اختصاصی تبریزمن
حبیب مقصودی در نشست خبری تور دوچرخهسواری آذربایجان اعلام کرد که سال ۱۴۰۴ با قهرمانی تیم فوتبال تراکتور در لیگ برتر به شکلی باشکوه آغاز شده و جشنواره ورزشی عشایر، همراه با تور دوچرخهسواری آذربایجان، تکمیلکننده این شروع موفق خواهد بود.
وی افزود: نشاط اجتماعی حاصل از برگزاری مسابقات و جشنوارههای ورزشی و قهرمانی تراکتور، نیاز استان و منطقه است و اهمیت آن در شورای فرهنگ عمومی استان نیز مورد تأکید امام جمعه و استاندار قرار گرفته است.
ارتقای سطح تور دوچرخهسواری ایران – آذربایجان
مقصودی با اشاره به جایگاه کنونی تور دوچرخهسواری ایران – آذربایجان اظهار داشت که مسیر ترقی این تور بهتدریج طی شده و برای رسیدن به سطح نیمهحرفهای ۲.۱ تلاشهای زیادی صورت گرفته است. وی تأکید کرد که مشکلات هر دوره باید شناسایی و برای دوره بعد برطرف شود تا روند ارتقای تور ادامه یابد.
ضرورت حضور صنایع در ورزش استان
مقصودی همچنین بر نقش صنعت در حمایت از ورزش استان تأکید کرد و گفت: «اگر صنعت در کنار ورزش حضور نداشته باشد، پیشرفت چندانی حاصل نمیشود. بنابراین، تلاش ما بر این است که صنعت را در کنار ورزش فعال نگه داریم.»
وی همچنین به احیای تیم فوتبال ماشینسازی تبریز اشاره کرد و افزود: «احیای این تیم قدیمی یکی از دغدغههای مسئولان استان است و بهزودی در شورای ورزش استان مورد بررسی قرار خواهد گرفت.»
برگزاری سی و هفتمین دوره تور آذربایجان
دبیر سی و هفتمین دوره تور بینالمللی دوچرخهسواری ایران – آذربایجان، حسن دهقان، اعلام کرد که این دوره از تور در پنج مرحله، از ششم تا دهم خردادماه، در سه استان آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و اردبیل برگزار خواهد شد.
وی مراحل این تور را به شرح زیر اعلام کرد:
– مرحله اول: تبریز – ارومیه (۱۵۳ کیلومتر)
– مرحله دوم: ارومیه – جلفا (۲۱۲ کیلومتر)
– مرحله سوم: منطقه آزاد ارس – شبستر (۱۲۸ کیلومتر)
– مرحله چهارم: تبریز – سرعین (۱۹۷ کیلومتر)
– مرحله پنجم: سرعین – تبریز (۱۹۸ کیلومتر)
حضور تیمهای داخلی و خارجی در تور
چهار تیم داخلی و هشت تیم خارجی از کشورهای عراق، ازبکستان، افغانستان، قزاقستان، اندونزی، ترکیه و آلمان در این دوره از مسابقات حضور دارند. در خط استارت مرحله نخست، ۷۰ دوچرخهسوار از ۱۴ ملیت مختلف رقابت خواهند کرد.
جوایز و هزینههای تور
مشاور عالی تور، ابراهیم فیروزی، از اختصاص جایزه ۲۵ هزار یورویی برای این رقابتها خبر داد که در مراحل مختلف و در پایان به برترین دوچرخهسواران و تیمها اهدا خواهد شد.
وی همچنین اعلام کرد که هزینه برگزاری تور ۱۵۰ میلیارد ریال برآورد شده است که عمده آن توسط سه استان میزبان تأمین خواهد شد. بیشترین سهم این هزینه مربوط به استان آذربایجان شرقی است.
چشمانداز ارتقای سطح تور دوچرخهسواری آذربایجان
فیروزی با اشاره به سطحبندی تورهای دوچرخهسواری در جهان گفت: «تور آذربایجان امسال نیز در سطح نیمهحرفهای ۲.۱ برگزار میشود و تلاش ما بر ارتقای آن به سطح حرفهای است.»
وی تأکید کرد که اتحادیه جهانی دوچرخهسواری، در بررسی سطح حرفهای تورها، سوابق کشور میزبان و کیفیت برگزاری مسابقات را ملاک قرار میدهد. بنابراین، برای ارتقای سطح تور، باید کیفیت اجرا را بهبود بخشید و ایرادات دورههای قبلی را برطرف کرد.
فیروزی افزود: «اتحادیه جهانی بر امنیت تور، استقبال مسئولان کشوری و استانی و مدیریت آن حساسیت بالایی دارد. خوشبختانه، تور آذربایجان از نظر امنیت در سطح مطلوبی برگزار میشود و استقبال خوبی نیز از آن صورت میگیرد.»
وی در پایان، بر لزوم جلب مشارکت شرکتهای خصوصی تأکید کرد و گفت: «اگر قصد ارتقای سطح تور را داریم، باید زمینه حضور بخش خصوصی را فراهم کرده و همکاری نهادهای مختلف را گسترش دهیم.»