات شهری بسيار حايز اهميت است زيرا شهروندان عامل اصلی توجهات در طرحهای توسعه شهری، مسايل اجتماعی، فرهنگي و… ميباشند و عدم توجه به آن يعني شکست آن طرحها و برنامهها که ما براي آنها برنامهريزي و طراحي میکنيم.
لذا اينجاست که نقش و مشارکت مردم در تصميمگيريها هويدا میشود و يکی از علتهای مهم شکست برنامهها در مديريت شهری عدم توجه به خواستهها و تمايلات کساني است که ما براي آنها طرح و برنامهريزی انجام میدهيم.
شوراها به عنوان پل ارتباطي بين مردم و مسوولين دستگاههاي اجرايي و انتقال دهنده نيازمنديهای آنان به مسوولين میباشند.
با توجه به توسعه شهرنشيني و رشد روزافزون جمعيت شهري، شهرها با مشکلات عديده اجتماعي، اقتصادي و فرهنگي روبرو هستند و براي اداره امور شهر نياز به يک سيستم مديريت يکپارچه شهري ميباشد که بتوان با برنامهريزی مدون و با همکاری تمامی نهادهای ذيربط در جهت رفع نيازمندیهای شهر گام برداشت.
شوراهای اسلامي به عنوان يکي از نهادهای تصميم گيرنده و نظارتکننده بر امور شهری میتوانند تاثيرگذاري مثبتي در توسعه حقوق شهروندی داشته باشند و به عنوان يک نهاد مردمی متولي امور محلی میتواند با تلاش و جديت در جلب مشارکت مردم و بخش خصوصی و با استفاده از توانايیهای مالی و فکري آنان گامهای مثبتی در زمينه اجرای طرحها و پروژههای زيربنايی در توسعه عمران شهری ايفا نمايند.
امید است، مردم با انتخاب آگاهانه و هوشمندانه به افراد متخصص، جوان و باتجربه رای دهند تا شاهد توسعه شهری و رساندن به جایگاه شایستهاش باشد.
جواد مغربی؛ عضو شورای اسلامی شهر باسمنج