12

افزايش ۲ برابري ظرفيت توليد مرغ در آذربايجان‌شرقي تا پايان سال/ ۲۱ درصد از صادرات غيرنفتي استان مربوط به بخش کشاورزي

  • کد خبر : 24891
  • ۰۹ شهریور ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۶
افزايش ۲ برابري ظرفيت توليد مرغ در آذربايجان‌شرقي تا پايان سال/ ۲۱ درصد از صادرات غيرنفتي استان مربوط به بخش کشاورزي
رئيس سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان شرقي گفت: با صدور مجوزهاي جديد احداث مرغداری و ساماندهی مرغداری‌های غيرمجاز استان، ظرفيت توليد مرغ استان تا پايان سال ۱۴۰۰ حدود دو برابر مي‌شود.

به گزارش آژانس خبری تبریزمن به نقل از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان، اکبر فتحي همزمان با آخرین روز هفته دولت، در ويدئوکنفرانس خبری با اصحاب رسانه در تشريح اقدامات اين سازمان طي سال گذشته، اظهار کرد: بخش کشاورزي نيز همچون ساير بخش‌های اقتصادی کشور در دوران شيوع کرونا با مسائلی مواجه شد و در سال ۹۹، مصرف محصولات کشاورزی به خصوص مرغ و گياهان زينتي کاهش يافت که اين امر در برنامه ريزی‌ها پيش‌بينی نشده بود.
وی افزود: با توجه به کاهش مصرف مرغ، توليدکنندگان اين حوزه دچار ضرر شده و جوجه‌ريزی را کاهش دادند اما اين امر نيز مشکلاتی در بازار مرغ ايجاد کرد که سازمان جهادکشاورزي وارد عمل شده و شرکت پشتيباني دام مکلف به خريد توليدات مازاد شد و دولت نيز اقدام به اعمال راهکارهای حمايتی براي توليدهای متضرر از کرونا کرد.
وي ادامه داد: دولت، تسهيلات با بهره کم را به توليدکنندگان بخش کشاورزی اختصاص داد اما با توجه به پايين بودن مبالغ اين تسهيلات، کشاورزان رغبت چندانی برای دريافت آن نداشتند.
فتحي با اشاره به چالش تامين نهاده‌های دامی در سال‌زراعی جاری، گفت: بسته شدن گمرک و تحريم‌‌های اقتصادی ايران باعث شد تا در تامين نهاده‌‌های دامی دچار مشکل شويم آذربايجان‌شرقی در اين راستا به صورت مستقيم وارد عمل شده و اقدام به واردات نهاده ‌ها با همکاری صندوق حمايت از توسعه بخش کشاورزی کرد و چالش نهاده دامی را نسبت به ساير استان‌‌ها کاهش داد.
وي افزود: تخم‌مرغ نيز روندی تقريباً مشابه مرغ طی کرده ولی اکنون با اعمال سياست‌ها و بهره‌مندی از ظرفيت تشکل‌ مربوطه، قيمت اين محصول تعديل يافته و به نفع مصرف کننده و توليدکننده است.
وی در خصوص اقدامات جهادکشاورزی استان در راستاي عدم مواجهه با مشکلات اخير بازار مرغ، گفت: مجوز احداث مرغداری که در دوره نوسانات بازار مرغ، کلاً ممنوع شده بود، با پيگيري سازمان، مجوز ساماندهی واحدهای مرغداری غيرمجاز و احداث مرغداری‌های جديد گرفته شده و تاکنون نيز تقاضاهای خوبي برای احداث مرغداری‌های جديد ارائه شده است.

▪️افزایش تغییر غیرمجاز اراضی کشاورزی در دوران کرونایی

رئيس سازمان جهادکشاورزی آذربايجان شرقی ادامه داد: در مقطع زمانی نوسانات بازار، ساخت وسازهای غيرمجاز و تغيير کاربری اراضی کشاورزی نيز افزايش يافته و گشت‌های امور اراضی متاثر از وضعيت کرونا همانند سال‌های گذشته و امروز، عمل نکردند اين چالش باعث افزايش مشکلات بخش کشاورزی شده و اکنون در حال برخورد با اين ساخت و سازها براساس قانون هستيم.
وي در بخش ديگري از سخنان خود، با اشاره به افزايش کشتار دام.ها به خصوص دام‌های مولد و ماده، اظهار کرد: در پنج ماهه گذشته نسبت به مدت مشابه سال قبل، کشتار دام‌های سبک و سنگين استان دو برابر شده است.
وي با اشاره به مشکل افزايش قيمت هويج در کشور، اظهار کرد: تاثير رواني که يک مطلب با عنوان موثر بودن مصرف هويج بر درمان کرونا بر عموم گذاشت، منجر شد تا با افزايش مصرف و قيمت محصول مواجه شويم اما توليد هويج استان همچنان به روال گذشته ادامه دارد و ۴۰ هزار تن محصول توليد می‌شود.
فتحی افزود: با توجه به اين‌که در پيک برداشت هويج استان‌های جنوبي قرار داريم و محصول ما نيز در مهرماه برداشت می‌شود، با افزايش عرضه هويج به بازار پيش‌بينی می‌کنيم مشکل قيمت آن حل شده و به زير ۱۰ هزار تومان برسد. در خصوص برنج ايراني نيز با يک حباب قيمتي مواجه هستيم که اين افزايش قيمت به دليل فصل برداشت هست و در صورت اتمام برداشت تمامی محصول، قيمت برنج کاهش خواهد يافت و به قيمت واقعی خود می‌رسد.
وي با اشاره به خريد تضميني گندم استان نيز اظهار کرد: امسال ۴۵۰ الي ۵۰۰ هزار تن توليد گندم داشتيم که نزديک به ۱۰۰ هزار تن آن توسط شرکت پشتيباني غله خريد شده و بالای ۹۸ درصد مطالبات گندمکاران پرداخت شده است.
وي در خصوص هدف ايجاد زنجيره توليد گوشت قرمز و سفيد در استان، گفت: اکنون با همکاري اتحاديه مربوطه، وارد حوزه ايجاد زنجيره توليد گوشت مرغ شديم بخش خصوصي هم وارد عمل شده و تاکنون سه زنجيره توليد را در استان راه اندازي کرديم اما انتظار داريم تا اين اقدام براي تمامي توليدات کشاورزي انجام بگيرد و نقش واسطه‌ها براي افزايش قيمت کمتر شود.

 

▪️اجراي طرح «جهش توليد» در ديمزارها

رئيس سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان شرقي با اشاره به تنظيم بازار محصولات استان و منظم تر شدن آن، افزود: تشکل‌های مربوطه وارد بحث صادرات برخی محصولات شده و از ظرفيت صندوق حمايت از توسعه بخش کشاورزي براي اين حوزه استفاده مي‌کنيم و حتي مشکل مازاد توليد برخی محصولات در دوره‌های گذشته به اين طريق حل شده است در شرايط عادی، ۱۲ درصد از محصولات غيرنفتي استان به بخش کشاورزي اختصاص دارد اما در سال گذشته، اين رقم به ۲۱ درصد افزايش يافت.
وي با اشاره به اجراي طرح «جهش توليد» در ديمزارهای استان با همکاری ستاد اجرايی فرمان امام(ره)، اظهار کرد: آذربایجان‌شرقی بيشتر به توليدات دي‌مزارهای خود به خصوص بخش زراعي متکی است و بالغ بر ۴۵۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی به صورت ديم مطلق هستند که بايستی با توجه به وضعيت خشکسالی و بحران آب، برنامه‌ريزي در اين راستا انجام بگيرد تا از طريق طرح جهش توليد، حداقل‌های موردنظر از اراضي استان برداشت شود.
وي افزود: آذربايجان شرقي جزو شش استان کشور در اجراي اين طرح است و به لحاظ اجراي برنامه‌های تفاهمی اين طرح، رتبه اول کشور را به خود اختصاص داده است.
مهندس فتحي ادامه داد: در سال‌زراعي جاری با مشکل خشکسالی مواجه بوديم و چون اراضی کشاورزی استان، غالباً به صورت ديمی بوده و با آب باران محصول توليد مي‌کنند، تاثير خشکسالی بر بخش کشاورزی آذربايجان شرقی و به خصوص تمامي مزارع بالا بوده اما با توجه به رعايت اصول علمی و تفاهم‌نامه با ستاد اجرايی فرمان امام(ره)، مزارعی که از شيوه‌های اصولی پيروی کردند، خسارت کمتری را متحمل شدند.
وي گفت: در راستای خشکسالی، توليد مزارع ديم کاهش يافته و در بخش دام نيز با مشکل تامين نهاده و علوفه مواجه بوديم که برای جبران اين خسارات، دولت حمايت‌هايی را خواهد داشت و با ارائه تسهيلات، افزايش نقدينگی در اين حوزه و اقداماتی چون لوله‌گذاری و مرمت قنوات‌ برای جلوگيری از تکرار مشکلات در سال‌های آتی برنامه داريم.
وي با اشاره به رتبه نخست استان در حوزه رفع تداخل پلاکات ثبتی، گفت: طرح پلاک گذاری يا شناسنامه‌دار کردن دام‌ها نيز برای ارائه آمار دقيق جمعيت دامي استان در حال اجرا بوده و مبناي برنامه‌ريزی‌های اين بخش و به خصوص تعيين ميزان نهاده لازم است.

▪️ افزايش ۵۰ درصدي توليد گياهان دارويي

رئيس سازمان جهادکشاورزي آذربايجان شرقي اظهار کرد: در راستاي اصلاح الگوي کشت، محصولات با نياز آبی کمتر را جايگزين محصولات پرآب بر کرده و «کينوا» به عنوان محصول جديد کم آب‌بر و تامين کننده هيدروکربن و در ادامه حتي با قابليت گياه دارويي، جايگاه خود در استان را باز کرده و اکنون در تمامی شهرستان‌ها به صورت پايلوت کشت مي‌شود.
وي با بيان اين‌که طي يک سال گذشته، توليد گياهان دارويی استان ۵۰ درصد افزايش يافته است، اظهار کرد: در بحث توسعه گلخانه‌های استان رتبه نخست کشوری را داريم و تنها در سالجاری، ۳۰۰ هکتار گلخانه افتتاح شده و نزديک به ۴۰۰ هکتار ديگر نيز منتظر تامين منابع هستند.
وی با بيان اينکه سالانه حدود ۱۷۰۰ الي ۱۸۰۰ هکتار اراضی استان مجهز به سيستم آبياری تحت فشار مي‌شوند، گفت: امسال سيستم‌های نوين آبياری بارانی، قطره‌ای و کم فشار در حدود ۳۰۰۰ هکتار از اراضي استان تجهيز شده‌اند.
فتحی با اشاره به اولويت دار بودن طرح بهسازی و مرمت قنوات استان، گفت: ۱۰۰ ميليارد تومان اعتبار سالانه استان در راستای افزايش مکانيزاسيون است که امسال توانستيم ۱۳۰ درصد از آن را استفاده کنيم.
وي با اشاره به استقبال خوب کشاورزان از بذور اصلاح شده، افزود: امسال توزيع بذور اصلاح شده در استان نسبت به سال‌هاي گذشته دو برابر افزايش داشته است.
وی با اشاره به موضوع کشت فراسرزميني، اظهار کرد: با توجه به محدوديت منابع، بايد به فکر تامين برخی مايحتاج‌ها به مناطق دارای امکان کشت که عمدتاً خارج از مرزها هستند، برويم که در اين راستا، کشورهای دارای تفاهمات فرهنگی چون آذربايجان و بهره مندی از مناطق آن برای چرای دام‌های مازاد و کشت در حاشيه رود ارس مدنظر بوده و حتی اکيپی براي استفاده از اين ظرفيت و ساير ظرفيت‌های اقتصادی به اين کشور اعزام شده است اتحاديه‌های مختلف نيز براي سرمايه گذاري در اين خصوص اعلام آمادگی کردند اما فعلاً تنها مشکل ما پاکسازی مناطق جنگی است.

لینک کوتاه : https://tabrizeman.ir/?p=24891

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.