به گزارش خبرآنلاین، با توجه به ادغام هوش مصنوعی، ارتقای قابلیت پنهانکاری و رادار برد بلند، انتظار میرود تا Su-۵۷M با افزایش توان بازدارندگی هوایی روسیه، باعث تقویت نفوذ این کشور در آسمانهای مورد مناقشه شود.
جهشی فناورانه در نسل پنجم
جنگنده Su-۵۷M پیشرفتهترین نسخه از پروژه جنگنده نسل پنجم روسیه است که اولویت طراحی آن بر پنهانکاری، سرعت بالا و توانایی چندمنظوره است. این هواپیما بدنهای عریضتری دارد که نیروی بالابر آیرودینامیکی و پایداری در سرعتهای مافوق صوت را افزایش میدهد و این امکان را فراهم میکند تا بدون نیاز به پسسوز با چنین سرعتهایی پرواز کند که این شاخصی کلیدی برای توانایی واقعی نسل پنجم محسوب میشود.
توسعه برنامه سوخو Su-۵۷ از اوایل دهه ۲۰۰۰ میلادی و بهعنوان پاسخ روسیه به جنگندههای نسل پنجمی آمریکا از جمله F-۲۲ و F-۳۵ آغاز شد. بعد از ساخت چند نمونه اولیه در قالب برنامه PAK FA، نمونه اولیه سوخو Su-۵۷ در سال ۲۰۲۰ به صورت محدود عرصه شد. البته Su-۵۷M یک ارتقاء نسلی محسوب میشود و صرفاً شامل بهبودهای جزئی نیست.
این مدل دارای اویونیک بازطراحیشده، موتورهای بردار رانش پیشرفتهتر و قابلیتهای اتصال به میدان نبرد است. درسهایی که در جریان مأموریتهای عملیاتی محدود و مراحل آزمایشی آموخته شد، منجر به بهبودهای مرحلهبهمرحلهای گردید که در نهایت Su-۵۷M را به یک پلتفرم بالغ و توانمند تبدیل نمود. ادغام بررسیهای خودکار سیستمها و قابلیتهای پشتیبان خلبان به کمک هوش مصنوعی توسط سوخو، نشانهای از حرکت گسترده دکترین هوانوردی روسیه بهسمت خودمختاری و همکاری انسان-ماشین است.
از جمله دیگر ویژگیهای کلیدی Su-۵۷M میتوان به کمکخلبان هوشمصنوعی، طراحی بهینهشده برای پنهانکاری و توانایی پرواز مافوق صوت بدون پسسوز اشاره کرد.
در «شبح روسیِ مسلح به مغز الکترونیکی» بیشتر درباره ارتقای سوخو ۵۷ بخوانید.
۵۷۵۷