به گزارش تبریزمن به نقل از خبرگزاری مهر، همایش ملی همایش ملی هوش مصنوعی؛ ارتباطات انسان-ماشین و آینده آن با حضور علی ربیعی، هادی خانیکی، حسام الدین آشنا، حسین سرفراز، عبدالله بیچرانلو، مهدی موالیی، حسن بشیر، علیرضا عبداللهی نژاد، محسن حسن پور، دکتر مسعود کوثری امروز شنبه سوم خردادماه در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد.
در این مراسم سید سعیدرضا عاملی عضو شورای عالی فضای مجازی گفت: ما در آبان ۱۴۰۲ سند ملی هوش مصنوعی به تصویب رسید که محصول سه سال کار مستمر بود که به پیشنهاد دکتر ستاری معاون علم و فناوری رئیس جمهور وقت انجام و پیگیری شد.
وی تصریح کرد: در آبان ۱۴۰۲ سند ملی هوش مصنوعی به تصویب رسید که محصول سه سال کار مستمر بود که به پیشنهاد دکتر ستاری معاون علم و فناوری رئیس جمهور وقت انجام و پیگیری شد.
عاملی تصریح کرد: سند هوش مصنوعی سند مسنجمی است که ۷ ماده دارد و نظام ارزشها در این حوزه و اهداف کلیدی، سیاستها و راهبردهای ملی را در این حوزه مشخص کرده است. کلید واژهها و در مرحله دوم چشم ندازها را تعریف کرده و ۷ هدف را مشخص و امتداد داده است. در حوزه سیاستها و راهبردهای ملی این هفت هدف را دنبال کرده است.
وی ادامه داد: برخی از بیماران با داشتن حساسیتهای خاص تحت تأثیر آلایندهها قرار دارند، هوش مصنوعی توان کاهش آلایندهها را دارد و تحقیقاتی داریم که چقدر میتواند آلایندهها را کم کند و خودروهای هوشمند میتوانند تا حد زیادی آلایندههای فسفری را کاهش دهند بخش عظیمی از آلایندههای هوا، فسفری هستند که این بلا را به زندگی بشر وارد کردهاند.
عضو شورای عالی فضای مجازی گفت: اگر بخواهیم بی هدف از هوش مصنوعی استفاده نکنیم باید در نظام فکری کشور این اولویت را قرار دهیم که هوش مصنوعی اولویت اولش سلامت انسان است تا بتواند سلامت انسان را تأمین کند.
وی بیان داشت: در کشور ترسی از تشکیلات جدید وجود دارد، ولی واقعیت این است به نظر من هوش مصنوعی نظام حکمرانی و وزارتخانهای را تغییر میدهد. کشوری که ۷۰ درصد خدمات تعریف شده است؛ موضوع تراکنش هوش مصنوعی است. هوش مصنوعی بر اساس گزارشی که مکنزی تهیه کرده است تا سال ۲۰۲۵، ۸۹ میلیون شغل جدید ایجاد کرده و ۸۵ میلیون شغل دچار ویرانی میشوند.
عاملی افزود: پیش بینیای که در سند مجمع جهانی اقتصاد برای پنج سال آینده هوش مصنوعی شده است، ایجاد ۶۹۰ میلیون شغل جدید است.
وی تصریح کرد: هوش مصنوعی یک فناوری در کنار سایر فناوریها نیست بلکه یک فرا فناوری است که عرصههای صنعت، کشاورزی، خدمات و حوزههای اقتصاد، سیاست و فرهنگ را تغییر میدهد. ما نیاز به این همه وزیر و سازمان نخواهیم داشت.
عضو شورای عالی فضای مجازی بیان داشت: عرصهها در عرصههای هوشمند تعریف میشود و پیش بینی این است تا ۲۰۳۰، ۳۰ درصد مشاغل در آمریکا خودکار میشوند، یعنی ارتباط گر و ارتباط گیر حذف میشود.